Wke

Hur kan man vara känslolös

Känslor spelar en avgörande roll i våra liv. De är de sinnen vårt psyke, och de är lika kraftfulla som våra fysiska sinnen. Dina känslor berätta vad du gillar och vad du ogillar, vad du vill och vad du inte gör det, och eftersom de levererar sådana viktiga meddelanden, måste du ta med medvetenhet och bekräftelse till dina känslor. Men när du styrs av dina känslor, de kan allvarligt påverka din förmåga att utföra och att tänka klart i viktiga situationer. När du behöver för att vara som bäst, behöver du en mängd verktyg för att hålla dina känslor från att kontrollera dig.

Steg

Hur kan man vara känslolös. Recitera ett telefonnummer eller ditt personnummer till dig själv flera gånger.
Hur kan man vara känslolös. Recitera ett telefonnummer eller ditt personnummer till dig själv flera gånger.

Del 1: vara känslolös i kritiska ögonblick

 1. 1
  Recitera ett telefonnummer eller ditt personnummer till dig själv flera gånger. Denna ritual tar dig från ditt inre barn tillbaka till ditt vuxna jag.
 2. 2
  Ta ett djupt andetag. Djupa andetag hålla dig lugn i svåra situationer och kan orsaka betydande förbättring av din hälsa. Prova några av dessa metoder för att använda andetag att lugna dina känslor:
  • Andas in genom näsan i 2 sekunder. Håll andan i 4 sekunder. Andas ut genom munnen under 4 sekunder. Upprepa mönstret tills du känner att dina känslor vikande.
  • Sitt ner i en bekväm stol och bli medveten om din andning, oavsett om det är djupt eller grunt. Försök inte att ändra det, utan gör nävar med båda händerna och krama tummarna mot pekfingrarna. Släpp squeeze, och sedan pressa igen och håll. Du kommer att märka dina andetag blir djupare och långsammare med varje klämma, och du kommer att slappna av och släppa dina känslor.
 3. 3
  Dissocierar från situationen. Löneförhöjning över vad som händer och låtsas att du observerar någon annan, inte dig själv. Denna åtgärd ger dig möjlighet att objektivt tolka en situation utan att involvera dina känslor.
  • Tänk dig att du tittar på situationen som en outsider, med inga förkunskaper i ämnet och inget känslomässigt engagemang. Med dissociation, tillåter du inte dig själv att vara subjektiv, utan du förblir objektiv, som en läkare som behandlar en patient. I neuro-lingvistisk programmering, är denna teknik som kallas "reframing."
  • Var försiktig med dissociation eftersom det kommer med inneboende risker. Dissociera för ofta kan leda till ohälsosamma resultat i ditt sinne och din personlighet om du inte är försiktig. Bara dissociera på en situation-by-läge basis, inte som din ultimata svaret på alla svåra situation. Ibland du måste möta vissa saker chef på stället hålls isär.
 4. 4
  Tänka logiskt. Hellre än att anta saker som bygger på rädsla, ilska eller liknande känslomässiga reaktioner, arbeta enbart med fakta. Logic bekämpar ofta out-of-control känslor och ger dig möjlighet att se verkligheten i varje situation.
  • Om du är rädd att du inte kommer att göra bra i en anställningsintervju, påminn dig själv om de faktiska omständigheterna. Först, du skulle inte ha fått en intervju om du inte har de kvalifikationer. Andra, om du inte får jobbet, kan du inte vara en bra passform för företaget, men det betyder inte att du inte är en bra kandidat.
  • Vistas i en känslomässig kris tillåter oss att ta väl etablerade mentala genvägar istället för att tänka igenom saker och ting mer väsentligt. När du är van att reagera känslomässigt svåra situationer, måste du omskola din hjärna att tänka logiskt.
 5. 5
  Distrahera dig. Snarare än att fastna i en oroande tankegång, gå upp och göra något annat.
  • Välj något aktivt som får dig att må bra. Om du är ledsen eller orolig och du kan inte sluta tänka, springa utomhus med ditt husdjur, gå till gymmet för ett träningspass eller ta kameran och gå skjuta bilder av naturen. Gör något som aktivt kommer att engagera dig och tvinga dina tankar borta från känslomässiga sådana.
  • Välj en aktivitet som kräver intensiv koncentration. Prova stickning, sömnad eller annan repetitiv typ av aktivitet som kräver att du fokuserar ditt sinne.
 6. 6
  Bannlys självsaboterande tankar. Inte piska inte dig själv in i en frenesi av självömkan och intern avsky. Mediebilden av den perfekta kroppen, den perfekta livsstilen, det perfekta jobbet och liknande är inriktade på att göra oss alla känna sig "mindre än". Du kan välja om du vill underhålla dessa tankar.
  • Sluta jämföra dig med andra. I det ögonblick du jämför dig med andra, minskar du din egen unika värde. Du har talanger, förmågor och svagheter som är unik för dig. Äger dem och hjälpa dem att antingen lysa eller försvinna, det behövs. Jämförelse är för priser, inte människor.
  • Sluta tro att du inte är utrustade för att hantera en situation eller tänkande allt går alltid fel ändå. Tänka på detta sätt aktivt undergräver din funktion. Istället, byt tankar som dessa med logik, och försöka hitta en lösning på din situation.

