Wke

Hur man botar matsmältningsbesvär

Matsmältningsbesvär är en obehaglig känsla i bröstet som orsakas av överskott av syra i magen. Ofta är matsmältningsbesvär, även känd som halsbränna och dyspepsi, som orsakas av överdrivet ätande eller äta kryddig mat. Som ett resultat, gör matsmältningsbesvär fungerande och sova nästan omöjligt på grund av den ökande brännande känsla. Om du funderar på att bota matsmältningsbesvär, kan du prova något av följande förslag.

Steg

Hur man botar matsmältningsbesvär. Undvik att sova platt på rygg om du lider av matsmältningsbesvär.
Hur man botar matsmältningsbesvär. Undvik att sova platt på rygg om du lider av matsmältningsbesvär.
 1. 1
  Undvik att sova platt på rygg om du lider av matsmältningsbesvär. Om du väljer, i stället för att höja ditt huvud medan du sover, kommer det att minska känslan av sura uppstötningar. Detta beror på att högt läge stoppar syran från att stiga till bröstet.
 2. 2
  Tugga på antacida over-the-counter för att lugna någon matsmältningsbesvär orsakas av för mycket gas eller sura uppstötningar. Med så många alternativ på marknaden, bör du kunna hitta något som minskar matsmältningsbesvär snabbt.
 3. 3
  Satsa på huskurer för att lindra obehaget av matsmältningsbesvär. Du bör kontrollera med din läkare först innan du försöker dessa eller andra matsmältningsbesvär botemedel hem.
  • Prova att dricka ett glas varmt vatten blandat med 1 tsk. bakpulver och en skvätt citronsaft. Detta hopkok bör hjälpa neutralisera en sur mage. Observera att denna åtgärd inte bör användas på en regelbunden basis eftersom bakpulver är inte bidrar till en låg natrium diet. Dessutom kan bakpulver vara skadliga för magen, så kolla med din läkare först innan du väljer denna lösning.
  • Tänk en kopp kamomill eller mynta te att hjälpa till att lösa känslan av matsmältningsbesvär. Doppa tepåsen i ditt val i en kopp kokande vatten, och låt ditt te att brygga i 10 minuter. Drick ditt te långsamt.
  • Skapa ett 4-frö asiatiska mix att tugga på som kommer att hjälpa till att bota halsbränna orsakad av extra gas. Kombinera en blandning av anis, dill, fänkål och kummin i lika 1 tsk. portioner. Mixa blandningen tillsammans innan sakta tugga ca 1/2 tsk. åt gången.
  • Lugna matsmältningsbesvär genom att äta lite kanderad ingefära. Du hittar den här godis på livsmedelsbutiker eller hälsokostaffärer. Detta är också ett bra botemedel för små barn.
 4. 4
  Försök att åtgärda halsbränna obehag genom att lära de bästa sätten att förhindra det. Till exempel konsumerar ett glas varmt vatten blandat med 1 tsk. vardera av äppelcidervinäger och honung 30 minuter före äta din måltid. Dessutom kan du undvika att äta de livsmedel som orsakar din matsmältningsbesvär, avstå från att äta i överskott, sluta träna direkt efter att ha ätit och sluta röka.
 5. 5
  Kontakta din läkare om din matsmältningsbesvär kvarstår. Du bör inte ignorera konsekventa känslor av smärta i bröstet, särskilt om det åtföljs av svettningar, andnöd och illamående. Dina symptom kan vara förknippade med ett mer allvarligt tillstånd.