Wke

Så att sova med massor av buller

Grannar har en fest? Bad? Eller gör din pappa titta på TV alltför högt på natten? Behöver sova på grund av något av dessa skäl? Läs här!

Steg

Så att sova med massor av buller. Stäng om du normalt har den öppen, så stänger den blockerar ut några av buller.
Så att sova med massor av buller. Stäng om du normalt har den öppen, så stänger den blockerar ut några av buller.
 1. 1
  Innan du går till sängs, ta ett varmt bubbelbad eller ha en varm drink för att lugna dig och göra det lättare för dig att falla för att sova
 2. 2
  Stäng om du normalt har den öppen, så stänger den blockerar ut några av buller.
 3. 3
  Komma i säng och ligga i tystnad, och se hur högt ljudet låter. Om det är för högt, prova att sätta på lite musik för att blockera ut ljud utifrån.
 4. 4
  Blunda och tänka på något annat. Försök att föreställa ljudet inte där. Försök bara att glömma ljudet. Kanske föreställer en något händer, eller skriva en berättelse i huvudet. Försök att föreställa en scen i en film eller något, bara göra något för att distrahera dig.
 5. 5
  Räkna. Om du är ensam, räkna högt för höga siffror. Tänk mer om rösträkningen än buller som håller dig vaken. Räkna väldigt, väldigt högt, tills du får väldigt, väldigt, väldigt uttråkad och sömnig.
 6. 6
  Om det fortfarande är för högt, och det är grannens fest, gå och fråga dem om de skulle ha något emot att vrida ner deras musik / vara tystare. Vara trevlig och berätta för dem att du förstår de har en fest, men du skulle verkligen uppskatta några buller lättnad som du behöver din.
 7. 7
  Om ljudet är något annat, såsom åska eller andra naturliga ljud, prova öronproppar.
 8. 8
  Tänk på att sova i ett annat rum. Om ditt vardagsrum är något tystare och buller är låg nog i att sova, flytta din quilt och kuddar till vardagsrummet och sova på soffan.
 9. 9
  Kampen buller med buller. Hitta en boom-box, eller motsvarande, och ställa in den i ditt rum, bara ställa den till en icke-station. Med andra ord, anpassa det till en kanal som bara statiskt, och vänd upp den så högt som möjligt. Det bör överrösta alla andra ljud, men det kommer att vara så slumpmässigt att du fortfarande kommer att kunna få lite sömn. En fläkt kommer att uppnå samma syfte. Du kan också köpa ett vitt brus generator som producerar ljud som den i regn, en lugn ström, eller surfa. Du kan även hitta gratis.
 10. 10
  Ligg i sängen och få så bekväm som möjligt. Se till att dina fötter är varma, och att du har tillräckligt med kuddar för att stödja huvudet. Sedan ligga där och tänka på saker. Så småningom kommer du somnar, även om det tar lång tid. Det verkar ofta att hjälpa till om du tänker stanna vaken!
 11. 11
  Slappna av, låg där - hur? Tänk på och något flex (flytta) varje område börjar med tårna, sedan fötter, sedan anklar, vader, knän, lår,... fortsätter uppåt en del i taget, till toppen av din hårbotten / huvudet.
 12. 12
  Andas långsamt och djupt. Försök räkna till dig själv, till exempel:
  "1001, 1002, 1003, 1004, hold 1001, 1002, andas ut 1001, 1002, 1003, trycka ut den sista biten av andetag, på 1004!" Upprepa denna typ av andning.

Tips

 • Med varma och bekväma sovande villkor kommer att hjälpa.
 • Slå på en fläkt i rummet, den stadiga ljudet kommer överrösta allt annat.
 • Håll ögonen stängda.
 • Bli inte nervös om den tid som tar att sova. Är mycket vanligt att drömma att du inte kan sova, när du faktiskt sover. Bli inte arg, få förälskad i bruset.
 • Se till att stänga Gardiner, stänga dörrar och plats något på golvet under dörren. Detta kan inte blockera ut alla ljud, men kommer att hjälpa. Dessutom kanske du upptäcker att somna med en tv på hjälper till att blockera ut ljudet som du bara tänker på ett ljud som du kanske kan stå.
 • Prova ett vitt brus maskin. De är inte 100% bra bevis, men de blockerar buller ganska väl.
 • Om allt annat misslyckas, överväga att lägga ljudisolering till dina befintliga väggar och tak.
 • Lyssna på musik.
 • Ligg på sängen tyst och tänka på något enkelt. Bara fokusera på att en sak och du kommer sakta börjar att somna.
 • Försök smuttar varm mjölk innan du försöker att få sova.
 • Överväga att prova en matsked honung per dag, kanske med din kvällsmåltid.
 • Sömntabletter är en annan idé. De kommer att tvinga dig att somna, oavsett eventuella buller. Var mycket noga med hur du använder dem. Använd dem inte med alkohol, och använda dem med måtta. De flesta människor blir inte beroende sömntabletter, men vissa märken är mer beroendeframkallande än andra.
 • Fixa dig en trevlig stor dubbel skål med havregryn och äta den. Detta kommer att leda till att du dåsig och kunna sova.
 • Få ett bättre jobb så du har råd med en bättre plats att leva med tjockare väggar och ett behagligt livssituation som inte lämnar dig mottaglig för att störas av ljud när du sover, med andra ord bygga upp ett liv där du inte behöver oroa sådan dum dilemma som att sova med buller.
 • Försök att smälter ljudet i ditt huvud in i ett stort buller blob, så att säga. Gör det oönskat brus vitt brus mentalt, genom att berätta själv, "Jag accepterar att ljudet!"
 • Ring polisen, om det behövs. Störa freden är inte bara oförskämd, men det kan också få någon i trubbel. Polisen är där för att hjälpa, och om dina grannar vägrar att stänga sin musik ner eller tysta sin skällande hund, gå vidare och låta fingrarna sköta snacket.

Varningar

 • Slå inte på din musik så högt att grannarna kommer att ringa polisen. Kom ihåg, inte alla dina grannar gör buller - det finns andra människor där ute som är lika störd som du. Lägg inte till kaos.