Wke

Hur gör fotboll dekes

Deking är en mycket uppskattad del av fotboll. Vare din granne eller Ronaldinho, dekes är roliga att titta på, men är mest roligt att göra. Följ dessa steg och du kommer känna spänningen i dekes.

Steg

Hur gör fotboll dekes. Deking är en mycket uppskattad del av fotboll.
Hur gör fotboll dekes. Deking är en mycket uppskattad del av fotboll.
 1. 1
  Steg over - När du kör med bollen, vidta fot du känner, till andra sidan av bollen, sedan hela vägen runt.
 2. 2
  Dubbelklicka steg över - Steg över bollen med båda fötterna, en direkt efter den andra.
 3. 3
  Shimmy - Börja köra långsamt med bollen. Gör en åtgärd som du är på väg att göra ett pass, sedan vända din fot runt bollen, och gå åt andra hållet.
 4. 4
  Trail ben - Steg över bollen med ena foten, sparka bollen i det benet med din andra foten.
 5. 5
  Elastico - Ta bort foten och flytta den till andra sidan av bollen. Flytta den till utsidan av dig, så fort som möjligt sätta din fot runt och stoppa det. Sedan gå åt andra hållet.
 6. 6
  Rainbow - Dra bollen till en fot med den andra foten, köra upp på sidan av fotleden lite, sedan lägga ner den dra foten, och snabbt ta fram den andra foten.
 7. 7
  Cheeky Peno - Tryck bollen framåt med ena foten och göra en sparkar rörelse på bollen med den andra så snabbt som möjligt efter det.
 8. 8
  Sinful - Med sulan på skon, rulla bollen diagonalt till den motsatta sidan av vad foten du använde. Då får din enda på den igen och rulla tillbaka diagonalt till andra sidan.
 9. 9
  Trail ben Elastico - Använd en fot för att dra bollen bakom det andra benet, och anslut den till den andra sidan av bollen och hoppar ut framför.
 10. 10
  Nutz - Gör en sparkar rörelse på bollen, men enda rulle i stället och sedan knäppa bollen tillbaka med hälen. Sparka den tillbaka upp med din trail benet.
 11. 11
  Tsunami - Med en av fötterna, rulla bollen med sulan på skon långt till utsidan, sedan knäppa tillbaka till den andra foten och pop det mellan din defensiva motståndarens ben.
 12. 12
  Muskot - Gör en stor rörelse åt sidan som om du skulle ta av med bollen på det sättet, sedan använda foten längst bak riktning du gick och satte den via din defensiva motståndarens ben.
 13. 13
  Teaser - Rulla bollen diagonalt till långt utanför med foten du normalt inte använder sedan knäppa tillbaka den framför dig och sedan ta din andra foten och placera den över bollen men rulla den med foten när du går sedan lägga ditt andra foten över bollen och sparka bollen i sidled med den andra foten så att du gör en Trail Leg.

Tips

 • Dessa är bara några av de många rörelser som utförs i fotboll och många fler håller upptäckt och utvecklat varje dag. Känn dig fri att uppleva och göra några upp på egen hand!
 • Öva! Det är nyckeln till alla dessa trick.
 • Att lära sig att göra hålla-ups med bollen innan du försöker göra tricks är viktigt eftersom du kommer att få en mer naturlig känsla när du försöker använda dessa trick.