Wke

Så att sova med tunga nerver

Vi har alla varit där - det finns en stor dag framför och du verkligen behöver din sömn, men så fort du blundar ditt sinne går in överväxeln och du är klarvaken igen! Här är några bra metoder för att få bort att sova trots dina nerver!

Steg

Så att sova med tunga nerver. Gå till sängs vid en regelbunden tid varje kväll.
Så att sova med tunga nerver. Gå till sängs vid en regelbunden tid varje kväll.
 1. 1
  Gå till sängs vid en regelbunden tid varje kväll. Låt dig inte frestas att stanna uppe sent eller gå till sängs tidigt, som inte kommer att hjälpa dig att skapa en god sömn. Stig upp vid samma tid varje morgon - vistas i sängen hjälper inte heller!
 2. 2
  Försök att ha ett varmt bad innan du går till sängs. Detta kommer att slappna av dina muskler och hjälper dig att glida iväg.
 3. 3
  Ha en mjölkdryck (men inte choklad!). Kalcium är känt för att lugna trasiga nerver och har en lugnande effekt.
 4. 4
  Prova några avslappningstekniker. En god man är att ligga på rygg med ögonen stängda och, med början på tårna, knyta alla dina muskler i sin tur räknar till tre och sedan koppla dem igen. När du flyttar upp din kropp, gör detta med varje muskel, andas långsamt och lugnt.
 5. 5
  Prova ett naturläkemedel. Kamomill te är en ålder gammal botemedel mot nerver och sömnlöshet och det kommer inte att lämna dig dåsighet.
 6. 6
  Lyssna på lugnande musik. Det finns några utmärkta Cd finns på marknaden speciellt sätta ihop till stöd sömn.
 7. 7
  Försök att inte hemsöka om hur lite sömn du får annars i sig kommer att bli en källa till oro, som i sin tur kommer att hindra dig från att sova. Om du verkligen inte kan sova, gå upp och göra något tills du känner dig trött nog att somna. Gör något lugnande och icke-stimulerande (läs en bok eller lyssna på lugn musik till exempel) i 30 minuter.
 8. 8
  Adress källan till dina nerver. Vad är det som du är nervös? Prata igenom dina bekymmer kan verkligen hjälpa till. Om din oförmåga att sova är verkligen påverkar ditt liv du kanske vill överväga att söka professionell hjälp.

Tips

 • Undvik koffein och tobak. Koffein är en välkänd stimulantia - men kom ihåg att det finns i kakao produkter också och tobak innehåller kemikalier som kan störa sömnen.
 • Försök att inte hemsöka om hur lite sömn du får annars i sig kommer att bli en källa till oro, som i sin tur kommer att hindra dig från att sova.
 • Lär dig att undvika att bli arg eller frustrerad med de skäl som du inte kan sova. Försök inte tvinga dig själv att sova, eftersom det kommer bara göra saken värre. Bara slappna av, andas långsamt, och sätta dig på andra saker än dina bekymmer för morgondagen.
 • Undvik alkohol. Alkohol kan hjälpa dig att få sova, men du kommer sannolikt att vakna upp igen mitt i natten. Det är också en depressiv och du kommer sannolikt att vakna upp på morgonen känslan hemskt.

Varningar

 • Aldrig ta till gatan droger. De är olagliga, oförutsägbar och kan göra dig outsägligt skada.
 • Vissa människor kommer att ta till sömntabletter. Dessa kan vara vanebildande och bör endast fattas om ordinerats åt dig av din läkare. Aldrig ta en annan persons medicinering.