Wke

Hur förbättra din steglängd

Att ha ett längre steg kan ge dig kanten du behöver när det gäller att tävla i ett lopp. Att lära sig att förbättra din steglängd är inte svårt att lära sig, men du måste hålla på det och praktik.

Steg

Hur förbättra din steglängd. Kör på en daglig basis.
Hur förbättra din steglängd. Kör på en daglig basis.
 1. 1
  Kör på en daglig basis. Ju mer du kör, desto bättre din steglängd och teknik kommer att bli.
 2. 2
  Gör framsteg genom att köra 50-200 meter samtidigt som mycket stora framsteg med dina steg. Oroa dig inte om hastigheten så mycket som oroa stora kliv. Aldrig göra detta under ett lopp. På den tiden bara använda din vanliga steglängd.
 3. 3
  Gör backen upprepar hitta så en backe och sprint upp och sakta jogga ner, och sedan sprint upp det igen. Fortsätt att göra detta i 10-20 minuter. Kom ihåg att stretcha, värma upp och kyla ner.
 4. 4
  Stretching dina muskler kommer att hjälpa dem att bli starkare, så se till att du alltid sträcka innan en körning.
 5. 5
  Be en tränare att se dig köra ett varv eller två, att ha honom fokusera på ditt formulär. Din steglängd påverkas av många saker, inklusive armarna, bålen flyttas och naturligtvis hur du plantera dina fötter vid varje steg. Din coach kan hjälpa dig att göra individuella, specifika korrigeringar och improvements.Follow dessa regler och aldrig ge upp på dig själv. Dina mål kommer att uppnås snabbare desto hårdare villig att arbeta, och kom alltid ihåg att smärta är ett tecken på svaghet som lämnar kroppen.
 6. 6
  Försök att få den meningen att benen är en del av ett hjul som bara rullar längs ansträngning. Räkna kliver av ett ben i ungefär en minut försöker se hur nära du kan komma till 90. Alternativt, räkna arm gungor eller räkna steg under 30 sekunder och multiplicera resultatet med två. Inse att optimal steglängd och kör omsättningen är lika viktiga.

Tips

 • Drick mycket vatten under dagen. Hydration formatet hjälper.
 • Här är en användbar sträcka: Hitta en dörröppning i ditt hus och ligga ner. Sedan gör det så ett ben är genom dörren, medan du har den andra går rakt upp på väggen. Sakta flytta närmare väggen så att du så småningom bilda en 90 graders vinkel med benen. Om det gör ont, flytta tillbaka och arbeta dig upp långsamt. Ta det ner när du är klar, och sedan göra det andra benet som var på marken genom att gå på andra sidan av dörren.
 • Fokusera inte bara på framsteg. Du måste arbeta på alla andra aspekter av att köra för, såsom snabbhet, uthållighet, andning, och formen.

Varningar

 • Do overtrain inte. Detta är undergången för många en stjärna löpare. Kör inte så mycket att du blir skadad. Om du blir skadad, vila. Beroende på hur allvarlig skadan är, kanske du kan tävla ändå, men kom ihåg: när din skada kan bli bättre, det kan också bli värre.
 • Du kanske känner en hel del ömhet i rumpan efter gör hill upprepningar. Men, betyder det oftast att du blir starkare.
 • Veta när och när inte använda din nyfunna långt steg. I en cross country race, anses det allmänt effektiv drift att ta korta, snabba steg uppför en backe och använda din långa kliv på neråt och lägenheter.