Wke

Hur handskas man med en pojkvän som har Aspergers syndrom

Aspergers syndrom är inte något som måste fruktas. De kan ha olika från vissa andra människor och få skillnader från varandra, men Aspies klarar av kärlek och tillgivenhet och oftast söker den i gengäld, som alla andra. Om du har en bra relation med någon som har Aspergers syndrom, Här är några sätt att hålla honom och älska honom ännu mer.

Steg

Hur handskas man med en pojkvän som har Aspergers syndrom. Lär dig vad Aspergers syndrom är.
Hur handskas man med en pojkvän som har Aspergers syndrom. Lär dig vad Aspergers syndrom är.
 1. 1
  Lär dig vad Aspergers syndrom är. En artikel skriven av någon med villkoret är det bästa sättet att säkerställa att du har riktig info. Läs böcker skrivna av Aspergare. Om Aspie du gillar är väl medveten om hans tillstånd, låt honom förklara för dig hur det påverkar honom, detta är viktigt, eftersom Aspies är inte alla lika, hur man Aspie agerar, tänker, eller utsikt hans tillstånd kan skilja sig från hur annan gör likadant.
 2. 2
  Blivit nära vänner med honom. Ge honom ditt telefonnummer och din e-postadress. Har ge honom du hans telefonnummer och hans e-postadress.
 3. 3
  Ta reda på hans intressen, hans hobbies, och hans talanger. Du kommer att ha störst chans att bli hans flickvän om du har något gemensamt med honom. Har hjälpa honom att du med något du har problem med. Engagera dig i hans fritidsintressen. Om ni två har ett gemensamt intresse, dela varandras kunskap i ämnet. Många men inte alla Aspies har en mycket nära fokusera på en handfull intressen eller ens en enda intressen.
 4. 4
  Alltid umgås med honom. Nästan alla älskar att vara med någon! Och många aspies kan få sätta ner som, "du är konstig!" eller "Vad är det med dig?" För de som får lägga ner så där hela tiden, bara umgås med honom kommer att få honom att känna en hel del bättre.
 5. 5
  Vissa personer som har Aspergers syndrom kan inte stå för att bli kramad, medan andra älskar att bli kramad. Om han inte kan stå för att bli kramad, prova en high-five i stället för en kram. Många Aspies hantera sinnesintryck annorlunda än neurotypiska gör, så vet hur din Aspie partner är eller inte är annorlunda än de flesta andra människor i detta avseende.
 6. 6
  De [ofta men inte alltid!] Vet när en flicka flirta med dem, men vet inte hur man ska inleda den. Se till att du inleda flirta, som kan vara allt som krävs för att få dem att flirta med dig. Kom ihåg att Aspies använder kroppsspråk annorlunda än många andra människor och så deras flirt kan inte vara identisk med flirt som du är van vid det. Till exempel, är ögonkontakt vanligtvis inte vanligt bland Aspergare.
 7. 7
  Kissing dem är när du hittar din sanna kärlek! Vissa personer som har Aspergers syndrom kan tendera att dra bort, men de flesta kommer inte. Så om du vill kyssa dem, för de människor som drar iväg frågar först. Om inte, överraska dem med den underbara kyss av kärlek.
 8. 8
  Det bästa du kan göra är att låta honom fråga först när kyssas, om han inte tar upp ämnet, starta en konversation.

