Wke

Hur fixar spets bit med hockey skridskor

Scenario: Du har precis köpt några nya skridskor. De passar perfekt. Du bakade dem och sedan åkte in dem i fyra dagar med stor framgång, men sedan den femte dagen du har ett problem: hemsk lace bite på vänster fot. Lace bite är skarp smärta eller tryck längs extensorer hallucis longus senan som löper från framsidan av underbenet till basen av stortån. Läs vidare för att se hur man ska lösa detta smärtsamma problem.

Steg

Hur fixar spets bit med hockey skridskor. Identifiera om en fot eller fötter har problem.
Hur fixar spets bit med hockey skridskor. Identifiera om en fot eller fötter har problem.
 1. 1
  Identifiera om en fot eller fötter har problem. En fot med problemet kan indikera en skada eller en avvikande passning från fot till fot som kan rättas till. En ombyggnad kan göras på rätt sätt med specialprodukter och metoder som finns tillgängliga och underlättas genom omsorgsfullt förmedla passform varje sko på kvalificerade skridsko butiker.
 2. 2
  Försök att lossa den övre delen av skridskon men inte till den punkt där foten kan röra sig inuti. Använd denna prövande-on teknik för några par skridskor. Försök snörning stövlar tätt under de första 3 öljetter, ombonad men inte riktigt tight för nästa 3, och när du flyttar till svängen upp ankeln snöra upp det snäva att låsa hälen. Tanken är att ta bort trycket på mellersta delen av foten samtidigt låsa hälen på plats.
 3. 3
  Gör en resa till din lokala skridsko butiken: någonstans som bara säljer skridskor / hockey / konståkning utrustning, kommer de att kunna ändra din boot rätt antingen genom att mjuka upp vissa av bagageutrymmet eller genom tillsats av material såsom en korrekt installerad innersula eller stoppning.
  • Om butiken som sålde du dina skridskor inte har en specialitet i skridskor men säljer även tält, pyjamas och däck - chansen är den person som sålde du dina skridskor inte visste exakt vad de gjorde. Detta kan resultera i en felaktig passform och vara anledningen fötterna ont. De flesta hockey butiker och dedikerade butiker skridskor har en maskin som kan värma upp skridskorna och gör stoppning följsam och mjuk. Du spets då skridskon upp ordentligt och sitta ner med löparna (blad) platt på golvet i 15 minuter. Du bör undvika att gå eller böja boot när du gör den här processen. Uppstarten mögel till foten form och behålla ett minne. Denna process kallas Bakning och kraftigt reducerar paus i tid.

Tips

 • Undvik gel sulor som är ett billigt och snabbt sätt att försöka "bli" av din smärta, medan det i det långa loppet är nog faktiskt gör mer skada än nytta. De ger inte tillräckligt stöd för hålfoten och bryts ner snabbt och därför är inte gjorda för skridskor. Också de kan frysa som kan orsaka dem inte att fungera korrekt. Om du vill ha en ordentlig fot säng för skridskor finns några. En från Superfeet är riktigt bra och har hålfotsinlägg och låser hälen på plats. Ett annat alternativ är från Shock Doctor. Shock Doctor fot säng är utformad för hockeyspelare och erbjuder ytterligare stöd till foten vid anslag med den nedre delen av skridskon.
 • Var inte en mes! Bryta i skridskor gör ont. Du kanske måste återvända till återförsäljaren för att få dem justerade flera gånger innan de är helt rätt och smärtfri. Folk har haft skridskor att de kunde hardy bare att stå på i början, och är mer bekväm än sneakers av tiden de bryts väl.
 • Gå till din lokala hockey butik och byta ut dina tungor med "dubbel filt tungor" detta kommer att se mer stoppning
 • Många proffs bär "Bunga kuddar eller annan silikon produkt som kommer att bidra till att minska trycket och smärta på framsidan av fotleden.
 • Undvik att försöka lösa problemet själv för att undvika en felaktig passform och anledningen fötterna ont. Stickning någon form av stoppning i skridskon själv kommer bara förstöra passningen av skridskon och kan hämma dess prestanda.
 • Prova också "Peter Forsberg pad". Där han hade en rektangel av stoppning och skär en remsa ur mitten, på detta sätt när han böjer sin fot senan kan glida mellan remsan av utskärningen stoppning men är ändå tillräckligt långt bort från tungan så att det brukar faktiskt röra det. Ungefär som att skapa en miniatyr barriär. Dynan ska se ut: en båge att någon skulle gå under. Eller ännu bättre föreställa en dörrkarm.