Wke

Hur gå ner i vikt på ett säkert


Den viktminskning marknaden är överfyllda med kost hjälpmedel som alla hävdar att hjälpa dig gå ner i vikt snabbt. Skakningar, snacks och piller marknadsförs som aptitsuppressants och viktminskningsprogram kull hyllorna i de flesta butiker idag. Tyvärr orsakar önskan att gå ner i vikt ofta människor att glömma att viktminskning är mest fördelaktigt för kroppen när det sker på ett sunt sätt. Du kan faktiskt gå ner i vikt hälsosamt genom att följa några grundläggande steg.

Steg

Hur gå ner i vikt på ett säkert. Börja med att ta en titt på hur du äter.
Hur gå ner i vikt på ett säkert. Börja med att ta en titt på hur du äter.

Utvärdera dina matvanor

 1. 1
  Börja med att ta en titt på hur du äter. Är du välja hälsosamma alternativ möjliga för dina måltider eller mellanmål? Äter du ute på snabbmat ställen flera gånger i veckan? Äter du en massa fryst, bearbetad mat eller äter du oftast husmanskost? Alla dessa faktorer gör en betydande skillnad i dina ansträngningar viktminskning.
 2. 2
  Titta på storleken på delarna du förbrukar. Är du overindulging varje dag? En sallad kan verka som ett bra sätt att gå ner i vikt, men om du äter mycket mer än du borde, det slags besegrar syftet.
 3. 3
  Snack hälsosamt. Vill du inkludera en hel del snacks i din kost och om du gör det, de används för att hunger kontroll eller för nöjes skull? Äta hälsosamt mellanmål är ett effektivt sätt att få extra näring under hela dagen och kan vara till nytta i att hjälpa gå ner i vikt.
 4. 4
  Betrakta de tider på dagen eller natten när man har svårast att undvika småätande skräpmat. Är det sent på natten medan du sitta och titta på TV? Är du sugen på behovet av något när du kör? Att veta vad dina svaga punkter hjälper dig att planera efter sätt att förändra dina matvanor.

Planera dina måltider klokt

 1. 1
  Börja med att titta på ditt schema för veckan. Finns det dagar då du kommer att kunna förbereda några hälsosamma måltider? Finns det flera dagar som säkert kommer att bli mer hektiskt än andra? Att veta ditt schema kommer du att kunna planera för snabba hälsosamma måltider på din hektiska dagar.
 2. 2
  Bryt ut kokböcker och leta efter sätt att ersätta hälsosammare ingredienser i recepten. Mager ost kommer att fungera lika bra i ett recept som helmjölk ost utan att ändra smak eller smak av receptet.
 3. 3
  Kolla på internet för lätt förändrade recept som hjälper dig att förbättra din kost. Internet är laddad med webbplatser som erbjuder värdefull information om hälsosamma recept och ersättare.
 4. 4
  Tänk på mängden snabba måltider som kommer att vara nödvändiga för veckan. Planera sätt att införliva enkla, näringsriktiga måltider i dessa dagar eller friska tag-och-go snacks. Genom att planera i förväg, kan du hjälpa till att förhindra impulsköp av mindre än hälsosam mat.
 5. 5
  Införliva måltider som fryser väl in i din planering. Gör dubbelt så mycket som vanligt genom att dubbla alla ingredienser som receptet kräver. Frys hälften för en framtida måltid eller dela upp det i enstaka portioner som ska användas som lunchrätter.
 6. 6
  Shoppa runt på olika marknader för att upptäcka nya och ovanliga livsmedel. Kolla in butiker som tillgodoser olika kulturer såsom mexikanska eller indiska marknaderna. Bläddra i ekologisk butik för variationer eller nya alternativ av mat du normalt köper.

