Wke

Hur får man över ont i magen

Ont i magen är aldrig roligt och de verkar alltid komma på en dålig tid. Lyckligtvis, de är oftast inte allvarliga och kan avhjälpas med lite egenvård. När magen gör ont, är det oftast för att din kropp kan använda vissa tenderar att. Här är några enkla tips för att starta processen.

Steg

Hur får man över ont i magen. Sluta äta och dricka.
Hur får man över ont i magen. Sluta äta och dricka.

Del ett: snabba lösningar

 1. 1
  Sluta äta och dricka. Ge magen en fullständig brytning från vätskor och fasta ämnen direkt. Om du verkligen behöver äta, gå med små portioner av icke-sura livsmedel som kex, grönsaker eller frukt.
 2. 2
  Ta en over-the-counter antacida. Ta antacida för att neutralisera surheten i magen om du känner att magen är relaterad till matsmältningsbesvär eller du upplever halsbränna.
  • Tums och mjölk av magnesia (magnesiumhydroxid) är de vanligaste märkena, men du kan hitta andra varumärken med liknande ingredienser på apotek.
 3. 3
  Ta simetikon. Om du känner dig uppsvälld, är stimethicone en over-the-counter anti-uppblåsthet rättsmedel som ska hjälpa rensa ut överflödigt gas.
  • För att ta reda på om gasen är ditt problem, försök massera magen och lyssna efter gurglande ljud. Hör dem? Du har förmodligen någon överskjutande gas där. Simetikon kan hjälpa rensa ut det.
 4. 4
  Ta bsmuth subsalicylate. Detta fungerar som en antidiarrheal, så om du har kör detta är vad du bör ta. Samarin är det vanligaste märket, men du kan hitta andra varumärken med liknande ingredienser som säljs över disk på apotek.
 5. 5
  Gå till toaletten. Det kan tyckas omöjligt, men ibland allt ont i magen frågar efter är en bra, solid avföring.
 6. 6
  Ta en varm dusch eller bad. Vila din kropp, värmer dina organ och lugnande ditt sinne kan alla hjälpa till med ont i magen. Ibland magont kommer som en reaktion på en stressig dag.
 7. 7
  Ligg på rygg. Ligga ner låter resten av kroppen ta en paus så det bättre kan hantera din mage.
 8. 8
  Placera en varm kompress på magen. Om du inte har en värmedyna, fukta en tvättlapp med varmt vatten och sedan placera den på magen. Håll det där så länge det behövs.
 9. 9
  Massera din mage. Långsamt trycka med två fingrar i en cirkulär rörelse längs nedre och övre delen av buken.
 10. 10
  Försök till. Om du har möjlighet att, försöka ta en tupplur. I de flesta fall kommer din magont vara borta när du vaknar. Om du inte kan somna, försök att vila på rygg för att låta magen sträcka ut.

