Wke

Hur du handskas med våldtäkt relaterade posttraumatiskt stressyndrom

Information om PTSD (posttraumatiskt stressyndrom), RR-PTSD (raps relaterade posttraumatiskt stressyndrom) orome).

Steg

Hur du handskas med våldtäkt relaterade posttraumatiskt stressyndrom. Därefter kan du söka upp en av de rekommenderade behandlingar som innefattar.
Hur du handskas med våldtäkt relaterade posttraumatiskt stressyndrom. Därefter kan du söka upp en av de rekommenderade behandlingar som innefattar.
 1. 1
  Först bör du lära dig de fyra viktigaste symptomen på våldtäkt-relaterade posttraumatiskt stressyndrom. Forskare har funnit att lära sig om psykologiska förhållanden är en positiv coping färdigheter för läkning. Dessa RRPTSD symtom är:
  • Re-upplever traumat (Våldtäktsoffer får uppleva okontrollerbara påträngande tankar om våldtäkt)
  • Social tillbakadragenhet
  • Undvikande beteenden (en allmän tendens att undvika tankar, känslor, eller ledtrådar som kan ge upp de katastrofala och mest traumatiserande delar av våldtäkt)
  • Irritabilitet, fientlighet, ilska och vrede
  Du bör komma ihåg att de upplever dessa symtom kanske eller kanske inte betyda att du har PTSD men.
 2. 2
  Därefter kan du söka upp en av de rekommenderade behandlingar som innefattar:
 3. 3
  Det är ett viktigt steg i att läka för att fråga din terapeut för att lära dig hantera färdigheter för panikattacker. Dessa finns sätt att jorda dig själv om du hyperventilera, dissociera (mellanslag ut), känns klaustrofobisk eller har andra symtom panikattack.
 4. 4
  Ett bra verktyg för att läka är online stödgrupp deltagande. Detta steg kan tas när som helst och får stöd i din forskning. Inte bara det ger säkert stöd men grupper ofta har forskningsresultat forum där du kan ställa dem längre fram i helande för information och tips. Stödgrupper kan hittas på.

Tips

 • Symtom våldtäktsoffer har: Ilska, själv skuld, skam (ofta förväxlas med skuldkänslor), självskada, ätstörningar, OCD, PTSD, dissociation och DID.
 • För att hitta en terapeut kallar APA på 1-800-964-2000, NMHA på 1.800.969.6642 eller (UK) 0845.766.0163 eller använda detta verktyg för att hitta en terapeut efter stat.

Varningar

 • Sekundär traumatisering är också något att undvika om du kan. Den hänvisar till re-traumatisering efter den inledande anfallet.
 • "Om du inte stabiliseras (få till en säker plats) PTSD kan bli permanent." Detta är vad vissa människor vill men är inte sant. Det finns inga bevis för att något är permanent. Och undvika människor som får på nytt traumatize dig.
 • Offer för mer än ett övergrepp har flera kumulativa PTSD än offer för ett överfall. Många människor som har barn övergrepp har en ökad sårbarhet för vuxna sexuella trakasserier.
 • Vänligen söka professionell behandling så snart som möjligt.

Saker du behöver

 • En anteckningsbok att skriva ner saker på grund av PTSD relaterade minnesproblem. Exempel: Om du parkera din bil i ett garage anteckna var du parkerade. Håll en lista med viktiga telefonnummer.