Wke

Hur man har kul

Om du vill ha kul, då måste man komma in i rätt tänkesätt och att omfamna varje tillfälle att ha en bra tid. Om du är avslappnad och inte rädd för att vara lite dum, så du kan ha kul nästan var som helst, oavsett om du är på en fest eller i mitten av en arbetsdag. Om du vill veta hur man har mer kul på egen hand eller tillsammans med andra, följ bara dessa steg och du kommer att vara på väg.

Steg

Hur man har kul. Hitta en ny hobby eller passion.
Hur man har kul. Hitta en ny hobby eller passion.

Ha kul på egen hand

 1. 1
  Hitta en ny hobby eller passion. Du får inte ha så roligt som du vill eftersom du känner att du gör samma gamla sak dag efter dag. Tja, att hitta en ny hobby är ett bra sätt att piffa upp din rutin, plocka upp en ny färdighet, och att ha något att se fram emot på en daglig basis. Att hitta en hobby kommer också tvinga dig att mejsla ut någon personlig tid för dig själv och kommer att göra dig mindre stressad och mer öppna för kul.
  • Upptäck din konstnärliga sida. Lär dig att skissa, måla eller ta proffsiga bilder. Detta kommer att förändra ditt sätt att se på världen och kommer att göra din vardag lite roligare.
  • Försök att vara en wordsmith. Skriv en dikt, spela, eller novell, och se hur det känns. Du behöver inte vara Hemingway att känna sig glad och uppfyllt efter att ha skrivit något.
  • Plocka upp ett nytt solo sport. Försök löpning, simning, eller power yoga. Vad du än gör, se till att du åta sig att göra det minst en gång i veckan så att du vet att du kan ha en bra tid på egen hand.
  • Lär dig en ny färdighet. Plocka upp en ny färdighet är alltid mycket roligt, oavsett om du lär dig att sticka, prata japanska, eller fixa en bil.
 2. 2
  Tänka mer positivt. Att vara en positiv tänkare är ett bra sätt att sätta en ny prägel på samma gamla sak och därför att du har roligare. Din vardag, vänner, och målen kommer att se mycket roligare om du lär dig att anamma de bästa i varje situation istället för att bekymrar dig över alla de små saker som kan gå fel. Här är hur du kan ha roligare genom att tänka mer positivt:
  • Kom ihåg allt du är tacksam för. Skriv ner alla de saker du älskar med ditt liv och människorna i den. Detta gör att du känner mer optimistisk när du går vidare med din dag.
  • Tänk på det bästa scenariot istället för värsta scenariot. När du fånga dig själv oroa det värsta som kan hända, bekämpa dina negativa tankar med mer kraftfulla positiva tankar.
  • Undvik att tjata eller gnälla. Det är okej att klaga då och då, men om du gnäller om varje liten sak som gick fel, kommer du att förstöra din egen kul liksom det roliga i alla runt omkring dig.
 3. 3
  Ut ur din komfortzon. Ett annat sätt att ha kul på egen hand är att komma ur din komfortzon. Istället för att göra samma gamla sak dag efter dag, göra något helt oväntat som du aldrig trodde att du skulle göra, oavsett hur dumt eller konstigt det kan vara.
  • Kommunen med naturen. Om du är mer av inomhus typ, spendera en eftermiddag att ta en lång promenad eller ens gå på en kort vandring. Du kommer bli förvånad över hur mycket kul du har.
  • Titta på en film som du är övertygad om att du kommer att hata. Oavsett hur dumt det är, kommer du garanterat att få en bra tid om det är något helt nytt.
  • Plocka upp lite mat från en typ av mat som du trodde att du aldrig skulle försöka. Du kommer bli förvånad över hur roligt det är att ge dina smaklökar en helt ny upplevelse.
 4. 4
  Minska stressen i ditt liv. Du kommer inte att kunna ha kul om du är stressad över varje liten sak som kommer i din väg. Om du är för upptagen oroa när du får allt ditt arbete eller gå runt som en sömn-berövas zombie, då du aldrig kommer ha något kul. Här är hur man kan minska stressen i ditt liv och ha roligare som följd:
  • Slappna av ditt sinne. Spendera lite tid mediterar, gör yoga, eller ta långa promenader för att tänka en dag i förväg.
  • Slappna av din kropp. Bara 30 minuters motion om dagen eller en bra massage en eller två gånger i veckan är garanterad att lindra en del av spänningen ur kroppen.
  • Gör tid för skojs skull. Oavsett hur stressad du kan känna, bör du ansluta "rolig tid" i ditt schema varje vecka - eller ens varje dag om du kan. Bara gör tid för kul för ett par timmar i veckan kan förbättra ditt stressade tillstånd.
  • Få tillräckligt med sömn. Att gå till sängs och vakna upp ungefär samma tid varje dag är garanterat att förbättra din energi nivåer och att du känner dig mer kapabel att hantera dina ansvarsområden.

