Wke

Hur man interagerar med blinda

Interagera med en blind person kan vara lite skrämmande i början. Men med ett öppet sinne och den här artikeln kommer du att inse att blinda människor är precis som du och jag!

Steg

Hur man interagerar med blinda. Alltid behandla blinda människor som bara en annan person som de helt enkelt göra saker annorlunda.
Hur man interagerar med blinda. Alltid behandla blinda människor som bara en annan person som de helt enkelt göra saker annorlunda.
 1. 1
  Alltid behandla blinda människor som bara en annan person som de helt enkelt göra saker annorlunda.
 2. 2
  Blind betyder inte inte kan heller betyder detta dumt. Det är bara en fysisk utmaning.
 3. 3
  Tänk på att blinda människor behandlar sina ledarhundar och vita käppar som förlängningar av deras kroppar. Aldrig distrahera ledarhundar från sitt jobb eller beröring, flytta eller ta en käpp utan ägarens tillstånd.
  • Tänk om någon flyttade dina nycklar när du har etablerat en plats där du kan enkelt och snabbt hämta dem. Det skulle sakta ner dig. Plus, det är personlig egendom. Nycklarna tillåter seende person att köra en bil som är en rörlighet verktyg och den vita käppen tillåter blinda individen att resa effektivt, självständigt och säkert som även fungerar som en rörlighet verktyg.
 4. 4
  Identifiera dig själv och andra som kan vara med dig när du möter någon som är blind. Helst, istället för att säga "Det här är John" (eller vem), har de som är med dig presentera sig, en i taget, till den blinda personen. När samtalade i en grupp, kom ihåg att identifiera den person som du talar, dvs använda deras namn - annars blind person kommer att bli förvirrad om huruvida eller inte du talar till dem. Kom ihåg: de kan inte se när du är och när du inte ta itu med dem, så att användningen av namn i konversationen är viktigt för dem att orientera sig och bygga en "visuell" bild i sitt sinne för allas ståndpunkter och omgivande föremål.
  • Aldrig prata med en tredje part som kan vara med dem som deras chaufför, avläsare, lärare, handledare etc. Kom ihåg, du behandlar dem.
 5. 5
  Om du erbjuder hjälp, vänta tills erbjudandet accepteras. Sedan lyssna eller be om instruktioner. Många blinda människor kommer att acceptera hjälp, men se till att de är medvetna om att ni kommer att hjälpa dem och erbjuda din arm, inte hela kroppen. Se steg # 4 för vad man ska göra.
  • Rör aldrig eller ta en blind person i försök att hjälpa. Detta är socialt tafatt.
  • Aldrig placera ett objekt i sina fickor eller greppa ett objekt av deras i försök att hjälpa. Detta är socialt tafatt.
  • Kom ihåg: de är blinda, inte quadriplegic.
 6. 6
  Inte klappa, peka, upprepa eller sjunga när man försöker guida en blind person. Detta skulle vara något oförskämd, tänk hur du skulle känna om någon vägleda dig med klappa, peka, eller sjunga. Var konsekvent och specifik när du beskriver saker och ge anvisningar. Ju mer precision, desto mer konsekvent, desto mer direkta och mer beskrivning du använder, desto effektivare din interaktion kommer att bli. Blinda människor svarar på intelligens.
 7. 7
  Gör inte för dem vad de kan göra för sig själva som betjänar sig själva, hitta saker, få saker, bära saker osv. Det sista man behöver är aktivering för invaliditet.
 8. 8
  Skrik inte, bara tala i normal samtalston som vanligt. Kom ihåg: de är blinda, inte döva.
 9. 9
  Koppla av. Var inte generad om du använder vanliga uttryck som "See you later" eller "Hörde du om det här?" som verkar beröra en person som är blind. Precis som en person som använder rullstol fortfarande går på en promenad, kommer en blind person ändå vara nöjd - eller inte - för att se dig. Med andra ord, blinda människor använder samma uttryck som de som är synskadade.
 10. 10
  Undvik stigmatiserande ord som "handikappad". Blinda använder inte det ordet med hänvisning till sig själv och några seende människor använder den. Många blinda individer gå så långt att inte använda den. Använd inte ordet "funktionshinder" som det inte korrekt beskriver dem.
  • Använd inte ordet "synskadade". Det ger samma intryck som begreppen "handikappade" och "funktionshinder". Istället, gå vidare och använda ordet "blinda" när man beskriver dem och prata med dem.

Tips

 • Sprid ordet.
 • Gör försök att förstå blindhet och blinda individer genom interaktion och forskning.
 • Släpp negativa / vilseledande attityder / uppfattningar.
 • Förutsätt inte att de kan se dig.

Varningar

 • Om du inte följer ovanstående riktlinjer, kan du räkna med rättsliga eller sociala konsekvenser, eventuellt rör men inte begränsas till:
  • Assault
  • Diskriminering
  • Sekretess
  • Bostad