Tips

 • Det är inte bra att stereotypa Aspies, de är alla unika och även de med mild Aspergers kan verka som någon annan person ibland. Du måste komma ihåg om så är fallet, att de fortfarande har en social utmaning, även i en relation, och kan vara extra försiktiga så att de inte gör något fel, även om du kanske har lugnat dem om och om igen. Bara ha tålamod och vänja sig. Detta kommer förmodligen att vara på obestämd tid, kanske hela livet. De är människor som har känslor och värt, även om de verkar vara utomjordingar eller robotar ibland till dem som inte förstår Aspergers, och de förtjänar samma respekt och medkänsla som någon annan.
 • Var försiktig med att skämta med Aspies. De tenderar att ta saker bokstavligt. Aspies till humor tenderar att använda komplexa vitsar, som avslöjar hans avancerade minne. Vissa Aspies gillar att vara sarkastisk, men är omedvetna om när man ska sluta säga sarkastiska skämt och som ett resultat, kan oavsiktligt göra narr av dig och såra dig.
 • Inte fiska inte för komplimanger genom att säga saker som "Jag önskar att jag kunde vara en modell, men jag är inte söt nog." Om du gör detta kan du göra honom oavsiktligt säga något olämpligt. Om du vill veta om han tycker att du är söt, fråga honom om han tycker att du är söt. Chansen finns, tror han att du är underbar.
 • Om han gör något som retar dig, kanske han inte plocka upp subtila gester såsom rullande ögonen. Bara tala om för honom vad han gör retar dig och be honom att sluta. Det kommer att göra det mycket lättare för er båda.
 • Var medveten om att Aspergare har svårt att uttrycka sina känslor verbalt. Många Aspies lättare och bättre att uttrycka sina känslor genom skrivande och poesi.
 • Bli inte upprörd om han ger dig råd när du letar efter sympati. Det betyder att han bryr sig, och vill hjälpa dig att lösa dina problem.
 • Om du vill att han ska hjälpa dig med något, inte klaga och förväntar honom att veta vad man ska göra. Till exempel, om du vill att han ska hjälpa dig att göra något, be honom att hjälpa till. Klaga inte på hur tungt det är och förväntar honom att veta vad man ska göra.
 • Många Aspies finna det mycket lättare att kommunicera via textmeddelanden, e-post eller sociala nätverk som MySpace eller Facebook.
 • Förvänta dig inte att han ska veta hur du känner genom att bara titta på dig. Om han gillar dig, han bryr sig om hur du känner, har han bara svårt att tolka ditt kroppsspråk. Om du vill att han ska veta hur du känner dig, berätta för honom.
 • Känn dig inte illa om han flinches när du rör honom oväntat. Låt honom berätta när det är okej att röra honom.
 • Även om Aspie inte kan stå för att vara runt människor för länge, bjud in honom till din födelsedagsfest. Det är bättre att bli inbjuden till en fest och aldrig visa upp än att inte bli inbjuden alls.
 • Om Aspie ger dig en monolog eller en föreläsning om något han gillar, inte avbryta. Om du gör det, kanske han tror att du inte är uppmärksamma och starta monolog om igen från början. Han kommer att fortsätta göra det tills han känner att du har hört allt han har sagt. Detta är det enda sättet många Aspies vet hur man ska prata med folk. Även mycket självmedvetna Aspies måste göra detta en gång i en stund. Ett annat ord för detta är en "uppgifter dump." Som sagt, vissa Aspies blir självmedveten om sin info dumpa om den andra personen inte ställa klargörande frågor eller verkar engagerade.
 • När du går ut på en dejt med en Aspie, är det bättre att överväga en enda dag i stället för en grupp datum. Aspergare kan inte hantera en massa människor runt omkring dem på en gång och har en massa problem med gruppsamtal.
 • Du kanske måste lära honom hur den icke-autistiska världen fungerar och hur relationer fungerar. Tvinga inte in värdet på den icke-autistiska värld på honom. Hur skulle du vilja det om värdena i den autistiska världen tvingades på dig?
 • Bli inte arg om han gör narr av dig. Han var inte medveten om att han gjorde narr av dig. Men om du berättar för honom att sluta och han fortsätter ändå, kanske han vet inte vad han gör är upprörande dig. Som sagt, Aspergers är ingen ursäkt för att vara elak.
 • När flirta med någon som som Aspergers, försök att använda så lite subtilitet som möjligt. Subtila gester, speciellt när endast kroppsspråk och poserande används, kommer inte ens att plockas upp av en aspie, och det kommer att visas för dig som om han inte är intresserad. Mycket få tonåriga Aspies har möjlighet att plocka upp subtila gester. Många av dem som kanske inte kan räkna ut vad du ska göra härnäst.
 • Om du vill gå ut med honom, inte förväntar honom att fråga ut er som de flesta Aspies inte vet hur man ber en flicka ut. Även extremt självmedvetna Aspies har mer problem med detta än andra killar gör. Dock har vissa aspies i övre tonåren lyckats fråga en tjej ut.
 • Bli inte förvånad om han inte köpa dig gåvor. Han kanske inte vet vad du ska köpa eller han har för mycket på hans sinne för att komma ihåg att köpa dig en present.
 • Du kan behöva att berätta för dina vänner att din pojkvän har Aspergers syndrom, företrädesvis de som du litar på. Om Aspie är väldigt självmedveten, låt honom berätta om hur det påverkar honom.
 • Gå mycket långsamt. Lär känna varandra innan du försöker att ställa ut honom.
 • Om någon försöker mobba den Aspie framför dig, berätta mobbarna att sluta stressa honom och berätta för läraren om det.
 • Om du och Aspie har en klass tillsammans, para ihop med honom med uppgifter som kräver att arbeta med en partner. Aspergare är oftast de som gynnas mest av att ha en partner, men sällan får något som kan hjälpa honom att lära samarbetsförmåga och ofta slutar med någon partner alls.
 • Om någon försöker komma in i Aspie huvud, berättar Aspie, "Lyssna inte på honom / henne."
 • Den Aspie kan ha problem att plocka upp subtila antydningar om att du gillar honom. Istället, berätta för honom att du älskar honom.

