Wke

Hur du tar acidophilus probiotika

Acidophilus är en allmän term för en rad probiotika som vidtas för att hjälpa matsmältningen. Det är en probiotisk, eller en mikroorganism, som introduceras till kroppen, via kosttillskott eller livsmedel, att utvidga fördelarna med värdorganismen. Uttrycket "acidophilus" hänvisar ofta till en organism som kallas "Lactobacillus acidophilus", som finns naturligt i den mänskliga munnen, matsmältningssystemet och slidan. Den förhindrar skadliga mikroorganismer från att bildas i mag-(GI) området och skapar laktas, ett enzym som hjälper smälta mjölk. Denna probiotika används för att hjälpa människor med laktosintolerans, irritabel tarm (IBS), jäst infektioner, diarré och mer. Läs mer för att ta reda på hur att ta acidophilus probiotika.

Steg

Hur du tar acidophilus probiotika. Leta efter följande attribut i dina acidophilus probiotika.
Hur du tar acidophilus probiotika. Leta efter följande attribut i dina acidophilus probiotika.

Välja en acidophilus probiotiska

 1. 1
  Leta efter följande attribut i dina acidophilus probiotika:
  • Titta på doseringen. De flesta läkare rekommenderar en dos på 2 miljarder kolonibildande enheter (CFU) per dag, om du tar ett tillägg.
  • Titta på den typ av tillägg. Pulver kan vara benägna till kontaminering, eftersom de ofta utsätts för luft och en sked eller skopa, vilket gör dem mindre effektiva. Du kan ta dem frystorkas i tablett-eller kapselform.
 2. 2
  Fråga en läkare eller apotekspersonal innan du tar en acidophilus produkt. Vissa tillskott är gjorda med mer än 1 stam av acidophilus som kanske inte är kompatibla. De kommer att kunna berätta för dig vad som har visat sig vara den mest effektiva komplement för ditt tillstånd.

Behandling för laktosintolerans

 1. 1
  Ät 4-8 oz. av fettfri yoghurt varje dag. Leta efter en etikett som säger "aktiva yoghurtkulturerna", vilket inkluderar acidophilus och Streptococcus thermophilus. Frozen yoghurt och pastöriserad yoghurt kommer inte skörda samma GI förmåner.
  • Dessa kulturer produceras under jäsningsprocessen och de hjälper omvandla laktos till mjölksyra när den klyvs. De kan hjälpa dig att smälta andra mjölkprodukter i viss utsträckning. Yoghurt med fett i det tar längre tid för magen att smälta, vilket innebär att du inte kan få alla de gastrointestinala fördelar.
  • Även acidophilus yoghurt kan hjälpa till att behandla laktosintolerans, är det inte ett botemedel. Andra åtgärder, som att ta laktas enzym-tillskott eller lägga laktas till mjölk, kan vara mer effektiva.

Behandling för IBS

 1. 1
  Behandla din colon irritabile med acidophilus probiotiska under 6 veckor. Välj ett probiotiska kosttillskott, såsom Proviva eller Lacteol Fort, som innehåller livskraftiga frystorkade bakterier arter, inklusive laktobaciller, bifidobakterier och streptokocker. Detta kan tas i drink eller kapselform, så länge du ta ett kosttillskott som innehåller 10 miljarder CFU Lactobacillus acidophilus två gånger per dag.
  • Acidophilus bakterier koloniserar i tjocktarmen. Det kan hjälpa att reparera skada på grund av IBS, och det kan hjälpa till att kontrollera diarré och förstoppning.
  • Att ta acidophilus kan orsaka ytterligare gas eller diarré under de första dagarna av behandling. Detta bör gå bort och sluta reducerande gas efter din kropp justerar. Se en läkare om du har diarré i mer än 2 dagar och sluta använda tillägget.