Ha kul med andra

 1. 1
  Hitta en ny aktivitet att göra med dina vänner. Om du umgås med andra människor och prova nya saker, är du nästan garanterat att ha roligare. Att hitta bra företag att prova nya saker med att göra att du har roligt oavsett vad. Här är några bra saker att prova:
  • Gå med i en lagsport. Oavsett om du ansluter en volleyboll ligan eller bara spela badminton med två av dina vänner, kommer du vara redo att ha en bra tid.
  • Gör en kulturell aktivitet. Gå på teater, ett museum, eller en konsert med dina vänner och se vad en stor tid du har.
  • Kasta ett tema part. Kasta ett tema fest med dina vänner är ett bra sätt att ha kul, oavsett om det är en kostym parti eller en mordgåta parti.
  • Kolla in en ny restaurang. Gå till en helt ny plats för maten eller för happy hour specials, och njut av de stora samtal du ska ha med dina vänner.
  • Cook tillsammans. Bjud över några vänner och skapa en fin måltid, eller ha kul bakning nya typer av desserter.
 2. 2
  Dansa. Dansa med dina vänner är alltid en bra tid, oavsett hur dumt eller otrygg man kan känna. Du kan dansa på en house party, på en klubb med några nära vänner, eller bara dansa mitt i gatan med din bästa vän om du har lust. Flytta din kropp och även sjunga tillsammans med texter av en dum låt kommer definitivt att du har roligare.
  • Om du verkligen gillar att dansa, sedan ta en salsa, cardio hip hop, eller annan typ av dans klass kommer definitivt att göra ditt liv roligare.
 3. 3
  Umgås med rätt personer. En del av att ha roligt är att umgås med människor som ger roligare och glädje till din vardag. Om du hänger med ett Negative Nancy eller en person som alltid är tråkigt utan anledning, då du aldrig kommer att kunna ha roligare med andra. Här är hur man umgås med människor som gör livet roligare:
  • Umgås med människor som är spontan och äventyrlig. Dessa människor är garanterade att hitta roliga i de mest osannolika ställen.
  • Umgås med människor som knäcker dig. Om du skrattar, kommer du att kunna ha roligt oavsett var du är.
  • Umgås med människor som är positiva. Positiva människor är entusiastiska över livet och kommer garanterat att ha roligare än negativa, griniga människor.
 4. 4
  Skratta mer. Ett av de bästa sätten att ha roligt är helt enkelt att skratta mer. Andra människor kan hjälpa dig att göra det, oavsett om du skrattar på grund av sina corny skämt eller att du befinner dig mitt i en löjlig situation med dina vänner. Här är hur man har roligare genom att skratta mer:
  • Titta på något roligt med dina vänner. Gå på bio för att se en komedi eller ens se en stand-up komiker, och du kommer omedelbart att ha kul.
  • Spela en dum brädspel. Brädspel är garanterat att få dig att skratta när du umgås med andra.
  • Spela charader. Denna gamla skolan spel är alltid ett upplopp.
  • Var inte rädd för att vara dum eller fånig. När du umgås med vänner, kan du sjunga in din hårborste, klä sig i det mest löjliga outfits, eller dansar som en idiot. Släpp dina hämningar och du kommer att ha roligare på ingen tid alls.
 5. 5
  Gå på ett äventyr. Ett annat sätt att ha roligt med andra är att gå på ett äventyr. Detta skulle kunna innebära att en road trip bara några timmar bort, bokar en semester, eller bara gå på ett äventyr till en lokal park eller landmärke som du aldrig har sett.
  • En bilsemester är ett garanterat sätt att ha kul. Sätta på godis, dålig popmusik mix, och en karta, och du kommer att ha roligt på nolltid.
  • Gå till stranden eller skogen. Du kommer garanterat att ha roligt utomhus om du är med en förpackning med vänner som är för någonting.
  • Gå på en rolig semester. Gå till Vegas, Mexiko, eller bara nästa stad över bara för att du känner för det, och njuta av känslan av att vara en turist och agera lite upprörande.