Få flyttar

 1. 1
  Införliva motion i dina ansträngningar viktminskning. Införliva fysisk aktivitet i din dagliga rutin kommer att hjälpa till att öka dina ansträngningar viktminskning. Dessutom kan motion ha en fysiologisk effekt på kroppen, vilket gör dig mindre intresserad av att äta ohälsosamma livsmedel, som kommer att hjälpa i din viktminskning försök. Bränna kalorier är det bästa sättet att undvika viktökning och hålla kroppen i form.
  • Gå med i ett gym.
  • Börja lyfta vikter.
  • Ta upp jogging eller löpning.
 2. 2
  Gör övningen roligt. Om tränar i ett gym är inte din sak, prova en danslektion eller lagsport istället. Du kommer att vara mer villiga att hålla sig till det, om det är roligt för dig. Ha kul medan du bränna dessa kalorier bort.
 3. 3
  Kom ihåg att träning inte behöver vara strikt för att vara effektiva. Ta en promenad eller cykla. Varje rörelse är bra för att hjälpa till med viktkontroll och är nödvändig för muskel underhåll.
 4. 4
  Undvik överträning. Pushing själv alltför hårt kan skapa oönskade biverkningar. Brist på energi, skada, dåligt humör och nedsatt immunförsvar funktion är bara några resultat som kan uppstå med överträning. Din aptit kommer också att bli betydligt större om du overtrain, och om du inte rymma för att genom djurtäthet på mer hälsosam mat och övervaka ditt kaloriintag noga, kommer du antagligen att äta för mycket för snabbt efter en tung träning och förneka all din extra ansträngning.

Håll dig borta från modefluga kostvanor

 1. 1
  Undvik att använda hjälp av skakningar, piller eller andra hjälpmedel kost. De kan tillfälligt hjälpa dig gå ner i vikt men ditt mål är att påbörja en livsstilsförändring som innehåller sunt äta som ett sätt att leva. En diet kan bara hjälpa dig att släppa din vikt så länge du behåller dieten. När dieten stannar, kommer vikten smyger sakta tillbaka upp på dig om du inte har utvecklat rätt vanor längs vägen.
 2. 2
  Håll dig borta från renar eller program avgiftning som inte rekommenderas av din läkare. Undvik dieter som kräver att du snabbt för mycket av dagen. Kroppen behöver en viss mängd energi för att fungera korrekt. Hälsosam mat är energi. Aldrig svälta sig själv i ett försök att gå ner i vikt.

Tips

 • Drick mycket vatten: ca 2 liter / dag (ca 64 oz). Drick ett glas vatten ca 20 minuter innan middagen för att hjälpa dig att känna full.
 • Undvik förädlade livsmedel. Allt som kommer i ett paket är oftast full av fett, socker och salt. Vet vad du äter i förväg.
 • Inte handla när du är hungrig. Ha ett hälsosamt mellanmål och ett glas vatten innan du går till mataffären.
 • Sätt din kniv och gaffel ned i stället för att ladda upp det när du tuggar. Äta långsammare gör att din kropp att vara i tid med din hjärna så att när du "känner" full du inte redan har över ätit.
 • Mät din förlust av hur kläderna känns på dig och bara väga dig en gång varannan vecka. Ta dina mått en gång i månaden för att bedöma din viktminskning i inches samt pounds.
 • Prova en daglig promenad. Det är en bra övning för viktminskning. Du kan gå i din egen takt. Om du går med en kompis är det mentalt upplyftande att chatta och stödja varandra.
 • Lägg en eller två extra grönsaker till kvällsmaten som du skulle normalt inte äter. Prova nya recept med obekanta ingredienser för att hålla din kost plan intressant och roligt.
 • Rensa upp rester innan sitta ned för att undvika andra portioner.
 • Följ ett enkelt program som innehåller en lätt att följa måltider, motion plan och komplettera planen. Var noga med att hålla fokus på dig själv först, är att det som är viktigt. vara säker under träningen process...
 • Hitta snacks som du älskar som är friska, som färsk frukt, råa grönsaker, fettsnål yoghurt eller keso, och se till att fylla dem i ditt skafferi. Begränsa dig till två mellanmål varje dag. Om du längtar efter mer än två mellanmål, chomp på en bit tuggummi för ett par timmar.
 • Lägg styrketräning för att din träning plan för att bygga muskler. Medan aerob träning (som promenader) hjälper till att bränna kalorier, anaeroba (eller styrka-building) motion kan bidra till att öka din ämnesomsättning.
 • Använd nonstick köksredskap eller grilla begränsa oljor och fetter.

Varningar

 • Tala med en läkare om du har ett medicinskt tillstånd som kan påverkas av en förändring i din kost.
 • Det finns inget säkert sätt att gå ner i vikt snabbt (dvs. mer än en pund eller två per vecka). Du bör sträva efter livsstilsförändringar som stöder bättre kostvanor och tillsätt lite motion som passar dig personligen, som rekommenderas av din läkare. Gradvis viktminskning är bättre och tenderar också att vara mer långvarig i de flesta människor.
 • Aldrig tillgripa svälta dig själv. Detta kan leda till andra hälsoproblem och du kan hamna upp i vikt på lång sikt från att försöka det.