Wke

Hur du skyddar dig runt rip strömmar

Rip strömningar, som ibland kallas rip tidvatten eller undertows, står för cirka 80 procent av livräddare räddar vid surfa stränder, och de hävdar omkring 100 liv varje år i Europa ensam. De kan förekomma i alla strand med bryta surf, vilket innebär att de är närvarande inte bara i haven runt om i världen men också i stora sjöar. Trots att antalet dödsfall till följd rippa strömmar, de är ganska lätta att om man fastnar i ett. Det säkraste man kan göra, dock, är att undvika dem helt och hållet, vilket lyckligtvis är ganska lätt att göra.

Steg

Hur du skyddar dig runt rip strömmar. Vet hur man identifierar en rip ström innan du fastnar i det.
Hur du skyddar dig runt rip strömmar. Vet hur man identifierar en rip ström innan du fastnar i det.
 1. 1
  Lära sig att simma. Det borde vara självklart, men att lära sig simma är den enskilt viktigaste du kan göra för att vara säker i vatten. Kom ihåg, simma i bränningen är mycket annorlunda än att simma i en pool eller sjö, så inte testa dina gränser om du inte är van vid att surfa villkor.
 2. 2
  Vet hur man identifierar en rip ström innan du fastnar i det. Det finns ett antal sätt du kan identifiera en rip nuvarande utan att faktiskt få in det. En rip ström kommer ofta visas som en strimma eller plåster av vatten som antingen ser ovanligt lugna jämfört med omgivande vatten eller som visas en annan färg än resten av vattnet i området. Du kanske kan se en strimma av lera eller sand vatten och skräp flyttar ut till havet via surfzon. Vattenlinjen på blir ofta lägre nära en rip ström än i det omgivande området, och höjden på vågorna i surfzon kan också vara lägre. Svackor i stranden löper vinkelrätt mot stranden är också en bra indikation på en rip ström. Rip strömningar är oftast ganska smala, sällan mer än 50-100 meter i bredd.
 3. 3
  Simma endast med en lifeguard närvarande. Rip strömningar kan förekomma i vattnet nära någon strand (stora sjöar ingår) där brytande vågor förekommer. Även om det är en bra idé att aldrig simma utan en badvakt i närheten, är det särskilt viktigt i dessa vattenförekomster.
 4. 4
  Simma med andra. Simning ensam är alltid en dålig idé, eftersom ingen kommer att kunna hjälpa dig om något händer. Simma med en kompis eller åtminstone i närheten av andra människor.
 5. 5
  Ge kajer och bryggor en bred kaj. Permanenta rip strömningar ofta utvecklas nära bryggor och bryggor, så försök att stanna minst 100 meter ifrån dessa strukturer.
 6. 6
  Var uppmärksam på varningar. Många stränder har rip aktuella varningar postat. Följ instruktionerna på dessa varningar, även om detta innebär att du inte kan simma på den stranden. Kom dock ihåg, att frånvaron av anslagna varningar betyder inte att vattnet är säkert, och du bör kontrollera med lokalbefolkningen eller, om möjligt, badvakter för att bedöma säkerheten av vattnet. Badvakter kan utfärda varningar när en rip ström är synskadade, eller de kan styra dig ur ett potentiellt farligt område. Tveka inte att göra som de säger.
 7. 7
  Lär dig att överleva en rip ström. Medan rip strömningar är nästan alltid undvikas om du följer stegen ovan och iaktta försiktighet, bör du lära dig ändå vad du gör om du fastnar i en. Läs tillhörande Google för att ta reda på mer.
 8. 8
  Gör inte dig själv i fara om du ser någon som fångas i en rip ström. Det finns många, många fall av människor i samband med att försöka rädda någon som redan är fångad i en rip ström. Om du ser någon sopas av en rip ström, meddelar en lifeguard omedelbart om möjligt. Om ingen livräddare är närvarande, ring 9-1-1 eller motsvarande nödnummer i ditt område. Kasta den personen en flytväst eller något som flyter att han eller hon kan ta på, och skrika instruktioner om hur att undkomma strömmen. Om du är den enda möjliga källan till bistånd, inte gå i vattnet om du inte är en stark simmare och du vet hur man fly den nuvarande själv.

Tips

 • Var uppmärksam på barn när på stranden. Barn är osannolikt att erkänna rip strömningar och kan lätt svepas bort även i svaga strömmar. De är också mer benägna att panik om strömmen börjar ta dem ut till havs.
 • En undertow eller rip tide är samma sak som en rip ström. Rip ström är den mest exakta beskrivningen av fenomenet. Termen Undertow, i synnerhet, är missvisande: rip strömningar drar folk ut till havs, men att de inte drar dem under vattnet.
 • I USA, National Weather Service kontor tillhandahåller prognoser surfzoner i många kustområden. Dessa prognoser omfattar information om lokala rip aktuell risk, så det är en bra idé att kolla prognosen innan du går till stranden.
 • Rip strömningar förtjänar respekt, men du behöver inte frukta dem. Badvakter ibland avsiktligt simma i dem att snabbt nå någon utanför surfa, och hittar dem användbara för att enkelt komma ut för att fånga vågorna. Badvakter och surfare, naturligtvis, är mycket duktiga simmare och har erfarenhet simma i surf förhållanden, så de flesta av oss inte avsiktligt in en rip ström. Som sagt, om du fastnar i en, förbli lugn.
 • Bär polariserade solglasögon för att hjälpa dig att identifiera tecken på en rip ström.
 • Rip strömmar ofta bildar nära obtrusions i vattnet som rev, bryggor (artificiella eller konstgjorda), dockor och steniga outcroppings. Du kanske har en mindre chans att möta en rip ström om du undviker dessa områden.

Varningar

 • Det är inte alltid lätt att upptäcka en rip ström, och du ska aldrig underskatta kraften av dessa strömmar. När du är osäker, inte gå ut.