Wke

Hur du komma ihåg att ta medicinen

Har du precis börjat ett nytt läkemedel regim som kräver att du tar piller varje dag? Kanske du skulle vilja komma in i vanan att ta multivitaminer dagligen. Komma ihåg att ta din medicin varje dag kan vara en knepig uppgift, men det är också mycket viktigt för din hälsa. Om du är glömsk eller helt enkelt har för många mediciner för att spåra, då kanske denna guide kan hjälpa dig att komma ihåg att få jobbet gjort.

Steg

Hur du komma ihåg att ta medicinen. Ställ visuella påminnelser.
Hur du komma ihåg att ta medicinen. Ställ visuella påminnelser.
 1. 1
  Börja använda en kalender. Du kan köpa ett papper kalender och hänga den i ditt rum och lära dig att titta på det varje dag, vilket gör och lämnar anteckningar om detta. Du kan också söka genom fria elektroniska kalendrar på Internet eller använda kalender programvara som kan ha kommit med datorn. Några av dessa kan du lägga till anteckningar och automatiskt skickar påminnelser via e-post eller SMS (dvs. textmeddelanden).
 2. 2
  Ställ visuella påminnelser.
  • Sätt medicinering nära något du behöver ta itu med på daglig basis i alla fall. Till exempel, om du tar din medicin på morgonen, se till att innan du går till sängs på kvällen, du placera den bredvid kaffekanna, om du gör kaffe på morgonen. Eller, kan du bifoga din medicin flaska eller pill box till din tandborste med kardborreband.
  • Gör det till en del av din rutin. Om du tar det varje morgon, gör det till en vana att ta den så snart du kliver ut ur duschen, eller så snart du komma ur sängen.
  • Du kan köpa klisterlappar för att lämna in ditt kök, din bil, eller var som helst som du ofta besöker. För läkemedel som förvaras i kylen, ska du klistra in en post-it lapp på kylskåpsdörren (eller på din kaffekanna) som säger ta piller.
  • Tänk på medicinering som måste tas med en måltid, genom att hålla rätt på bordet, framför den plats som du äter.
  • Om du är på din dator ofta kan du skapa en textfil på skrivbordet som innehåller en lista över saker som du behöver göra. Du kan söka på Internet för "elektroniska" klisterlappar som du kan placera direkt på skrivbordet, snarare än att köpa papper och kära. Dessa program kommer ofta att du kan ställa in timers och påminnelser direkt till noterna att blinka eller avger ljud därefter.
  • Om du har en komplex regim, skriv en lista med medicinering, tid och datum och tejpa listan till spegeln i ditt badrum. Du kan också skriva ut på ett galler och bocka av varje läkemedel efter att du tagit den.
 3. 3
  Ställ en auditiv påminnelse. Detta är en vanlig och ganska effektivt sätt att påminna dig själv att ta din medicin. De flesta mobiltelefoner har en larmfunktion som ger dig möjlighet att ställa in ett "dagligt" alarm tid där det ringer. Välj en ton som kommer att påminna dig om att du måste ta din medicin. Om du inte äger en mobiltelefon, kan du ställa in väckarklockan för att gå av vid en viss tid varje dag för samma effekt. Ett annat alternativ är att köpa en digital klocka och ställa alarmet att gå av så många gånger per dag som du behöver för att ta medicin. En liten digital kökstimer med ett numeriskt tangentbord kan vara användbart. Var noga med att få en som kan ställas in i timmar, inte bara några minuter och sekunder. Så snart larmet går, genast ta din medicin för att stärka vanan. Att säga "Åh, jag gör det på några minuter" kan leda till upprepade glömska och motverka syftet med att ha ett larm.
 4. 4
  Sortera din medicinering. Placera alla dina mediciner, inklusive din dagliga dos av vitaminer på köksbänken. När du tar ett piller, stäng flaskan, och placera den till vänster om disken, göra två högar. Gör samma sak för varje piller du tar. Kom ihåg att de du behöver ta är framför dig. De som du redan har vidtagit är till vänster om dig. När du är klar med alla dina piller för dagen, placera alla på vänster tillbaka in i köksskåpet. Nu kommer du att veta att alla dina piller har vidtagits. Försortera pillren i en plastbehållare avsedda för detta ändamål (ett piller låda eller medicin låda) är ett annat sätt att undvika att ta samma medicin två gånger av misstag. Om det facket är tomt, du vet att du tog medicin. Pill sorterare finns i olika storlekar och olika färger. Sikta på att ha tillräckligt för att sortera två veckors medicin på en gång.
 5. 5
  Adoptera en "söndra och härska" strategi. Med andra ord, ta hälften av din medicin och förvara den på en annan plats än ditt hushåll, till exempel ditt kontor på jobbet. Om du råkar glömma att ta din medicin på morgonen, kan du enkelt komma åt din medicin på jobbet.
  • Var uppmärksam på ditt läkemedel är förvaringsanvisningar, särskilt om du planerar att hålla dina piller i bilens handskfack på en varm sommardag.
  • Om du tar ett läkemedel klassas som ett kontrollerat ämne, kan det vara bäst att hoppa över det här steget och lämna alla dina piller hemma.
 6. 6
  Få en annan person för att påminna dig. Har en vän eller älskade en som påminner dig att ta din medicin, eller att fråga dig om du kom ihåg att ta din medicin.
 7. 7
  Få ett program / ​​tjänst för att påminna dig. Det finns ett par olika program medicinering påminnelse som du kan använda på din handdator för att hjälpa till. Dessutom finns det en tjänst som kommer att skicka dig SMS till din mobiltelefon när det är dags att ta dina piller.

