Wke

Hur gå ner i vikt utan att gå hungrig

Många människor vet att de behöver gå ner i vikt, men fruktar tanken på att gå på en diet för att känna hunger som generellt följer skära ned på dagliga födointaget. Men med lite ny kunskap och ansträngning från din sida, kan du gå ner i vikt utan att känna sig hungrig hela tiden.

Steg

Hur gå ner i vikt utan att gå hungrig. Gör dina kalorier räknas.
Hur gå ner i vikt utan att gå hungrig. Gör dina kalorier räknas.

Lär dig hur viktminskning fungerar

 1. 1
  Gör dina kalorier räknas. Räkna kalorier är en viktig del av viktkontroll, men gör ingenting för att hjälpa kroppen om kalorier av något näringsvärde. Gör dina kalorier räknas med endast äta näringsrik mat - så du kan äta gott och samtidigt tanka kroppen med de näringsämnen den behöver för att hålla sig frisk.
 2. 2
  Lär dig skillnaden mellan bra och dåliga kolhydrater. Fiberrik (bra) kolhydrater hjälper till att hålla dig full och undvika hunger. Kolhydrater som innehåller mycket stärkelse skickar signaler till kroppen att lagra fett. Hög-stärkelse (dåliga) kolhydrater bör undvikas så mycket som möjligt om man vill bromsa spikarna i din aptit.
 3. 3
  Undvik transfetter. Transfetter har kopplats till flera hälsotillstånd medan naturligt fett är bra för kroppen och kan hjälpa till att fylla upp dig. Hälsosamma fetter finns i nötter, olivolja, fågel och fisk. Göra en del efterforskningar och upptäcka vad andra livsmedel erbjuder naturliga, hälsosamma fetter.
 4. 4
  Forskning lågt kaloriinnehåll livsmedel som är kända för sina fyllning kvaliteter. Gör en lista över alla de livsmedel som du kan införliva i din dagliga kost. Tänk på hur du kan använda dessa livsmedel för att ändra några av dina favoritrecept. Sök efter nya, friska, kalorifattig recept på Internet eller kolla ditt lokala bibliotek för böcker i ämnet.
 5. 5
  Överväga att byta till ekologiska livsmedel. Livsmedel som är fria från bekämpningsmedel, konserveringsmedel och konstgjorda smakämnen ska ge hälsosammare alternativ för din kropp och studier har även visat att eftersom ekologiska livsmedel packa mer näringsämnen, de är faktiskt mer mättande.

Börja färska

 1. 1
  Ta bort all skräpmat från ditt hus. Om den inte är tillgänglig, kommer du att bli mindre frestad.
 2. 2
  Gör en inköpslista med endast friska objekt och försök att undvika att förirra sig från den listan som du vill köpa. Det kan vara svårt när du är i butiken för att undvika impulsköp med alla de läckra dofter och visuella frestelser attackera dig. Gör ditt bästa för att vara fokuserad.
 3. 3
  Ät mer råvaror. Införliva detta i sallader och som sidorätter, försök att inkludera några i varje måltid. Producera hjälper berika din kost med viktiga vitaminer och mineraler. Använd färskvaror som din gå-till mellanmål under dagen för att hjälpa till att fylla upp dig och samtidigt hålla kalorier nere.
 4. 4
  Leta efter hela korn för att lägga till extra fiber till dina måltider för att hjälpa till att fylla upp dig snabbare. Fullkorn finns nu i ris, kex, bröd, pasta och spannmål, liksom många andra förpackade produkter.

