Wke

Hur man botar åksjuka

Med bil sjukdom som stör dig från en trevlig, sjuk-fri, cool familj semester? Dessa tips kan berätta hur du inte får bil sjuk för att njuta av en trevlig, sjuk-free cool familj semester!

Orsak

Åksjuka orsakas när hjärnan får motstridiga budskap. Dessa kallas "motion meddelanden", som kommer från ögon och innerörat. Innerörat säger att du snurrar, du snurrande, och flytta. Dina ögon säger att kroppen är stilla. Hjärnan är förvirrad. Det är det som gör oss sjuka.

Steg

Hur man botar åksjuka. Ett långt horisonten.
Hur man botar åksjuka. Ett långt horisonten.
 1. 1
  Ett långt horisonten. Uppmuntra ditt barn att titta på horisonten och sätta band och en DVD-spelare, för ditt barn att lyssna. Läs inte, spela spel eller något. Bara bara spelar jag Spy. För småbarn i bil-säten, placera sina platser så att de kan titta ut genom fönstret.
 2. 2
  Undvik baksätena. Nu familjer har minibussar, fler barn verkar känna van rörelse i baksätet. Se till att barnet sitter framåtvänt så att de kan titta på framrutan.
 3. 3
  Frisk luft. Om ett barn är illamående, öppna fönstret och få frisk luft. Rök inte, eller sätta in starkt doftande livsmedel eller snacks!
 4. 4
  Settle magen. Ett barn ska må bättre om hon äter en torr saltine kracker. En tom mage är inte bäst för att undvika åksjuka. Bara äta en lätt måltid innan du reser. Undvik fet och svåra att smälta livsmedel.
 5. 5
  Smidig körning. Ju mindre bromsning, desto bättre. Se till att du stannar var femte minut så att barnet kan komma ut och promenera runt i några sekunder.
 6. 6
  Stannar ofta. Planera tillräckligt med tid att stanna upp och låta ditt barn gå runt.
 7. 7
  Titta efter tidiga tecken på åksjuka. Se till att ditt barn säger att hon känner sig sjuk eller om du inte vet det dags att dra över. Var uppmärksam på henne. Lämna henne inte ensam.
 8. 8
  Droger åksjuka. Du kan använda over-the-counter läkemedel såsom dimenhydrinat (Dramamine i USA, Gravol i Kanada, och Vertirosan i andra länder), och Meclizine (Bonine i USA, Antivert i Kanada, och Postafen i andra länder). Du kan dock använda ingefära tabletter, pepparkakor, ingefära godis, ingefära, ginger ale, ingefära öl, ingefära te, kapslar ingefära och piller ingefära. Du kan också ta en akupressur armband som fungerar genom tryckpunkter på din handled. Du kan också använda skopolamin fläckar som kräver ett recept (Transderm Scop, Sco Pace).
 9. 9
  Sleep. Genom att ligga på din sida i baksätet och tittar ut genom ett fönster, de motstridiga budskap är snart mer "du ska flytta" och rids dig om den sjuka känslan. (Är böjd över med din panna på knäna är inte en bra idé, eftersom det kan orsaka bryta slouching och i ett vrak kan slå huvudet på framsätet och bryt av halsen)

Tips

 • Om du ska sova, men det finns inte tillräckligt med utrymme att sträcka ut. ta med en bärbar kudde och luta sig mot ett fönster. Fungerar om du är i fronten också.
 • Om du ska ge dina barn någon medicin, läs instruktionerna på flaskan eller kontakta en läkare snarare än att ta mediala råd från en främling.
 • Om du ska läsa en bok inte lägga ner så du måste titta ner på det sätter den framför ansiktet.
 • Om du vill ge Dramamine för ditt förskolebarn, sedan ge henne 1/4 - 1/2 tuggtablett var 6-8 timmar.
 • Be någon att berätta ett skämt eller att få dig att skratta eftersom det kan hjälpa genom att distrahera dig.
 • Om du planerar att ge den till dina äldre barn, så ge henne 1/2 - 1 tuggtablett var 6-8 timmar.
 • Om du vill ge den till dig själv eller någon äldre än 12 år, så ge dig själv eller den person som du vill ge det till, 1 - 2 tuggtabletter var 4-6 timmar.

Varningar

 • Innan du planerar att använda medicinering prata med ditt barns barnläkare. Använd inte detta om ditt barn är yngre än 2. Om du använder dimenhydrinat kanske du har glaukom, astma, och besvär kissar. Detta kan också förekomma som dåsighet, vilket gör åksjuka värre. Använd inte dimenhydrinat om du är gravid eller ammar.
 • Om ditt barn kräks ofta hålla en barf väska på hennes knä skull. Alltid öppna munnen när kräkningar.