Wke

Hur att hålla ordning

När du äntligen bli organiserad, kan ni tänka er att inte leva ett oorganiserat liv. Det tog så lång tid att organisera ditt rum, och varje men sedan långsamt du återgå till dina gamla vanor: Rusa ut genom dörren, kasta något i lådan, lovade att lägga den på sin rätta plats senare. Barnen kommer hem från skolan och slänga sina kläder, till botten av garderoben och på golvet istället för att hänga upp dem. Sakta men säkert, de böckerna inte längre organiserade, eller inte ens lägga undan. Att lära sig att hålla ordning är en sak, men återstår organiseras är en helt annan sak.

Steg

Hur att hålla ordning. Timing är allt - Vi vet alla att tid är pengar, men det är också viktigt att se till att du utser därefter.
Hur att hålla ordning. Timing är allt - Vi vet alla att tid är pengar, men det är också viktigt att se till att du utser därefter.
 1. 1
  Timing är allt - Vi vet alla att tid är pengar, men det är också viktigt att se till att du utser därefter. Det bästa sättet att hitta tid är att behandla tid som en budget. Räkna ut vad du har, vad du behöver och vad du vill. Starta en kalender och fylla den med de behov först, och sedan ritar in och avsätta tid där du kan för vill, att-göra, och andra uppgifter.
 2. 2
  Ärendehantering - Oavsett om det är för personligt eller yrkesmässigt bruk, det finns många gratis projektförvaltarna ute, liksom några fantastiska betalda såsom baslägret och aktiv collab. Uppgift chefer kommer att påminna dig vad du ska göra, när man gör det och övergripande hålla dig lite mer förnuftig. Det tar tid att anpassa sig till det, men när du gör, kommer du att bli allt mer organiserade på grund av det.
 3. 3
  Peer ansvarsskyldighet - Det är lätt att tappa bort eller hantera själv. Även om du är självgående och har en mycket driv, kan alla förlora platsen i målet vid handen och gå av banan, eller oorganiserad. Ett enkelt sätt att fixa detta är att ha någon eller något att påminna dig om dina planer eller uppgifter. Helst sitt bästa för att ha en affärspartner, vän, familj, eller någon annan kännande varelse spela denna roll genom att hålla dig ansvarig.
 4. 4
  Anteckningshjälp, varsomhelst, närsomhelst - Detta är ett måste. Vi kan alla relatera till att ha en bra idé, eller höra något nyttigt, eller komma ihåg något som vi måste göra senare.. om du inte krafsa ner det, där och då, kommer du antagligen att glömma det. Rätt och slätt, få något som passar i fickan för att ta anteckningar på. Det finns många telefoner som fungerar bra för att skriva anteckningar eller röst inspelade toner. Om du föredrar penna och papper, ta ett litet plånboksstorlek anteckningsblock från dollar store eller någon annanstans och ta den med dig hela tiden. Heck, fungerar även lite vikt papper som du håller i din plånbok bättre än ditt minne ibland.
 5. 5
  Tror det, skriva det, säga det - börja blogga för att stanna mer organiserat. Om du följer en process av lärande, skriva, och gör att du kommer ihåg det minst 10 gånger lättare än du skulle ha bara forma tanken eller läsa en artikel. Försök att göra en vana att använda webbläsarens bokmärken som en sorts "kortsiktiga" minne, där du bokmärka saker av intresse, och sedan samla dessa tankar och bokmärken och skriva ner dem och dela dem i ett blogginlägg, och sedan ta bort bokmärket. Ett bra verktyg för bookmarking är, när du bokmärke, kan du komma åt dem från vilken webbläsare som helst via internet, och om du glömmer det, du bara söka i ditt eget konto, och det är där, som att ha ett andra minne!