Varningar

 • Lämna honom ensam om han är arg, speciellt om du just hade oavsiktligt distraherad eller avbröt honom. De flesta Aspergare har svårt att hantera ilska. Vissa kan omedelbart ha en vulkanisk härdsmälta oavsett var de befinner sig. Vissa Aspies internalisera ilska när folk är runt och spränga när ingen är runt. När härdsmälta är klar, kommer Aspie gå på som om han aldrig hade haft härdsmälta.
 • Aldrig, aldrig ljuga för en Aspie. Många aspies var mobbad som barn, och utveckla en tungt bevakad känslomässigt tillstånd som följd. Om du ljuger för honom, kommer han inte längre att lita på dig. Mycket sällan kommer en Aspie förlåta någon för att ljuga.
 • Han kanske inte vet hur man ska visa att han gillar dig eller han kan visa det på ett sätt som du inte förstår.
 • Vissa Aspies kan överväga att bryta upp med dig eftersom de fruktar att ett eller annat sätt, kommer de att hamna oavsiktligt såra dig. Om du dejtar en aspie som är så här, är det extra viktigt att du berättar för honom att du älskar honom oavsett vad och det finns ingen anledning att avsluta relationen på grund av rädsla.
 • Aldrig lär en Aspie hur man berättar en lögn. Den enda anledningen någon skulle berätta en lögn är om någon kommer att missbruka dem om de hade berättat sanningen om någonting. Även när det inte längre är nödvändigt att ligga för att överleva, kan Aspie inte kan bryta vanan att liggande. De som är väldigt viljestark lyckas bryta vanan att ljuga.
 • Det är inte en bra idé att vara indirekt med en aspie under en heart-to-heart, kan etc. Vissa aspies inte har en aning om vad du säger. Vara mer direkt och rakt på sak. Du behöver inte vara brutalt ärlig, bara vara påstridig och säga det i kärlek.
 • Du kan få en hård tid eftersom du har en Aspie pojkvän. Detta kommer från människor med liten eller ingen kunskap om autism eller de som är fördomsfulla mot personer med autism.
 • Låt inte andra människor prata dig in i att bryta upp med honom. Vissa människor kommer att försöka få dig att göra det här och kommer att göra det på alla möjliga sätt.
 • Var mycket försiktig om flirta om Aspie har mobbad en hel del. Han kanske tror att du är mobbning honom. De flesta Aspies är utsatta för mobbning.
 • Han kanske inte vet vad komplimang att säga och kan säga fel vid fel tidpunkt. Detta är mycket vanligt med aspies.
 • Om du inte känner honom, kallar inte ut hans namn när han går förbi. Nio gånger av tio, kommer han inte att kunna svara.
 • Det Aspie kanske inte vet hur man ska acceptera en komplimang. Vissa kan acceptera komplimanger bättre än andra.
 • Om Aspie är omedveten om hans tillstånd, att försöka berätta för honom att han har det och vara beredd att förklara vad det är, eftersom han kommer att förneka det, tills du har förklarat några av de vanligaste svårigheterna Aspies har.
 • Eftersom de flesta Aspies är untrusting av främlingar, är det oklokt att be honom att ta en promenad med dig tills han känner dig och tycker om dig.
 • Mobbare kommer kanske upp med mycket övertygande historier om varför du inte ska prata med en Aspie. Till exempel kan en kille säga att Aspie är en våldtäktsman, speciellt om du är en av de populära tjejerna. Tror inte dessa historier en enda bit, tro de historier kommer bara förgifta din uppfattning om Aspies och kommer bara riva bort Aspie rykte och stolthet. Kom ihåg att mobbarna är fega och försöker alltid att projicera sin personlighet på andra människor, Aspies är särskilt utsatta för detta på grund av deras svårigheter med verbal kommunikation.

Saker du behöver

 • En manlig Aspie du har en crush på och att du gillar honom mycket
 • Artiklar eller böcker om Aspergers syndrom skriven av någon med sjukdomen.