Antibiotikabehandling

 1. 1
  Ta en acidophilus kosttillskott som innehåller Lactobacillus GG 2 dagar efter att ha gått på en kurs av antibiotika. Antibiotika dödar både skadliga och nyttiga bakterier. Du kan återkolonisera de goda bakterierna med hjälp av minst 20 miljarder CFU per dag, i en produkt som Culturelle.
 2. 2
  Ta acidophilus 2 timmar före eller efter du tar ett antibiotikum piller. Antibiotika minskar effekten av de aktiva kulturer, så svindlande dem med andra piller hjälper.
 3. 3
  Behandla antibiotika-relaterad diarré hos barn med användning av Lactobacillus GG. Tala med din läkare innan du ger ditt barn 20 miljarder CFU av en produkt som Culturelle, medan de är på antibiotika.

Turistdiarré behandling

 1. 1
  Välj en acidophilus varumärke som inte bryts ner under normala temperaturer, eftersom de flesta acidophilus gör. Om du inte kan hitta en, måste du lagra dem i kylskåp, i en svalare eller i närheten av luftkonditioneringen.
 2. 2
  Ta 2 miljarder CFU av en lactobacillus GG komplement, liksom Culturelle, för varje dag av resor, för att förhindra turistdiarré. Köp kapslar som lätt kan stoppas undan i bagaget.

Immunsystemet behandling

 1. 1
  Hitta en acidophilus kosttillskott som innehåller både Lactobacillus plantarum och Lactobacillus paracasei.
 2. 2
  Ta 1 miljard CFU per dag för förebyggande av en vanlig förkylning. Acidophilus får inte vara lämpliga för personer med redan mycket nedsatt immunförsvar, till exempel personer med cancer, HIV eller andra villkor.

Svampinfektion behandling

 1. 1
  Ta acidophilus som innehåller aktiva Lactobacillus kulturer. Acidophilus kan tas oralt eller med stolpiller.
  • Ta 1 till 2 tabletter, såsom Gynoflor. Dessa tabletter bör innehålla minst 10 miljoner CFU per tablett och 0,3 mg östriol. Ta denna dos i 6 dagar, eller enligt paketets anvisningar.
  • Använd en vaginal stolpiller, som Vivag, som innehåller 100.000.000-1000000000 CFUs. Sätt den två gånger dagligen under 6 dagar.
  • Några huskurer föreslår att du tar acidophilus yoghurt och göra en douche för att bota en svampinfektion. De flesta läkare är överens om att orala kosttillskott och livsmedel bör användas oralt, och du bör använda acidophilus formler som är speciellt utformade för införing i vaginan.

Tips

 • Fråga din läkare om hur man bäst tar acidophilus, om du eller ditt barn lider av ulcerös kolit, rotaviral diarré, nekrotiserande enterokolit, kolik eller lung infektioner.
 • Studier har visat att acidophilus mjölk är inte bra för behandling av laktosintolerans. Detta beror på att de acidophilus kulturer arbetar främst på tjocktarmen, inte tunntarmen, vilket är där laktos rötas.
 • Var uppmärksam på utgångsdatum på alla dina acidophilus produkter. De aktiva kulturer kommer att dö och bli mindre effektiva om de används efter de angivna datumen.
 • Rådgör med din läkare innan du tar kosttillskott, särskilt om du behandlas för allergier, gastrointestinala störningar eller vaginala infektioner.
 • Probiotika ska inte förväxlas med prebiotika, som vanligtvis källor till lösliga fibrer som också stöd i matsmältningen.
 • Du kan behöva experimentera med olika acidophilus kosttillskott innan du hittar en som fungerar bäst för ditt system. Du kan hitta de bästa alternativen genom att prata med en farmaceut.

Varningar

 • Ta inte acidophilus om du tar Sulfasalazine för ulcerös kolit. Studier har visat att det finns en negativ reaktion.
 • Konsultera en läkare innan du tar acidophilus om du är gravid eller ammar.
 • Biverkningar av att ta acidophilus inkluderar gas, diarré och illamående.