Vet hur och vad man ska äta

 1. 1
  Lär dig att äta i maklig takt. Äta ger långsamt kroppen en chans att inse att det matas. Långsam äta hjälper dig att undvika att äta mer än vad som är nödvändigt för att känna full. Ta dig tid att uppskatta de livsmedel som du äter. Du kommer att få mer tillfredsställelse av din måltid genom att smaka det än om du snabbt halsduken ner.
 2. 2
  Försök att ha någon proteinkälla vid varje måltid eller mellanmål för att hjälpa till att hålla dig mätt längre tidsperioder. Jordnötssmör, bönor, magert kött och nötter är effektiv för detta ändamål.
 3. 3
  Håll dina mejeriprodukter på den magra sidan så är möjligt. Oftare än inte, kommer du inte ens märka skillnaden i smak eller konsistens.
 4. 4
  Planera för att ändra ditt val av drycker. Håll dig borta från läsk och sötade drycker. Istället dricka mycket vatten. Ofta vad du inledningsvis tolka som hunger är kroppens sätt att tala om att du är uttorkad - Dricka mycket vatten kommer att tygla dessa känslor och minska din hunger avsevärt.
 5. 5
  Börja varje morgon med en näringsrik frukost. Bränslepåfyllning dig ordentligt i början av dagen ser till att du inte sätter din kropp i svält-läge vid lunchtid. Svält-läge innebär i huvudsak att din kropp håller på till fett, även om du inte äter mycket. Det garanterar också att när du äter, kommer du overindulge att kompensera.
 6. 6
  Ät små måltider flera gånger om dagen istället för att äta tre stora måltider. Detta kommer att hjälpa till att hålla dig fylligare hela din dag eftersom din energi nivåer kommer att vara mer stabil.
 7. 7
  Skäm bort dig själv med jämna mellanrum med en favorit behandla. Detta kommer att göra en hälsosam kost plan mycket mer acceptabelt och lättare att hålla sig till. Ta hänsyn till när du planerar att skämma bort. Äta rika eller söta livsmedel efter middagen kan du sluta lättare på en rimlig utgångspunkt, eftersom du sannolikt redan vara full av en hel dag värde av hälsosamma livsmedel. Håll del storlek begränsas för att undvika över-överseende. Tänk när du senast behandlad själv. Du vill till rymden dina avlatsbrev till en gång per vecka, på den mest. Detta gör att du kan njuta av en flathet utan saboterar dina ansträngningar viktminskning.

Tips

 • Förbättra dina matvanor snarare än att bara använda en diet som ett sätt att släppa lite extra tyngd. När ditt mål har uppnåtts, om du går tillbaka till dina gamla vanor, kommer vikten börjar krypa tillbaka upp på dig.
 • Var uppmärksam på din kropp - när och varför du normalt blir hungrig? Lär dig känna igen när du är faktiskt i behov av mat kontra att äta när du är uttråkad / ledsen / etc.
 • Motionera mer! Förstå att det bästa sättet att gå ner i vikt är genom att skära ned på att äta ohälsosamma livsmedel och samtidigt delta i regelbunden motion. När du är klar hand i hand, är resultaten mycket snabbare och bättre än om du skulle bara följa en diet.
 • Lär dig att läsa etiketterna på de livsmedel som du köper. Vissa objekt kommer att erbjuda mer näringsvärde än andra och kommer att göra det med färre kalorier. Det kan vara en utmaning i början, men du kommer att inse vilka produkter erbjuder de bästa hälsosamma alternativ för dina kostbehov. Shopping friska kommer så småningom att bli en självklarhet för dig.
 • Införliva friska, kalorifattig snacks i din dag för att öka din energi nivå, tillsätt näring och hålla dig från att känna sig hungrig. Nyttiga snacks spelar en viktig roll i att få alla de näringsämnen som krävs på en dag.
 • Verkligen njuta av din mat. Ju mer du njuta av det, desto mindre kommer du behöver äta för att känna sig nöjd.
 • Håll din kost intressant genom att lägga till nya vändningar till recept för att förändra smaker. Testa livsmedel du aldrig provat förut. Många ovanliga livsmedel kan hittas i den etniska isle i din affär eller på specialbutiker.

Varningar

 • Undvik någon av diethjälpmedel eller tillägg till salu på viktminskning marknaden. Dessa är oftast bara ett tillfälligt svar och inte en permanent lösning. Dessutom, kan viktminskning piller vara farliga, om du är fast beslutna att använda läkemedel för att gå ner i vikt, se till att rådfråga din läkare i förväg.
 • Även om alla vill se snabba resultat, aldrig tillgripa svälter dig själv eller binging och utrensning för att gå ner i vikt. På lång sikt, kommer att ha en ätstörning skada dig oändligt mycket mer än det kommer att hjälpa dig.
 • Kontrollera alltid med din sjukvård specialist innan några betydande förändringar i din kost. Detta är särskilt viktigt för personer med hälsoproblem som kan påverkas genom kostförändringar.