Wke

Hur förbereda för förlossning med yoga

Utövandet av yoga är ett värdefullt verktyg vid förlossning förberedelse. Yoga erbjuder vägledning genom bruket av andetag medvetenhet och fysisk praktiken. Det kan hjälpa dig att förbereda för, uthärda och återhämta sig från förlossningen.

Steg

Hur förbereda för förlossning med yoga. Lär känna dina andetag.
Hur förbereda för förlossning med yoga. Lär känna dina andetag.
 1. 1
  Lär känna dina andetag. Breath medvetenhet är nyckeln till förlossning förberedelse. Genom fastställande av medvetenhet om något annat än intensiteten av en kontraktion, kan du lära dig att minska din reaktion på smärtan. Knyta en alltför trött muskel endast leder till mer smärta. Genom att fokusera på andningen, uppmuntra dig din kropp att slappna av så mycket som möjligt och främja en känsla av välbefinnande i ansiktet av motgångar. Breath medvetenhet kan också hjälpa till att sänka ditt blodtryck och din puls.
  • Börja med att sitta bekvämt, antingen i en stol eller korslagda ben på golvet. Blunda. Känn uppgång och fall av bröstet och öppenheten i din mage. Låt magen att känna full och rund och mjuk. Som andetag fördjupas, låt dina axlar och ansikte att mjukna. Leta efter områden i kroppen som verkar spänd eller trött och mjuka upp dem med varje utandning. Låt dem gå med utandningen.
  • Learning djupandning kan hjälpa din kropp att fortsätta producera oxytocin, vilket hjälper ditt arbete framsteg.
 2. 2
  Öva några poser. Välj poser som sträcker och stärker benen, höfterna och din sida kroppen. Vrid inte eller lägga vikt på magen. Yoga användning vid förlossning handlar om kropp-medvetande. Om du kan hitta en klass att delta, bör du. Inte bara kommer du att hitta en viss lättnad fysiskt, men du kan också göra några vänner på vägen, titta på era magar, och sedan era barn, växa tillsammans. Om det inte finns någon klass finns, prova några enkla sträckor som du kanske har lärt, plocka upp en prenatal yoga bok, eller göra en sökning på Internet. Hitta sätt att flytta som känns bra för dig. Side sträckor och knäböj ska kännas underbart. Rulla med axlarna fram och tillbaka och göra vissa halsen sträcker på varje sida. Gör några stående framåt böjar med vida ben: hålla ihop knäna mjuka och hänga framåt från höfterna, rulla upp till stående när du är klar.
  • För vissa kvinnor, liggande på rygg sätta press på nedre hålvenen, ven som returnerar blod från benen till hjärtat, vilket orsakar yrsel, andfåddhet och illamående. Om du finner detta händer dig, undvika positioner som innebär liggande på rygg.
  • När du blir större, kommer ditt balanssinne påverkas. Försök att inte hålla poserar för en lång tid, och använda stöd.
 3. 3
  Inte stam. I förlossning, är det viktigt att lära sig att slappna av så mycket som möjligt. Ansträngning, även i träning, är inte bra. Lär dig att slappna av med dina andetag medvetenhet och din poser för att förbli avslappnad under förlossningen.
 4. 4
  Avsluta med en 20 minuters avkoppling. Detta är det viktigaste du kan träna för optimal sinne / kropp hälsa. Denna praxis hjälper till att sänka blodtryck och puls, och är bra för svullna ben och minska stress. Ligg ner på sidan, blunda och öva dina andetag medvetenhet. Om du somnar, det är okej! Det viktiga är att slappna av så mycket som möjligt och för att bli bra på det så att du kan stanna avslappnad under värkarna. Om du märker att du blir distraherad av tankar eller buller, dra ditt medvetande tillbaka till andningen. Bo här i 20 minuter eller mer.
 5. 5
  Öva varje dag, även om du bara kan få i 5 minuter av tyst andetag medvetenhet på en gång. Kom ihåg att en kontraktion bara varar några minuter.
 6. 6
  Håll dig positiv. Kvinnor har förlossningen i tusentals år. De gjorde det och så kan du!

Rekommenderat poser

 • Skomakarns eller Tailor pose (baddha konasana):
 • Bäckenets lutning eller katt-ko - Hjälper lindra ryggont.
 • Warrior
 • Nedåt vetter mot hund

Varningar

 • Bara in på en fysisk kondition regim med samtycke av din läkare.
 • Detta är inte en bra tid att prova ambitiösa poser som en huvudstående eller skuldra-stativ för första gången.
 • Positioner som sträcker magmusklerna (t.ex. djup framåt och bakåt krökar, djupa vridningar) kan riva och spänningar i muskler eftersom graviditetshormoner lossa annan bindväv i buken.
 • Hot eller Bikram yoga klasser rekommenderas inte för gravida kvinnor.