Wke

Hur du tar ett skämt

Kul är roligt. Men när skämtet på dig, ibland är det svårt att veta hur man ska reagera, svara, och fortsätter att ha en bra tid. Här är hur man tar det utan att ånga upp.

Steg

Hur du tar ett skämt. Kontrollera ditt humör.
Hur du tar ett skämt. Kontrollera ditt humör.
 1. 1
  Bara skratta. Försök att komma ihåg att de flesta skämt är godmodiga försök att vara rolig. Ibland tar vi den billigaste vägen till roliga, och oftast det sker i form av att ta ett skott på någon. Om skottet är för att du, försöka komma ihåg att personen bara försöker vara rolig - det är förmodligen om honom mer än om dig.
 2. 2
  Kontrollera ditt humör. Det är en dålig idé att svara på ett skämt med ilska. Lugna dig och berätta för dig själv om och om igen att du inte behöver vara arg.
 3. 3
  Ignorera det. Om du är kränkt av skämt, ignorera det. Skratta inte åt det. Om joker säger, "Oh (ditt namn), kan du inte ta ett skämt!" bara ignorera det. Du kan faktiskt sluta med en bit av ett skratt på honom eller henne genom att bara förvirrad titta och säga något i stil med, "Åh, det var ett skämt? Va." Visar de andra att du inte får humorn det kan ge dig ett litet försprång på Joker utan att du ser ut som en idiot.
 4. 4
  Försök att komma ihåg, är de flesta av de saker de säger inte att skada dig. Skämt är ungefär bara försöker ha kul. Istället för att bli arg om det, kan du skratta även tillsammans och delta i, och även för att tillfoga din egna skämt om den personen, eller ens fortsätta skämtet på dig själv (du ser ut som en utmärkt sport, och som en bonus, andra tror att du är mycket säker när du gör det). Men bara gör det för skojs skull, inte som en form av hämnd på anstiftare.
 5. 5
  Uttryck dina känslor lugnt. Ibland känner man att nu räcker det, eller om du bara inte på humör för att vara butt av ett skämt. Om du känner att du bara inte kan ta längre, eller du själv koka upp inuti, sedan tala om för personen hur du känner, och chansen att hon / han kommer att förstå.
 6. 6
  Betrakta källan. Somliga gör fånig skämt bara för att de gillar att höra sig själva tala. Vissa människor har en felaktig uppfattning om att alla förolämpningar är roligt, och så de förolämpar dig, och förolämpning kanske eller kanske inte ens vara sant. Att säga ett skämt som uppenbarligen inte är riktigt sant är bara en lögn - exempel: "Du är som en dum blondin." Vet att du inte är vad negativa saker sagt, om du vet att du inte är en dum blondin, vad sägs är meningslöst.
 7. 7
  Le och spela med (ibland). Det finns några scenarier där detta svar kan vara lämpligt, t.ex. i skolan när de gör skämten inte vet du väl, eller inte inser att de är irriterande dig. Ibland om du kan visa dig själv att vara en nådig bra sport, kan du vinna respekt från dem som gör kommentarerna, och få nya vänner ur affären. Ett annat scenario där detta är ett bra svar är när du faktiskt gör något roligt att uppmana skämtet, som spiller vatten på dig själv. Alla kommer att skratta och vissa doofus kommer att vända och säga, "Åh, kolla upp det - ta ett dopp!" eller något annat nonsens, som om ni inte redan var generad och obekväm nog. Men istället för att bli arg, inse att du fortfarande kommer att vara våt om du bara kan slappna av och komma över det. Skratta, peka på den våta fläcken och säga, "D'oh! Och jag lämnade min handduk hemma." De andra kommer att skratta tillsammans, och du kommer att ha haft den sista skratt. Bonuspoäng för svarvning till den vackraste flickan (eller handsomest kille) i rummet med ett litet ögonbryn vicka och suggestiv leende, och säger, "Kan jag låna din?"
 8. 8
  Var easygoing. Att gå med flödet av sakerna är ofta det bästa sättet att handskas med idioter. Det finns en hel del (speciellt unga) människor som inte riktigt förstått det finstilta i verklig humor. De hittar "slumpmässiga" saker och förolämpningar roligt, och så att säga "slumpmässiga" saker och människor förolämpning utan att inse att ett slumpmässigt svar är bara roligt i de situationer då en anmärkning görs som är helt oväntat, eller att en förolämpning är bara roligt om det är inte så påpekade att det gör ont någon. Det bästa sättet att hantera dessa människor är att skratta längs en liten bit, och sedan finna sätt att anpassa sina försök till humor (genom egna, bättre skämt).
 9. 9
  Var inte en dörrmatta. Det finns en skillnad mellan att vara en trevlig, lättsam person som kan ta ett skämt, och att vara en dörrmatta. Om någon använder alltid dig för en boxningssäck, blir det gamla. Du kommer att behöva tala upp för dig själv. Om detta är nödvändigt, försöka ta personen åt sidan och säger, "Hey man, jag har varit en bra sport för ett tag, men det börjar bli gammal. De saker du säger skadar mig. Snälla, sluta. Inte väljer någon annan att plocka på, bara sluta. " Om han / hon blir defensiv och / eller fortsätter att plocka på dig, bry dig inte att försöka hålla det mellan er två längre. Stå rätt upp framför alla och säga: "Du vet, när jag pratade med dig om detta privat, jag trodde jag gjorde det klart att jag är trött på dig att plocka på mig. Jag sa ju att det gör ont mina känslor, och nu är det bara gör mig galen. Vänligen stoppa det. " Det är en virtuell garanti för att han / hon kan bli förödmjukad att du kallade honom eller henne framför alla. Antingen han / hon 'll mumble en ursäkt och lämna dig ensam, eller plocka på dig igen. Den här gången behöver du inte göra något-alla andra hoppar till ditt försvar, eftersom du har gjort ditt obehag känd. Om de inte gör det, överväga att hitta bättre vänner.

Tips

 • Om allt annat misslyckas, försök att säga, "Jag fick bullseye ikväll -. Okej Gå framåt, gör din värsta." Låt den här personen gör sina skämt. Sedan säga, "Är det det? Är det allt du har?" Förhoppningsvis blir denna person den punkt som du har fått nog. Om jabs fortsätter, gå iväg med ett leende, och en skakning på huvudet som talar om för alla tittar på att vissa människor bara inte vet när de ska sluta. Du kommer att hamna ser bättre ut av det än den andra killen.
 • Läs på skämt - om det är en verklig skämt (dvs. en viss blond skämt) riktade till dig det alltid hjälper att ha hört skämtet en miljard gånger tidigare, och möjligen kunna säga punchlinen innan någon annan gör. Som antingen kommer att roa den person, eller visa honom eller henne att skämta om dig är meningslöst.
 • Försök alltid att blåsa bort vid första. Om det fortsätter, kan du prata med förövaren.
 • Ett leende och en mock uttryck för kränkning är ett bra försvar.

Varningar

 • Kunna skilja mellan ett skämt och mobbning. Ibland, mycket kränkande skämt eller sluddrar är tillräckligt, och bör behandlas på ett positivt sätt. Låt dem inte få det bästa av dig, om att berätta för dem om det leder till mer "skämt", ignorera dem och få lite hjälp.
 • Var medveten om att ibland är det bäst att bara gå ifrån vissa situationer. Stå upp för dig själv, tyvärr kan göra dig en ännu större mål om det finns en allvarlig översittare inblandade.