Ha kul på jobbet

 1. 1
  Bygga starkare relationer. En av anledningarna till att du kan känna att du inte ska ha något kul på jobbet är att du inte umgås med någon av människorna där. Tja, kan du ändra det genom att göra ansträngningar för att lära känna dina kollegor och chef genom att göra en ansträngning för att vara trevligare, ställa frågor, och njuter av den tid du spenderar med dem.
  • Ta dig tid att lära känna dina kollegor genom att prata om era familjer och intressen.
  • Bli inte stängas på jobbet. Titta tillgängliga istället för oerhört upptagen, och fler människor kommer att vilja prata med dig. Skäm bort dig i tillfällig chatten i fikarummet.
  • Kliv ut för lunch med en av dina kollegor, och du kommer att njuta av att ha en trevlig konversation och lära känna varandra.
  • Låt inte alla dina relationer slut med arbetsdagen. Om du växer närmare med några av dina kollegor, bjuda ut dem för en drink eller kaffe efter jobbet.
 2. 2
  Liva upp din arbetsyta. Du kan ha roligare på jobbet genom att försöka göra din arbetsplats bara lite roligare. Även om du kan bara ha så mycket kontroll över vad din arbetsplats ser ut, finns det några saker du kan göra för att göra din arbetsmiljö lite mer tilltalande.
  • Dekorera lite. Om du kan, sätta upp en rolig affisch eller bara ta in en färgglad vas med några blommor i den.
  • Ta lite mat. Baka kakor eller ta in några chips och guacamole och se hur det sätter alla i en mer vänlig, glad stämning.
  • Liva upp din arbetsplats. Häng upp en rolig kalender och bilder som får dig att le på din arbetsplats, och du kommer att vara på väg att ha roligare på jobbet.
 3. 3
  Skapa några Afterwork utflykter. Om du vill ha kul på jobbet, så ska du prova att ha kul med de människor du arbetar med även efter arbetsdagen är över. Du kan göra detta genom att ha en veckovis happy hour eller en varannan månad laget måltid, eller bara bjuda in ett fåtal personer att äta middag efter jobbet då och då.
  • Om du kastar en fest, bjuda in några av dina kollegor. Ta dem till en rolig miljö.
  • Du och dina kollegor kan även frivilliginsatser tillsammans. Du kommer att kunna ha kul tillsammans samtidigt göra en god gärning.
 4. 4
  Ta pauser. Om du vill ha kul på jobbet, då du inte kan spendera 12 timmar om dagen uppe över skrivbordet även om det innebär att du kommer hem lite snabbare. Ta pauser minst varje timme kommer att hjälpa din kropp och själ påfyllning och kommer att få dig att känna mer energisk, och därmed ha roligare, hela dagen.
  • Gå ut till lunch. Kliva ut ur kontoret för lunch, oavsett om du är ensam eller med en kollega, kommer att ge er en kort paus som får dig att känna dig gladare över att få arbeta.
  • Få lite motion. Även om du är på kontoret hela dagen, ta minst 10-15 minuter för att gå på en promenad, oavsett om du går utanför eller på kontoret.
  • Prova att ta trapporna istället för hissen, om du kan. Detta kommer att ge dig en snabb fysisk paus.
  • Växla uppgifter från tid till annan. Växla mellan arkivering, ringa samtal och skicka e-post och du kommer att se att varje enskild uppgift blir roligare.
 5. 5
  Spela några spel medan du arbetar. Du kommer inte majorly avbryta din produktivitet om du tar dig tid att spela lite spel då och då. Även bara leka med dumt kitt eller en Slinky när du är på ditt skrivbord kommer att göra din arbetsdag lite roligare.
  • Om du har en mer avslappnad kontor, kastar en Nerf boll runt med dina kollegor kan vara mycket roligt.
  • Om du har ett eget kontor, kommer hänga en basketkorg över din dörr och skjuta en lätt boll in i det från tid till annan göra din dag känns roligare.

