Wke

Hur får man upp ur sängen direkt

Trött på att komma sent till jobbet? Vaknar du ofta upp och tänker "varför inte kan jag stanna bara 5 minuter i sängen?" och 5 minuter senare du tror samma sak, och det upprepar sig om och om igen tills lunchtid och du insåg att du har missat ditt arbete? Känner du att dina ben inte lyda dina order? Ser du dig själv som lat varje morgon?

Så där är svaret för era böner, slutet av din dagliga lidande och rädsla morgonen?

Steg

Hur får man upp ur sängen direkt. Stäng av ditt sinne.
Hur får man upp ur sängen direkt. Stäng av ditt sinne.
 1. 1
  Stäng av ditt sinne. Ditt sinne är din värsta fiende, blockera alla dina tankar. Någon enda tanke kommer att orsaka en annan, det vill säga "jag behöver för att komma upp eftersom jag måste gå till jobbet", men då kommer du att tänka "men jag är så trött... vila 5 minuter kommer inte att leda till världens ände ". Så tror inte någonting! Om du har svårt att göra detta, försök tänka på tomhet (om din idé av tomhet är en "mörk skärm" tror inte det, tror vitt istället eller tänka på öppenhet. Det kan tyckas svårt eller till och med dumt, men visualisera en genomskinligt glas framför dina ögon som ett lager mellan ögonen och resten av miljön du befinner dig i). Också tänka mig att du skära av din källa sinne makt. Men var försiktig, kan dessa tekniker gör att du somnar. Hur som helst, försök att "hålla käften" ditt sinne.
 2. 2
  Öva. Den mänskliga hjärnan fungerar genom lärande och lärande kräver övning, och praktik bygger på att upprepa en handling om och om igen. Håll komma ur sängen.
 3. 3
  Simulera.
  • Släck ljuset, stänga av datorn eller TV: n eller vad (eller slå på den, om du brukar sova med datorn påslagen). Sätta allt så det är när du ska sova, klä dig som du gör när du ska sova, bära din pyjamas eller sätta dig själv i underkläder. Du bör vara exakt klädd hur du klär dig för att sova. Om du gör en vanlig uppgift innan du somnar (som att borsta tänderna eller något annat) gör det nu. Om du tittar på ditt favoritprogram innan sova, spela in det och titta på det nu.
  • Ställ din väckarklocka för några minuter senare. Blunda som om du ska sova och försöka somna. Det kan vara svårt, så försök inte alltför hårt, behöver du inte att faktiskt somna, det är valfritt. När väckarklockan ringer på, gå upp ur sängen. Det kommer att bli lätt eftersom du inte är trött. Försök att inte gå upp för fort, men inte gå upp för långsamt heller. Börja röra sig genast och sluta inte, kan du ta några sekunder innan du går upp, men sluta inte flytta. Du kanske föredrar att sitta på din säng istället för att få upp direkt. Vrid nu väckarklockan off.
  • Sträck dig själv. Stretch som du gör när du gör din vanliga "få upp rutin", men inte om du inte brukar sträcka. Gör bara det du brukar göra direkt efter att få upp (nej, du behöver inte gå på toaletten, äta frukost, osv! Inte ens lämna rummet). Också, inte sträcka dig medan du fortfarande i sängen, om du gör det i ditt dagliga "att få upp rutinen" sluta göra det. Stretch efter och inte under.
  • Återgå till sängen och göra det igen. Gör detta ett par gånger vid olika tider på dagen. Gör 2-3 set på varje session, och gör 2-4 pass om dagen. Känn dig fri att höja antalet uppsättningar per session och antalet sessioner per dag med tiden, som om du gör en övning.

Tips

 • Tänk på något att se fram emot den dagen. Det kan få dig upp.
 • Den enklaste av allt detta är att helt enkelt få upp. Det kan vara svårt att motstå att längtan uppmana att stanna i sängen, men snälla, ignorera det.
 • Höj antal "komma upp" sessioner per dag, eller antalet uppsättningar att göra det gradvis.
 • Gör några sessioner av tystnad meditation för att hjälpa dig stänga ditt sinne.

Varningar

 • Undvik tankar som "jag kommer att sova bara 5 minuter", "Go benen! Flytta! Kom igen!", "Det är så kallt ute och så varmt och bekvämt i här". Ännu bättre, försök att inte ens tänka!

Saker du behöver

 • En väckarklocka
 • En säng