Wke

Hur gå ner i vikt gradvis

Miljontals människor vill, men mycket få människor att gå ner i vikt på rätt sätt. Du måste ha tålamod och förstå att det tar tid att bli friskare och gå ner i vikt på rätt sätt.

Steg

Hur gå ner i vikt gradvis. Du måste först inse hur mycket mat du äter.
Hur gå ner i vikt gradvis. Du måste först inse hur mycket mat du äter.
 1. 1
  Du måste först inse hur mycket mat du äter. Titta på hur mycket du lägger på din tallrik och fråga dig själv om du verkligen är full efter varje måltid. Om du är olycklig när du äter eftersom du äter för mycket, då det är ett tydligt tecken på att du bör äta mindre portioner. Du ska inte känna full efter varje måltid, men du bör känna sig nöjd och inte längre hungrig.
 2. 2
  När du har en god uppfattning om hur mycket du normalt äter, börja skära ner på detta belopp, men bara av en liten bit. Hoppa inte över måltider! Många gör misstaget att svälta sig själva när de vill gå ner i vikt. Detta orsakar bara att du ska vara mycket hungrig, så att när du äter senare, du äter ännu mer än normalt. Dessutom, om du helt svälta sig själv, kommer din kropp att gå in i försvarsläge och lagra fett i kroppen för senare eftersom den tror att du inte har tillräckligt med mat. När du först skära ner på maten belopp, behöver du bara att skära ner en sked i taget.
 3. 3
  Gradvis öka mängden mat som du skär ner. En sak som hjälper vissa människor är att börja äta bort av en mindre tallrik. En hel liten skylt ser ut mer mat än några högar av mat på en stor skylt.
 4. 4
  När du är van vid att äta en mindre mängd, försök att börja äta lite nyttigare. Återigen, om du helt klippa alla de livsmedel du älskar från din kost, kommer du sugen dem och överäta när du har chansen att äta dem. Börja äta mer av de hälsosamma livsmedel som du inte gillar, och försöka lära sig att tycka de som du inte gör det. Försök att baka några av dina livsmedel som är oftast stekt, och gör ett besök på en producera monter. Producera står tar ut mer än mataffären, men deras varor är ofta bättre kvalitet och är mer benägna att tillfredsställa.
 5. 5
  Medan du får frisk är det viktigt att träna också. Gå inte galen och överdriva. Börja i liten skala. Om du har tillgång till träningslokaler, använd den. Gå på ett löpband, börjar vid tio minuter varje gång. Gå på ett löpband inte kommer att göra mycket för din kropp, men gå någon längre tid utan att stanna ökar din uthållighet och detta kommer att hjälpa dig när du bestämmer dig för att prova svårare träning, såsom jogging och löpning ute i värmen. Dessutom gör några crunches. Stoppa inte in händerna bakom nacken eftersom det kommer att sätta onödig påfrestning på ryggen. Sitt inte hela vägen upp, bara göra crunches. Kom ihåg att ditt mål är att gå ner i vikt, men för att gå hela vägen måste du vara friskare runt.
 6. 6
  Kontrollera alltid ingredienserna, kalorier, fett, kolhydrater och vitaminer i maten du köper. Mat med mycket vitaminer ger dig mer energi och kommer inte att göra dig hungrig, till skillnad från livsmedel som är allt socker. Håll ett öga på ditt kalori, fett och kolhydrater. intag, men inte bli en räknare. Kom ihåg att du på din egen diet, gå ner i vikt i din egen takt. Helt enkelt använda huvudet, och inte blåsa 500 kalorier på en kanelbulle. Om du ska äta 500 kalorier av något, gör det något som kommer att fylla dig.
 7. 7
  Bli inte frustrerad om du inte ser resultat direkt. Målet är att gå ner i vikt gradvis. När du förlorar vikt gradvis, hålla dig bort. Tappa 5 pounds på en dag är inte hälsosamt, och det kommer inte att stanna av. Bara ha tålamod, fortsätta arbeta, och alltid påminna dig själv om att du vill bli friskare och att du vill ha en bättre kropp. Om du inte har någon motivation, kommer det att bli mycket svårare att lyckas.

Tips

 • Kom ihåg, det finns ingen ursäkt för att inte få näring. Du bör äta hälsosam mat, och även om du inte gör det, det finns andra sätt att få dina vitaminer. Hälsokost är överallt nu och de flesta innehåller vissa näringsämnen i dem. En flaska V8 har tre vegetabiliska portioner i det, och självklart finns det alltid vitaminer.
 • Försök att inte äta framför tv. Det är lätt att glömma hur mycket du äter när du inte tittar på din mat. De flesta människor tenderar att inte uppmärksamma hur mycket de äter när TV är on.Turn bort det och du kommer att finna det lättare att berätta när du är full.
 • Hitta nyttiga snacks som du gillar. Några favoriter är, med äppleklyftor och doppa dem i jordnötssmör och toppade dem med granola. Äpplet är frukt, är jordnötssmör protein, och granola är fiber. Detta snack är frisk, tillfredsställande och läckra.
 • Titta på vad du dricker också. Skumma mjölk är alltid ett bra substitut för vanlig mjölk. Begränsa läsk du dricker också. Drycker som detta bara lägga till din vikt. Om du har svårt att skära missbruk, prova att dricka diet. Ännu bättre, drick vatten.
 • Du vet att säga, "Ät som en kung till frukost, en drottning för lunch, och en bonde till middag?" Detta skulle vara bra riktlinjer att följa. Kom ihåg att din största måltid (och friska naturligtvis) vara frukost. Detta kommer att hålla dig fylligare längre. Minns protein som ägg och fyller livsmedel som havregryn.
 • Försök att sakta avvänja dig bort av skräpmat snarare än plötsligt har ingen skräpmat. Att gå från en hel del till noll över en natt kan vara en svår sak att göra. Med andra ord, inte beröva dig på allt.
 • När du går ut för att äta, vara mycket försiktig med hur mycket du äter. De flesta restauranger serverar alldeles för mycket mat, så försök att äta bara hälften av din mat, eller beställa hamburgare men har inte pommes frites. Även om de tjänar bröd eller chips före måltiden, vara mycket försiktiga med hur mycket av det du äter.

Varningar

 • Du kan komma att älska sättet du ser och känner.
 • Folk kan tjata dig att ta reda på hur du gjorde det.
 • Din energi nivåer kan skjuta i höjden.
 • Du kanske har att spendera en massa pengar på nya kläder eftersom allt du äger kommer att vara för stor för dig.
 • Slumpmässiga människor kan flirta med dig.
 • Folk kommer att ge dig komplimanger antingen bra eller dåligt