Wke

Hur man diagnostiserar en sönderriven vadmuskeln

En av de mest försvagande och gnagande av idrottsskador är det sönderrivna vadmuskeln. Ett stort problem med denna skada är att det är svårt att skilja från bara en ansträngd eller drog vadmuskeln. Idrottaren fortsätter sedan arbeta den, om än på en lägre nivå, men det blir nu mycket övertid och mycket benägna att en tår. En sönderriven vadmuskeln tar ganska lång tid att läka, och även med det, är mycket benägna att re-skada, så det är mycket viktigt att kunna diagnostisera en sönderriven vadmuskeln och vidta lämpliga åtgärder.

Steg

Hur man diagnostiserar en sönderriven vadmuskeln. Inse att vadmuskeln faktiskt består av två muskler som är kopplade till hälsenan på baksidan av knäet.
Hur man diagnostiserar en sönderriven vadmuskeln. Inse att vadmuskeln faktiskt består av två muskler som är kopplade till hälsenan på baksidan av knäet.
 1. 1
  Inse att vadmuskeln faktiskt består av två muskler som är kopplade till hälsenan på baksidan av knäet. Dessa två muskler är gastrocnemius och soleus. De flesta av de skador som uppstår till kalven är faktiskt skador på gastrocnemius. Detta är den större av de två, med en större yta och mer benägna att stammar, drar och tårar.
 2. 2
  Förstå grader av skador på gastrocnemius. Stammar och drar kan orsaka lätt haltande och gå försiktigt, små tårar kan vara lite mer smärtsam och producerar mycket mer uttalad hälta, stora tårar kan vara helt försvagande och behöver operation för att reparera.
 3. 3
  Vet orsakerna till kalv skador såsom stammar, drar och tårar. Förebyggande åtgärder är det bästa försvaret mot sådana skador. Först och främst, efter en ordentlig uppvärmning, stretch, nedvarvning och stretch rutin kommer att göra underverk för att förebygga sådana skador.
  • Sammandragning (plötslig). Plötsliga utbrott av hastighet från en helt stillastående läge är utan tvekan den vanligaste orsaken till en kalv tår. Short Track sprinters är mycket mottagliga som är tennisspelare.
  • Långvarig nedbrytning. Over-arbete och överanvändning är andra vanliga faktorer som så småningom kan leda till en tår. Detta ses i löpare och fotbollsspelare. Fotbollsspelare har både kontraktion och långvarig drift och båda dessa faktorer sammantaget lämnar dem mycket sårbara för en kalv tår.
 4. 4
  Känn skarp stickande smärta. Vid uppkomsten av skadan, kommer du att känna antingen en stark dragning känsla eller en väldigt skarp smärta. Stoppa vad du gör direkt.
 5. 5
  Börja gå på en mycket lätt tempo. Smärtan börjar bli värre igen, speciellt om du börjar gå uppför alls.
 6. 6
  Vila benen. Få av dina fötter, lyfta dem och få lite vila. Om dina ben är mycket smärtsamt och börja svullnad, du absolut ha en allvarlig påfrestning eller ens en tår. Du kommer förmodligen börja blåmärken i vaden området, speciellt med en tår, så det blir några inre blödningar.
 7. 7
  Schemalägg ett besök med din primärvårdsläkare. Hon kommer troligen att beställa en MRI, som kommer att vara den ultimata diagnos. Ett ultraljud kan också upptäcka en muskel tår, men det är inte alls lika exakt och definitiv som en MRI. När diagnosen är gjord, se till att du följer läkarens order till punkt och pricka, så att du kan påskynda läkning och återhämtning och minimera risken för re-skada.