Wke

Hur gå ner i vikt med zonterapi

Viktminskning genom zonterapi är en populär och angenämt sätt att gå ner i vikt. Olika tryckpunkter på fötterna kan användas för att utlösa en rad olika svar i kroppen som bidrar till viktminskning. Stegen nedan berätta hur du komplettera din viktminskning programmet med zonterapi så att du kan gå ner i vikt på ett säkert sätt och uppnå önskade mål viktminskning snabbare.

Steg

Hur gå ner i vikt med zonterapi. Stötta din vänstra fot med höger hand och använd din vänstra tumme för att arbeta mjälten reflex.
Hur gå ner i vikt med zonterapi. Stötta din vänstra fot med höger hand och använd din vänstra tumme för att arbeta mjälten reflex.

Fot reflex poäng för viktminskning

För zonterapi viktminskning, måste du hitta de tryckpunkter som motsvarar din mjälte och matsmältningsorganen. Arbeta din viktminskning reflexpunkter i minst 5 minuter varje dag.

 1. 1
  Stötta din vänstra fot med höger hand och använd din vänstra tumme för att arbeta mjälten reflex. (I diagrammet är det avlångt område som anges på den yttre kanten av foten mellan din membran linje och din midja linje.) Stimulering av mjälten minskar hunger.
 2. 2
  Arbeta magen och bukspottkörteln reflexpunkter genom att vagga din vänstra fot med din högra hand och trycka på varje punkt med vänster tumme. När du når den yttre gränsen för reflex området, byta händer och arbetar de reflexpunkter tillbaka i motsatt riktning. Stimulera dessa punkter gör att kroppen att absorbera mer näringsämnen från maten du äter, så även om du äter mindre mat, du får det högsta näringsvärdet möjligt från vad du äter.
 3. 3
  Kom ihåg att arbeta med reflex poäng för din gallblåsa eftersom din gallblåsan lagrar galla, mag-vätskan kontinuerligt utsöndras av levern. Gallan emulgerar fetter i delvis smält mat, vilket leder till viktminskning.
 4. 4
  Relät dina viktigaste endokrina körtlar, som kommer att främja en balanserad hormonutsöndring och lämplig aptit. Dina endokrina körtlar är ansvariga för din reaktion på stress, så att applicera tryck på reflex punkter för din sköldkörtel (vid basen av stortån), hypofysen (i mitten av botten på stortån) och dina binjurar (mellan din midja och din diafragma linje) kommer att bidra till att balansera din emotionella och fysiologisk stress. Ju mindre stress du har, desto bättre chans har du att stanna på din diet.
 5. 5
  Få en god natts sömn varje natt genom att arbeta på din avkoppling svar.
  • Arbeta höger tumme över membranet raden, från insidan till utsidan kanten av din vänstra fot.
  • Medan du gör detta, klippa tårna fram och tillbaka över din vänstra tumme.
  • Edge ditt högra tumme längs din membran linje varje gång du böja tårna över.

Hand reflex poäng för viktminskning

Hand zonterapi för viktminskning är perfekt för folk i farten eller för de tillfällen då det inte är möjligt för dig att ta bort dina skor och strumpor för att ge dig själv zonterapi. Se handen diagrammet för att lokalisera de viktigaste reflexpunkter på dina händer som hjälper underlätta viktminskning.

 1. 1
  Arbeta samma orgel och körtel reflexpunkter i dina händer som du gör för dina fötter. Lokalisera den exakta tryckpunkter på handen diagram för din: mjälte (nedanför lillfingret på vänster hand), matsmältningsorganen (under lunga och bröst området på båda händerna), gallblåsa (dynan under lillfingret på höger hand) och nyckel endokrina körtlar (mitten och botten av tummarna på båda händerna).
 2. 2
  Applicera ett fastare tryck till reflex punkter på händerna och tryck djupt, men inte så djupt att du känner smärta.
 3. 3
  Edge eller "krypa" framåt i minut steg, som om att trycka stift i en nåldyna och upprätthålla ständig kontakt med huden. De reflexer i dina händer är belägna i ett mycket mindre område än på fötterna, så arbetar långsamt och metodiskt över alla lämpliga områden.

Tips

 • Använda zonterapi för att gå ner i vikt bör inte vara en fullständig ersättning för andra initiativ viktminskning, det bör användas som ett komplement till dem. * Det är lämpligt att ta fram en kost-och träningsprogram som hjälper dig att nå dina mål viktminskning genom zonterapi.
 • Om du har valt att använda en professionell utövare att gå ner i vikt med zonterapi, kan du komplettera fortfarande dina sessioner med själv-zonterapi flera gånger i veckan. Din reflexologist kan hjälpa dig att komma med en plan för att hjälpa dig mellan sessioner. Detta kommer att variera beroende på dina mål viktminskning, skick din kropp, din stress (som faktiskt kan berätta din kropp att hålla fast fett), och hur lång tid du har varit över din önskade vikt.
 • Du kan också kontakta en diagram örat zonterapi för att hitta samma reflex punkter som motsvarar kroppens system som hjälper dig att gå ner i vikt.
 • Viktminskning accelereras och din idealvikt är lättare att underhålla om du får minst 7 timmars sömn varje natt.

Varningar

 • Zonterapi terapi är inte lämpligt för personer som har följande villkor: djup ventrombos, tromboflebit, cellulit på fötter eller ben, akut infektion med hög feber, stroke och instabil graviditet.

Saker du behöver

 • Fot zonterapi diagram
 • Hand zonterapi diagram