Del två: huskurer

 1. 1
  Ät yoghurt. Yoghurt är en stor försvarslinje mot upprörda magar. Den är full av friska probiotika som kallare. I en studie från University of Manchester, såg kvinnor med colon irritabile en minskning av uppblåsthet med 78 procent när de konsumeras yoghurt dagligen.
 2. 2
  Ät probiotika och fermenterade livsmedel. Probiotika finns i många former och har rapporterats att på allvar minska magbesvär. Kombucha, yoghurt, kefir och lakto-jästa grönsaker är alla bra källor till probiotika.
 3. 3
  Drick en bakpulver lösning. Blanda en 8 oz. glas dricksvatten med två matskedar bakpulver.
 4. 4
  Använd naturläkemedel eller växter rättsmedel. Några olika örter är särskilt effektiva på att minska magont. Pröva dessa:
  • Gör kanel te. Försiktigt koka två koppar vatten och två kanelstänger tillsammans i 15-20 minuter. Ta kanelstänger och häll i ett glas. Lägg en matsked honung för sötma.
  • Gör Pepparmint te. En del människor föredrar pepparmynta te till kanel te. Båda kommer att bidra till att lugna magen och hjälper dig att slappna av.
  • Gör kummin te. Försiktigt koka två koppar vatten och två teskedar kummin tillsammans i 15-20 minuter. Sila vätskan i glaset, tillsätt en matsked honung för sötma. Eller, konsumerar kumminolja. Kumminolja används ofta för matsmältningsorganen sjukdomar, inklusive mage och tarm spasmer.
  • Konsumera fänkål. Ända undrar varför indisk mat använder så mycket fänkålsfrön? Det fungerar för att bli av gas och stöd matsmältningsbesvär. Försök att äta en sked fänkålsfrön eller göra ett te fänkålsfrön.
  • Konsumera ingefära. Upprörda magar kan dra nytta av ingefära, som används som ett sätt att behandla illamående och lindra matsmältningsbesvär. Ät den rå, göra en kopp te eller köpa ingefära kapslar.
 5. 5
  Gör en äppelcidervinäger och honung elixir. En gammal folkmusik recept med massor av modern lovsång. Det kanske inte fungerar för alla, men om du känner för det, ge det en chans - det kan vara precis vad din mage behöver. Prova att blanda en matsked honung och en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten. Drick upp!
 6. 6
  Ät en portion papaya, granatäpple eller ananas. De enzymer i dessa frukter har tagits oralt i århundraden för att lindra magont. Men inte mer än göra det. Dessa samma frukter i stora mängder är kända för att orsaka magont.
 7. 7
  Drink kolsyrat vatten. Kolsyrade drycker kan arbeta för att lösa magen genom att få oss att rapa, lindra oss av extra gas.

Tips

 • Koppla av. Ont i magen kan ofta vara ett resultat av stress, ångest eller depression. Gör saker som avsiktligt varva dig. Meditera, lyssna på lugnande musik, eller sträcka på levande ljus.
 • Fisa varje gång du kan, trots att det kan vara bullrig och illaluktande, det är en otrolig övergång till magen. Tips: tänk att någon fiser betyder att det stannar inne...
 • Var uppmärksam på din diet. Osunda kostvanor är en stor orsak till upprörda magar. Äta ohälsosamma eller junky livsmedel kan ofta resultera i förlängda mage frågor. Prova att införliva färsk frukt och grönsaker, fermenterade livsmedel, mejeriprodukter och fullkornsprodukter i din dagliga måltider.
 • Sakta ner när du äter. Att äta för fort kan ofta orsaka magen oroligheterna. Försök sätta din gaffel mellan varje tugga eller ta en klunk vatten.
 • Laga mat med ingefära, pepparmynta och fänkål seed.These är på toppen av listan över gut-happy-örter. Prova att införliva dem i dina måltider.
 • Laga mat med Cayenne. En studie vid NYU fann att personer som konsumerade 2,5 g cayenne dagligen upplevt minskad magbesvär efter tre veckor.
 • Ät ofta, men lätta måltider. Äta små portioner fem eller sex gånger om dagen anges av dietister för att vara det bästa sättet att äta. Det är lättare på mag-spåret och kan förhindra magproblem.
 • . Stretching inte bara slappnar kroppen. Det leder också till ökad omsättning i mag-tarmkanalen och i allmänhet leder till att jämna verksamheten nere.

Varningar

 • Om ditt magont beror på halsbränna eller sura uppstötningar undvika att ligga ner som din magsyra kunde resa upp matstrupen.
 • Appendicit är en riktig sak. Var uppmärksam på dessa symtom:
  • Blindtarmsinflammation är associerad med en mycket specifik typ av smärta. Det börjar oftast med en dov smärta nära toppen av buken (marina området) och blir skarpare när den flyttar till nedre delen av buken.
  • aptitlöshet.
  • kräkningar eller illamående strax efter smärtan börjar.
  • Feber
  • Svullnad i buken
  • oförmåga att passera gas
  • Om du tror att du kanske har några av dessa symtom, ska du kontakta din läkare omedelbart. Blindtarmsinflammation är inflammation i appendix och den typiska svaret är att ta bort tillägget kirurgiskt. Men oroa dig inte, fungerar den mänskliga kroppen lika bra utan en - det är fortfarande ett mysterium om varför vi föds med dem.
 • Se en läkare om du upplever smärta:
  • det är oacceptabelt, skarpa eller brännande
  • det är värre än du någonsin har upplevt tidigare
  • som blir värre varje dag
  • abrupt