Wke

Hur får man en löpare höga

Runner höga är en term som ges till en känsla av eufori som induceras av löpning. Du behöver inte vara en världsklass idrottare, eller ens en distans löpare person att uppleva denna förhöjda sinnestillstånd. Denna wiki förklarar hur varje person kan uppnå en löpare högt och dramatiskt förbättra sin kondition medan du gör det. Stegen nedan baseras på en 30 - 45 minuters körning.

Steg

Hur får man en löpare höga. Plocka upp tempot, drastiskt för bara några minuter.
Hur får man en löpare höga. Plocka upp tempot, drastiskt för bara några minuter.
 1. 1
  Börja långsamt. Det är mycket vanligt att människor känner trötthet i den första minuten av löpning. För att göra det över denna initiala puckel eller undvika den helt bör du ställa din ursprungliga tempo extremt långsamt ta små steg.
 2. 2
  Plocka upp tempot, drastiskt för bara några minuter. Detta gör att din kropp vet att det finns arbete att göra. Din kropp kommer att svara genom att göra alla möjliga fiffiga biologiska svar som är långt utanför ramen för denna wiki men i slutändan kommer att leda till din höga.
 3. 3
  Sakta din takt så fort du börjar känna trötthet. Detta kommer att hjälpa dig att återfå din andedräkt och dina ben, men din kropp kommer att hålla på att göra dessa biologiska saker. Plan på att hålla din långsam takt i 20-30 minuter.
 4. 4
  Låt din hastighet hitta dig. Vid någon punkt i din långsamma loppet kommer du troligen uppleva en plötslig ökning av energi. När du får denna känsla bör du vara beredd att kanalisera den till en hård körning. Detta är det område där du kommer att hitta din höga.
 5. 5
  Nu börjar köra och se hur din kropp reagerar. När du börjar känna dig omständligt att du måste driva din kropp bara lite längre för att hitta din höga.
 6. 6
  När löparens höga träffar du bara gå med det. Ju hårdare du kör desto bättre kommer du att känna. Efter några minuter höga toppar och sen långsamt försvinna. Sakta din takt som de höga bleknar under de närmaste 5-10 minuter.
 7. 7
  Avsluta ut din kör på en hållbar takt.

Tips

 • Efter din körning äter någon form av frisk frukt såsom bananer. Dess rika kalium kommer att bli av kramper, och ge tillbaka den energi som förloras i din körning.
 • Förvänta dig inte att vinna några tävlingar med den här tekniken. Köra långsamt är inte en gemensam strategi för att vinna tävlingar.
 • Drick mycket vätska före, under och efter, för att ersätta de förlorade.
 • Aldrig någonsin gå. Runner höga kan bara uppnås genom att man kör. Ett typiskt misstag är att köra hårt i några minuter och sedan sluta och gå att hämta andan. Takten själv så att du inte tappar andan. Om du känner lust att gå, gör det inte. Istället bara springa riktigt, riktigt långsamt. Behåll samma rörelse som löpning, men med långsamma, små steg.
 • Om du känner dig sjuk, sluta omedelbart.
 • Om du har svårt att hitta din egen takt eller rytm, försök att lyssna på musik medan du kör.
 • Denna höga kan upplevas genom långväga landsvägscykling, in-line hastighet skridskoåkning, skridsko, eller andra mycket aeroba sporter.
 • Eller, om du använder en variant av denna strategi, kan du göra bra i ett lopp. Här är hur. Precis innan tävlingen börjar, värma upp i 5-10 minuter i ett lugnt tempo. Sedan köra loppet till din fulla potential. Om du inte är i smärta (orsakad av mjölksyra uppbyggd i musklerna) för ungefär den sista tredjedelen av loppet, har kör du inte det till din potential. För tävlingar i minst 20 minuter lång, bör detta vara tillräckligt för att producera en löpare högt när du avsluta loppet.
 • Bär löparskor och kläder.

Varningar

 • Var försiktig med vad du äter innan loppet, särskilt raffinerat socker
 • Var medveten om din omgivning. Om du kör nära gatan, inte lyssna på musik. Lyssna genom endast en öronsnäcka (enligt färska undersökningar) förvirrar hjärnan och kan göra att du känner dig yr.
 • Om du har hälsoproblem, tala med din läkare.