Tips

 • Om på semester, packa dina original, apotek-märkta läkemedel flaskor. Om det händer att du behöver akut medicinsk vård, kommer detta att hjälpa vårdgivarna att snabbt avgöra vilka mediciner du tar och hur och varför du tar dem, ska du inte kunna komma ihåg dem eller inte tala för dig själv. Det är svårt, tidskrävande och ibland omöjligt för vårdgivare att identifiera omärkta piller. Av samma skäl, inte dumpa inte olika läkemedel i samma flaska.
 • Innan du går på en lång semester, be din läkare att ge dig ett recept för dina piller, så att om du kör ut, tappar dem, eller spill dem, kan du få recept fyllt på apoteket.
 • Om du väljer att ställa in ett alarm på din mobiltelefon, vara säker på att det är en ton som du enkelt kan associera med att ta din medicin, så att du inte blir alltför vana vid att höra en mjuk ton. Eller, om allt annat misslyckas, ställ in samma ton som din vanliga ringsignal.
 • Var försiktig när du beslutar om påminnelser. Om du får alltför bekväm med dem (t.ex. en lapp på ditt kylskåp eller din pill box) kan du vara mer benägna att förbise eller ignorera det.
 • Om du tar medicin för ett allvarligt tillstånd såsom hjärtsjukdomar, bära en medicinsk Alert tag listar namn (er) i din sjukdom och de mediciner du använder för att behandla den / st. Också lista alla potentiellt farliga interaktioner och allergier.
 • Bär en container för dina mediciner, recept, rapporter och andra medicinska relaterade poster om du reser. Det är bra att ha recept med dig att dubbelkontrollera vad man ska ta, mängden dos och tidsintervall. Records kommer att vara till hjälp i en nödsituation.
 • Kom ihåg att ta din medicin med dig när du åker på semester. När du packar din tandborste, packa mediciner du tar också.
 • Inte alla läkemedel är tillgängliga eller laglig i alla länder så du bör kontrollera framåt. Någon medicin som kan ha ett kontrollerat ämne får inte tillåtas i vissa länder så se till att du tar ditt recept flaska och om möjligt en kopia av din läkares ordination.
 • Använd telefonens kalender för att ställa in återkommande påminnelser dagligen. Det är ett mer subtilt sätt att bli påmind. Om du använder ditt företags telefon / Outlook, se till att du markerar utnämningen som "privat" och hålla påminnelse beskrivning generiskt för att skydda din integritet
 • Om en eller flera av dina mediciner orsakar photo-känslighet, se till att sätta på solskyddsmedel innan du lämnar ditt hus, oavsett hur det ser ut utanför, du skulle bli förvånad över hur lite ljus krävs för att få en fullt utvecklad solbränna!

Varningar

 • Var uppmärksam på att göra en mental anteckning till dig själv när du tar din medicin. Glömmer att ta din medicin är en sak, fördubbla din dos eftersom du glömde att du redan hade tagit din medicin för idag är en annan. Du kan göra en ruta bredvid din "Kom ihåg Pills"-note, kryssa bort det när du har tagit den.
 • Om du glömmer att ta en dos, läs instruktionerna som följer med din medicinering noggrant. Förutsätt inte att du ska ta din dos ändå-även om detta är fallet för de flesta, kan det vara annorlunda för andra. Om du har svårt att läsa, be apotekaren att förklara dosering riktningar.
 • Vissa läkemedel, såsom de som klassas som kontrollerade ämnen, inte kan vara lämpligt att lämna runt huset. Placera dem i ett låst skåp, låda eller låda, och inte flytta dem från en byggnad till nästa. Försök att inte låta andra veta att du är på sådana mediciner och undvika att ta dem offentligt. Det är inte ovanligt för människor att stjäla vissa mediciner, antingen missbruka själva eller sälja till andra med liknande syfte.
 • Innan du lämnar apoteket, kontrollerar du att pillren i påsen är de piller som du använder. Farmaceuter göra misstag också.
 • Det är ett federalt brott att överföra en kontrollerad substans till någon annan än den person som det ordinerats (er). Om du gör avveckla offer för en stöld, rapportera det omedelbart för att undvika eventuella åtal.
 • Var medveten om att vissa receptbelagda mediciner har en hög potential för missbruk eller missbruk. Om du hittar dig själv att ta mer av en medicin än föreskrivet, ring din läkare omedelbart för att prata om förändringen.
 • Vissa läkemedel har "black box varningar". Detta innebär att när det tas felaktigt, eller av dem med vissa villkor, kan dödsfall uppstå. Placera dessa och andra sådana läkemedel på en säker plats och ring din läkare omedelbart om du tror att du av misstag skulle ha tagit mer än den föreskrivna.
 • Kontrollera riktigheten av receptet och dosering, ibland apotekaren ger ut en främlings recept av en slump.
 • När du lämnar din medicin flaskor runt för att påminna dig om att ta dem, var försiktig om du har barn så att du inte lämnar pillren i en enkel plats för ett barn att greppa.