Del 2: utveckla vanor för att kontrollera dina känslor

 1. 1
  Öva meditation. Meditation är en av de bästa sätten att bemästra dina känslor. Genom meditation och öva mindfulness, du lär dig att erkänna dina känslor, acceptera dem och låta dem gå. Även om vissa människor klarar av att släppa känslomässiga bilagor på kommando, är detta i allmänhet endast uppnås efter att öva meditation under en lång tid och upprätthålla en daglig praxis.
  • Lär dig att meditera på en meditation eller yoga skola. Du kan också köpa böcker eller DVD-skivor som lär dig att meditera.
  • Du kan träna en enkel meditation genom att fokusera på din andning.
   • Hitta en lugn plats där du inte blir störd och ta en bekväm ställning som tillåter dig att andas djupt.
   • Andas in genom näsan och andas med magen, andas från magen genom näsan. Medan andas, fokusera på dina andetag när den rör sig genom kroppen.
   • Skanna din kropp med din medvetenhet från toppen av huvudet till botten av fötterna. Bara vara medveten om dina känslor. Är det varmt eller kallt? Kan du känna sätet / golvet under dig? Bara märker.
   • Om några tankar eller känslor kommer upp, helt enkelt erkänna dem. Försök inte att ändra eller rätta till dem: bara acceptera dem. Sedan låta dem gå och fortsätta att andas djupt.
  • En bra meditation session kan ta allt från 5 till 30 minuter eller längre om så önskas. När du har nått din "plats", du kommer att märka förändring i ditt humör, tankar och beteenden. När du är bra på det, kan du använda den på fluga i situationer som utmanar din känslomässiga stabilitet, och du kommer att kunna att omedelbart återfå fattningen.
  • Använd visualisering under meditation. Tänk dig något som du förknippar med en lugn känsla, och koncentrera sig på den bilden i ditt sinne. Varje gång ditt sinne vandrar, erkänna, acceptera tankar och låta dem gå. Ta fokus tillbaka till din visualisering.
 2. 2
  Erkänn när du har fel. Många frågor i livet helt enkelt inte har en ren, enda svar, och du kan inte tänka i sådana svartvita termer. När du har fel, gottgöra eller be om ursäkt för att undvika att sjunka ned i allt förtärande skuldkänslor eller ånger.
 3. 3
  Undvik självsaboterande beteende. Oavsett hur arg, frustrerad eller orolig du är, inte agerar på sådana känslor tills du har tagit sig tid att noggrant se över situationen. Placera dig själv i stånd att tänka klart och se konsekvenserna av dina handlingar.
  • Om en kollega kritiserar ditt arbete, avstå från att skriva henne en arg mail eller säga något fåordiga till henne när du är arg. Snarare, ta lite tid att räkna ut om hennes kritik är giltig, oavsett om du kan förbättra ditt arbete tack vare hennes ingång eller om du behöver be henne att ändra tonen som hon levererar kritik för att vara mer professionell.
  • Tänk innan du talar. Ofta känslor få oss att slänga ut ett svar som inte återspeglar väl på oss. Ta din tid och användning visdom. Om du längtar efter att säga något innan tänker igenom saken, kom ihåg talesättet att det är bättre att inte bli hörd och att ha folk tror att du är inte så ljus, än att öppna munnen och bekräfta det.
  • Inte missbrukar alkohol eller droger som ett sätt att begrava dina känslor. Undvik också att äta för mycket eller litet mat som svar på överväldigande känslor.
 4. 4
  Skapa nya tankekartor. Enligt neuro-ledarskap expert David Rock, är det mycket svårt att dra om våra nervbanor. Istället är det en hel del enklare att göra nya. Och den goda nyheten är att nya tankekartor, eller nya sätt att tänka, tenderar att vara starkare eftersom de är färska och mycket fokuserad.
  • Hellre än att spendera orimliga mängder tid försöker övervinna en inrotad uppfattning om dig själv som tystlåten, hopplös och aldrig-gå-överallt, gör en ny mindmap över dig själv som inspirerade, målinriktad och spännande att vara runt.
  • Tillbringa all din energi på att skapa denna nya mentala karta genom åtgärder som bekräftar objektivt att det är den person du är. Med övning kommer du forma denna nya neurala kretsar och du kan helt enkelt ignorera den gamla ledningar som du hade så känslomässigt överansträngda.
 5. 5
  Tänk gemenskap, inte själv. Det är mycket svårare att vara känslomässigt fångas upp i dig själv när du är fokuserad på andra. I starkt individualistiska samhällen, kan jaget lätt bli avgörande på bekostnad av en känsla av samhörighet med andra. I sin tur kan detta leda oss att vara alltför känslomässigt själv involverad eftersom jaget är allt vi har att koncentrera sig på.
  • Ansluta med andra människor är friska och upplyftande i en individs liv. Genom att hjälpa andra, frivilligarbete, ge tid till Mentor eller vägleda andra, dela dina kunskaper och din kopp socker med andra människor i samhället, hittar du dina känslor är inte en sådan drivkraft.
  • Genom att fokusera på andra, du lämnar mindre utrymme och tid för att vända några inre känslor till överväldigande passivitet eller egen nöd. När andra förlitar sig på dig, hittar du modet gå vidare med det och sluta vältra sig i dina känslor.
 6. 6
  Släpp det du inte kan förändra. Du kan känna dig arg när du befinner dig maktlös att förändra en situation, men du måste erkänna din ilska och släpp den. Istället fokuserar på att ändra vad du så kan att ditt sinne pekar i en positiv riktning i stället för att fastna i elände.

