Wke

Hur man arbetar nattskift

Arbeta tredje skift kan vara svårt att anpassa sig till, men du kan spara en del av problemen genom att följa stegen nedan.

Steg

Hur man arbetar nattskift. Försök att begränsa bullret så gott du kan.
Hur man arbetar nattskift. Försök att begränsa bullret så gott du kan.
 1. 1
  Skapa mörker. Viktigast, konfigurera ditt sovrum så det är mörkt under dagen. Inte bara mestadels mörk, men mycket mörk. En mycket liten bit av solljus kan leda till att du vaknar upp medan du sover. Den mörkare i rummet, desto lättare är det att sova djupt. Du kan börja med persienner / nyanser som svart ut solljuset, men troligen solen kryper i sidorna. En vanlig lösning är att drapera en tung filt över fönstret. En annan är att täcka fönstret i aluminiumfolie (använd maskeringstejp). Hursomhelst kommer att hjälpa dig att få det mörkare så att du kan sova bättre.
 2. 2
  Försök att begränsa bullret så gott du kan. Detta kan vara svårt, eftersom resten av världen är vaken och arbetar, men gör vad du kan för att begränsa bullret. Med hjälp av en fläkt eller lätt musik för att skapa vitt brus kan hjälpa filt ut vissa buller utomhus. Ställ din mobiltelefon på ljudlös, etc.
 3. 3
  Försök att sova så mycket som du normalt gör under natten. Om du får upp och se solen, vaknar du upp och du kan gå på mindre än normal sömn, men det kommer ikapp dig. Om du inte har fått din tilldelade timmar ännu, gå tillbaka till sängen och försöka somna igen!
 4. 4
  Ställ en sömn schema och försöka hålla sig till det. Försök att gå till sängs vid samma tid varje dag så att din kropp kan få till en hälsosam rytm.
 5. 5
  Räkna ut när du kommer att äta. När du äter beror på när du sover. Försök att flytta dina måltider i enlighet därmed.

Tips

 • Se till folk veta när du sover. På så sätt kan de undvika att störa dig. Du behöver inte ringa dem mitt i natten, och när de vet, de kommer inte ringa dig mitt i din.
 • Håll dig aktiv! Arbeta 3rd Shift är kopplat till viktökning. Ät sunt och upprätthålla en hälsosam nivå av aktivitet. Detta kommer också att hjälpa psykisk hälsa.
 • Ät hälsosamt. Ta vitaminer om du känner att du inte får allt du behöver.
 • Håll ditt schema över helgerna. Ju mindre ändra bättre.
 • Tillfällig användning av sömn hjälpmedel kan hjälpa dig att sova om du har problem på ett visst tillfälle. Få det lättaste dosen du kan, och inte använder dagligen. Läs etiketten för lämpliga varningar. Använda sömn hjälpmedel dagligen kan orsaka beroende och dåsighet under ditt skift.
 • Få lite sol när du kan. Inte till överdrift, men lite sol är bra för dig. Din kropp använder det för att göra vitamin D.

Varningar

 • Sleep hjälpmedel bör vara undantaget, inte regeln för att sova. Om du använder dem ofta, leta efter andra orsaker till din sömnsvårigheter. Läs etiketten noga för varningar och information.
 • Försök inte att börja göra overnights helt plötsligt om du kan hjälpa det. Om du har en helg att jobba med, skjuta dig själv så nära som du kan för att din nya schema.
 • Var uppmärksam på din mentala tillstånd. Depression eller andra problem kan börja utvecklas om du inte är försiktig. Den största nyckeln är att få massor av sömn.