Wke

Hur får man in en morgonrutin

Att ha en morgon rutin är viktigt för att ha en bra start på dagen. Använd stegen nedan för att skriva din morgon rutin som hjälper dig att hoppa börja dagen bra.

Steg

Hur får man in en morgonrutin. Gå till sängs i rimlig tid varje dag med allt du behöver redo för morgon.
Hur får man in en morgonrutin. Gå till sängs i rimlig tid varje dag med allt du behöver redo för morgon.
 1. 1
  Gå till sängs i rimlig tid varje dag med allt du behöver redo för morgon. Se till att du har packat din väska, plockade ut kläder och har ställt in ett alarm för en lämplig tid.
 2. 2
  Tryck inte på snooze-knappen. Om du inte är förtjust i att vakna upp tidigt att se ditt larm är utom räckhåll. Företrädesvis har det gömt någonstans i hela ditt rum så att stänga av det du har att få upp. Allt du behöver göra nu är uppe.
 3. 3
  Komma bort från ditt sovrum. Frestas att somna är lätt när man är i ett rum som du tenderar att associera med sömn. Ha självdisciplin och tvinga dig själv att lämna.
 4. 4
  Ha ett glas kallt vatten för att hjälpa dig vakna.
 5. 5
  Sträck ut eller göra någon form av fysisk träning för ett par minuter. Inte bara kommer det att hjälpa till att få dig att flytta, men kommer också att ha stora hälsofördelar.
 6. 6
  Ta en dusch. Såvida du tog en dusch på kvällen innan. Om du har ont om tid, en person som sannolikt att missa ett larm eller sova i, är det bäst att ta en dusch innan du går att sova så att du inte kommer att möta är sent på morgonen eller på väg ut orena.
 7. 7
  Tvätta ansiktet, borsta tänderna, kamma håret och sätta på deodorant. Också, tillämpa någon make up, om någon, för dagen med omsorg och hastighet.
 8. 8
  Kom klädd för dagen.
 9. 9
  Ha en hälsosam frukost. Det är den viktigaste måltiden på dagen och ska ge dig all den energi du behöver till lunch.
 10. 10
  Borsta inte tänderna igen bara ännu: Använd munvatten, mun spray eller tuggummi. Äta och dricka naturligt försvagar den skyddande emaljen på tänderna och borsta direkt efter kan orsaka små partiklar av emalj kan borstas bort. Det är bäst att inte borsta tänderna förrän minst en timme efter maten.
 11. 11
  Lämna fem minuter tidigare än du behöver och kontrollera om transporter fungerar. Om du reser med kollektivtrafik kontrollera att rutten inte är försenad, och alltid ha en alternativ väg att resa med bara i fallet.
 12. 12
  Håll dig till din rutin. Ha självdisciplin och kom ihåg att när du har gjort något varje dag under en månad, blir det en vana.

Tips

 • Ha självdisciplin och syftar till att slutföra varje uppgift du föresatt sig att göra.
 • Ge dig själv en viss tid för att göra varje uppgift, men kom ihåg att inte gå överbord med tiden, hålla det rimliga och realistiska med hur mycket tid du behöver. Varje person tar en annan tid att få klar.
 • På förlängd semester, bosätta sig i din morgonrutin minst en eller två veckor innan du återvänder till skolan eller arbetet.
 • Om du aldrig har haft mycket av en morgon rutin på plats innan, varje kväll göra en lista över de saker du vill göra nästa dag. bocka av varje uppgift som du gör det.
 • Remeber att ha en god hälsa toast frukost Exempel med pålägg såsom PB, Jelly Nutella osv. Ägg eller havregryn något hälsosamt!
 • Försök att inte sova med musik eller en tv på. Det kan störa din sömn mönster. Försök också att ta bort all teknik från ditt rum så att du inte kommer att frestas.
 • Vakna och somna vid samma tidpunkt varje dag, även på helger.
 • Prova att dricka en kopp vatten innan man vaknar eftersom du sov 7-8 timmar och dina bodys uttorkad så du kanske vill dricka en kopp!
 • Ät en hälsosam frukost och få massa näring!