Ha kul i skolan

 1. 1
  Respektera dina lärare. Du kommer att ha mycket roligare i skolan om du lär dig att se dina lärare som människor och att ge dem den respekt och uppmärksamhet som de förtjänar. Om du verkligen gillar dina lärare, kommer du att vara mer spännande att gå till sina klasser och kommer att ha roligare i skolan på nolltid.
  • Var vänlig. Ta dig tid att hälsa på dina lärare innan klassen och säga hej om du ser dem i salarna.
  • Ta dig tid att lära känna dem. Utan att vara irriterande, ha en trevlig pratstund med din lärare vid sitt skrivbord innan klassen då och då.
  • Visa intresse för ämnet. Var uppmärksam och ställa och besvara bra frågor, och du kommer att ha mer av en uppskattning för din lärare och ämnet han undervisar.
 2. 2
  Ha kul med dina vänner. Om du vill ha kul i skolan, då måste man ha kul med dina vänner vid rätt tillfällen. Även om du inte ska störa din inlärning genom att goofing av under klassen, kan du göra det mesta av din skola upplevelse genom att ha kul med dina vänner när du kan.
  • Ha kul med dina vänner i kafeterian. Njut av dina roliga konversationer med dina vänner och ser fram emot den tid du har tillsammans. Kom inte för sent till lunch eller tillbringa all din tid på att försöka avsluta dina läxor för din nästa klass eller du kommer att saknas värdefulla kontakter.
  • Chatta med dina vänner när du är på ditt skåp eller gå till din nästa klass. Inrätta en walking schema som gör att du kan gå till klassen med en nära vän.
  • Om du kommer till skolan tidigt, inte vara en zombie och prata med dina vänner, du kommer att ha kul och vakna upp från konversationen.
 3. 3
  Omfamna dina motiv. Även om det kanske inte verkar coolt faktiskt gillar vad du studerar, kommer du att dra faktiskt från att ta ett intresse för vad du studerar och kommer att ha mycket roligt i processen. Du kommer inte att ha kul om du är uttråkad i klassen, inte förstår materialet, eller bara inte ser fram till något som du kommer att lära under hela dagen.
  • Var en duktig elev. Om du gör dina läxor och studier för din examen, då du kommer att vara nedsänkt i ämnet. Du kommer att bli mycket mer engagerade i klassen om du verkligen vet vad som händer.
  • Förstå dina favoritämnen utanför skolan. Även om du inte kan älska varje klass, om du upptäcker att du verkligen gillar europeisk historia eller franska, då du kommer ha roligare om du läser upp om ämnet utanför klassrummet.
  • Ge varje ämne en chans. Inte beslutar att du hatar matte och att du alltid hatar matte efter en dålig geometri klass, återställa ditt sinne efter varje ny lärare och berätta för dig att det finns åtminstone en cool sak om varje ämne, oavsett hur utmanande det kan ha varit i det förflutna.
 4. 4
  Hitta roliga extra-curriculars. Ett annat bra sätt att ha kul är skolan är att delta i extra-curriculars som gör dina dagar roligare. Du ska inte gå med i en klubb eller en sport bara för att du tror att det kommer att hjälpa dig att komma in på högskolan, men eftersom du är genuint intresserad av verksamheten och vill förbättra dig själv och samtidigt ha roligt.
  • Gå med i en sport. Välj en sport som gör att du måste arbeta samtidigt ha en bra tid. En extra läroplanen idrotten bör inte kännas som tortyr.
  • Gå med i en klubb. Välj en klubb som hjälper dig att utforska dina intressen, såsom skoltidningen, yearbook, eller debatt laget.
  • Lär känna de människor som deltar i sport eller klubb. En stor del av fritidsaktiviteter är det band som du kommer att bygga med människor omkring dig. Gör det mesta av människorna omkring dig och bygga så många anslutningar som du kan.

Tips

 • Välj aktiviteter som passar din personlighet. Om du älskar att vara utomhus, är du förmodligen mer benägna att ha kul vandring än att shoppa.
 • Försök bara att gå ut med din vän då och då.
 • En hobby som kan plockas upp när du har lite ledig tid är ett bra sätt att ha kul även med ett pressat schema.
 • Be dina vänner, kollegor och familj vad de gör för skojs skull. Försök Taggning för att se om du tycker om det också.
 • Schemalägg tid att resa till en ny plats att utforska en ny kultur.
 • Kolla in schemat för klasser på din lokala allaktivitetshus, kyrka, eller college.

Varningar

 • Om du känner att du kan lida av depression, söka hjälp. Prata med en vän, familjemedlem eller professionell rådgivare.

Källor