Wke

Hur du handskas med njursten

Det finns några smärtor (om någon) som kommer nära smärtan upplevs med en njursten. Om du har haft otur nog att diagnostiseras med detta villkor, då förstår ni att finna lindring medan din lilla sten flyttar verkar otänkbart. Pacing, krypa, krypa upp i fosterställning, hjälper ingenting. Här är några metoder som kan bidra till att göra din situation mer uthärdlig.

Steg

Hur du handskas med njursten. Lita på nära och kära.
Hur du handskas med njursten. Lita på nära och kära.
 1. 1
  Drink vätskor. National Institute of Health rekommenderar att en person som lider av en njursten bör dricka 2 till 3 liter vatten om dagen. Om du känner dig illamående, försöka ta små klunkar så ofta du kan. Detta kommer att hjälpa spola dina njurar samt uppmuntra den lilla massan att röra sig.
 2. 2
  Applicera värme. Få en värmedyna och plats på sidan (s) upplever smärta. Dessutom kan du försöka få in en varm dusch, så att vattnet sprutar ut det drabbade området. Dessa ger tillfällig lindring, eftersom de är metoder för distraktion för din kropp.
  • Värmen gör att din kropp och själ för att fokusera på ytterligare stimulansåtgärder, med full fokus från njursmärtor. Värmen inte bara distraherar sinnet utan också slappnar de ömma, svullna muskler runt njuren. Detta tillåter en del av muskelspänningar att lätta upp, vilket gör det lättare för stenen för att arbeta sig ned.
 3. 3
  Titta över disk. Alvedon eller annat läkemedel som innehåller Ibuprofen hjälper med inflammation som orsakas av stenen (och kan användas som tillägg till narkotika som ordinerats av din läkare). Dock kan dessa inte tas om du är gravid.
 4. 4
  Lita på nära och kära. Har någon gnugga ryggen eller trycker sin hand eller knytnäve ordentligt i smärtsamma njuren. Om platt på magen med en kudde under bäckenet kan hjälpa. Var inte rädd att be om hjälp. Detta kommer också att ge din älskade en känsla av att vara användbara. Även om du upplever extraordinära smärta, din familj och vänner upplever smärtan av att inte kunna göra något för att hjälpa dig.
 5. 5
  Ropa eller skrika. Det är ingen skam i vocalizing din smärta. De flesta vuxna män som har upplevt njursten kommer att säga det finns ingen värre smärta, och en del kvinnor även placera smärtan över förlossningen. Låta dina frustrationer ut gör dig inte en mes i den här situationen!

Tips

 • Kom ihåg, inträffar smärtan när flödet av urin blockeras av stenen - inte när den rör sig. Om du känner extrem smärta, dricka mer vatten. Om detta inte hjälper, söka professionell hjälp.
 • Dricka alkohol är aldrig en bra idé för att hjälpa till att spola en njursten. Eftersom alkohol är en sötsliskig diuretikum, kommer detta leda till att du kissa oftare och därmed bli uttorkad. De höga sockerhalt moderlut ökar också risken för att utveckla en infektion.
 • Begränsa eller helt eliminera diuretika såsom svart te, kaffe och läsk. Dessa kommer bara leda till att kroppen blir uttorkad. Dricka bara vatten och fruktjuicer är det säkra sättet att gå.
 • Om du är gravid och har en njursten, alltid söka läkarvård. Du kommer att kontrolleras för att se till att barnet inte lider på något sätt, och kommer att få medicin för att lindra smärtan.
 • Njursten bildas av kalcium oxalat är oftast resultatet av att äta hög oxalat livsmedel, såsom choklad, bär (inklusive tranbär), mörkt gröna bladgrönsaker (t.ex. spenat) och vete eller livsmedel kli. Om du konsumerar dessa livsmedel på regelbunden basis, det finns en chans att du har ett oxalat sten. Drick ej berry juice eller ta C-vitamin tillskott! Att äta eller dricka mat som har C-vitamin förekommer naturligt är bra. Apple och orange juice är bra, men håll dig borta från tranbärsjuice. En njure sten är inte som en urinvägsinfektion (UVI), och tranbärsjuice kan göra mer skada än nytta.

Varningar

 • Det bästa botemedlet för detta tillstånd är genom livsstilsförändringar. Se de externa länkarna och besöka NIH artikeln om förebyggande för mer information.
 • Vissa njursten kommer aldrig att passera eller en infektion kan ställa i. Om din sten inte passerar inom en rimlig tidsperiod eller om du får feber eller frossa, söka professionell hjälp.