Wke

Hur förbättra din syn på livet

Livet är ett drag, är det? Här är några användbara tips om hur du tar kontroll med liv, hem, skola, etc.

Steg

Hur förbättra din syn på livet. Acceptera inte respektlös behandling.
Hur förbättra din syn på livet. Acceptera inte respektlös behandling.
 1. 1
  Acceptera inte respektlös behandling. Ibland kommer de som inte känner sig alltför chipper märker att du verkar slagen, och kommer opportunistiskt plocka på dig. Be dem att sluta, artigt, men ändå hålla humöret ljuset.
 2. 2
  Om de fortsätter, säger, "jag bad dig att inte göra det längre. Snälla sluta." Om de ändå fortsätta, måste du stå upp till dem, och säga något i stil med, "Okej det räcker. Jag bad dig att sluta. Sluta nu, det är inte roligt." Vanligtvis är detta tillvägagångssätt tillräcklig och resulterar i något defensiva svar. Dra inte ut det, så när de slutar, du slutar också.
 3. 3
  Om det finns medlemsavgifter slagsmål, inte får delta. Att engagera sig i ett gäng kamp kommer inte att hjälpa ditt liv vända.
 4. 4
  Om du har en dålig relation, gör ditt bästa för att inse att den personen har sina egna problem, och gör inte dessa problem yours. Om din relation med den personen är så besvärliga att det är svårt att bara samexistera fredligt, ser fram emot en tid när du kan undvika den person (som när du når den lagliga vuxen ålder). Under tiden flyga under radarn, håll dig till aktiviteter som ingen kommer att motsätta sig, och bida din tid.
 5. 5
  Om du upptäcker att du är som avfärdas av lärare och / eller mobbad i skolan, börja uppträda på ett sätt som förtjänar bättre behandling. Om en lärare är avvisande eller likgiltiga inför dig, undersöka om din negativa inställning visar i klassen. Om så, lägga fram en mer positiv energi. Hälsar läraren vid inträdet i klassrummet, behöver det inte vara stor. Bara en våg av respekt och lite ögonkontakt räcker.
 6. 6
  Med kamrater som mobbar dig, kan ovanstående insats netto du stora vinster. Få dem att se dig som en person, en människa, genom att interagera med dem.
 7. 7
  Var trevlig! Ibland är det svårt att känna sig livlig, men kom ihåg att attityden har mycket att göra med hur du känner dig. Muster så mycket god vilja möjlig när de interagerar med andra, även om du måste "fejka det tills du gör det", bara för sakens skull får själv till en bättre situation.
 8. 8
  Förbättra din förmåga att tala, formulera dina idéer och synpunkter, och hålla med flödet. Ett enkelt, avslappnat sätt att uttrycka dig själv att dina kamrater eller lärare kommer att resultera i andra ger dig en ny chans.
 9. 9
  Håll din självkänsla hög. Om den är låg, göra något för att förbättra den. Du inte bara får lämnas självkänsla, tjänar du det. Volontär på ett härbärge eller ett religiöst centrum, eller engagera sig i välgörenhet eller med ett barnsjukhus. Det finns inget som gör något positivt för att hjälpa andra som är mindre lyckligt lottade att visa dig att du någon roll, trots allt.

Tips

 • Skaffa dig i form fysiskt. Bygga styrka och uthållighet genom att gå till gymmet, Tae Kwon, etc. Om detta inte hjälper alls, då du kan vara deprimerad.
 • Detta kanske låter corny, men tänk på alla människor i världen som inte har det du har eller de möjligheter som du har, om du bor i ett land med frihet och rättigheter för folket. Om du bor i ett land av förtryck, ta tröst i att veta att det finns platser på jorden där människor behandlas med värdighet och respekt, och att du kanske en dag kunna gå med dem i det landet, om det är din önskan.
 • Om du tror att du kan vara deprimerad, prata med en kurator eller läkare för lämplig behandling. Lider inte oändligt - det finns en rad alternativ, från gruppterapi för läkemedel som ger lindring.
 • Överväg engagemang i en religiös grupp. Om din egen religiös grupp inte röra dig på något meningsfullt sätt - hitta en annan center. Be en vän du respekterar om de går till ett religiöst centrum, och överväga att gå längs (förutsatt att du är av samma tro). Att hitta en tro du kan lita på kan verkligen hjälpa gånger så svårt som du förmodligen går igenom nu.

Varningar

 • Självmord är aldrig svaret.
 • Var noga med att inte mucka gräl med dem som behandlar dig dåligt. Antingen undviker dem eller intensifiera och hantera dem lugnt, lika mycket som en mogen vuxen som möjligt.
 • Om stressen är så förkrossande att du inte kan hantera det, ringa en hjälplinje, och inte skadar dig själv eller någon annan. Det finns många resurser tillgängliga genom religiösa centra och räckvidder gemenskap.
 • Om du är ett offer för våld eller sexuella övergrepp, få hjälp! Ingen har rätt att misshandla dig, men du måste hitta modet att tala ut.