Tips

 • Många människor känner sig mycket bättre efter gråter eftersom det är en fysisk mekanism för att reda ut dina känslor. Men när du arbetar med en känslomässig situation på jobbet, du ofta inte har råd att börja gråta framför alla. Prova att nypa ihop huden mellan tummen och pekfingret riktigt hårt. Du kommer bli förvånad över hur effektivt detta är att stänga av vattenverket.
 • För mer studie om hur man använder logik för att omforma hur du reagerar på känslor, undersöka kognitiv beteendeterapi, eller "KBT". Läkare, forskare och terapeuter acceptera KBT som ett effektivt verktyg för att förändra ditt sätt att tänka.

Varningar

 • Om du hittar dig själv i händerna på dina känslor och du kan inte stoppa dem, kanske du lider av ångest, depression eller annan sjukdom. Tveka inte att söka hjälp från en psykolog. Ju tidigare du får hjälp, desto snabbare kommer du att tas genom coping verktyg som hjälper dig för resten av ditt liv.
 • Skärning eller skada dig själv (ex: skära dina handleder eller nyper dig själv) är inte ett alternativ för att frigöra din inre smärta. Inte bara kommer det att skada dig och eventuellt lämna bestående ärr, men det kommer bara få dig att må sämre och glida in i en mörkare värld.