Wke

Hur hjälpmedeldigestion naturligt

Uppslutning är hur din kropp bryter ned matrester som lättare absorberas i blodet. Organ som komponera matsmältningskanalen inkluderar munnen, matstrupen, magen, gallblåsan, pankreas och de stora och små tarmar. Ett antal saker kan försvåra matsmältningen, är många som påverkas av den typ av mat du äter, mediciner, allergener och uttorkning. Komplikationer kan leda till gas, uppblåsthet, illamående, förstoppning och diarré. Du kan förbättra din matsmältning genom att göra några mindre ändringar. Överväg följande förslag för att hjälpa matsmältningen naturligt.

Steg

Hur hjälpmedeldigestion naturligt. Minska livsmedel som är kända för att orsaka gas.
Hur hjälpmedeldigestion naturligt. Minska livsmedel som är kända för att orsaka gas.
 1. 1
  Minska livsmedel som är kända för att orsaka gas. Exempel på detta är de flesta sorter av bönor samt grönsaker som kål, broccoli och blomkål.
 2. 2
  Öka din fiber intag. Välj hög fiber livsmedel såsom havregryn och kli spannmål. Hög fiber frukter som bär, katrinplommon och torkade aprikoser är också bra val. Var noga med att utrymmet dessa livsmedel ut genom dagen för att undvika uppblåsthet.
 3. 3
  Drick mycket vatten. Detta bör vara minst 8 glas per dag. Vatten hjälper kroppen bryta ner bulk och spola ut gifter som kan störa naturliga matsmältningen. Också välja frukter och grönsaker som har hög vattenhalt. Vattenmelon, gurka och apelsiner är bra exempel på detta.
 4. 4
  Få regelbunden motion. Full kroppsrörelser såsom promenader, simning och jogging kan hjälpa till att flytta ut avfall och gas snabbt. Även så lite som 10 till 15 minuter av rörelse kan vara till nytta för matsmältningen.
 5. 5
  Sakta ner när du äter. Att äta på språng eller tar stora, skyndade bett kan leda till att du sväljer en hel del luft. Denna luft förvandlas till gas i kroppen och kan orsaka svåra kramper och obehag.
 6. 6
  Leta efter naturliga matsmältningsfrämjande såsom pepparmint och ingefära. Du kan tugga färska blad av pepparmynta, mellanmål på kanderad ingefära eller ta tillskott. Dessa finns i kapslar, pulver och även drycker.
 7. 7
  Gör din egen, eller köp, aloe vera juice. Aloe vera har unika enzymer som naturligt matsmältningen. Den innehåller också C-vitamin och aminosyror som kan öka blodflödet till mag-tarmkanalen.
 8. 8
  Ta en paus från dåliga vanor. Prova ett par dagar utan sötsaker, förädlade livsmedel, alkohol, nikotin och koffein. Detta kommer att ge din tarmkanalen en chans att återfå sin naturliga balans.
  • Efter denna paus, kanske du vill prova en naturlig avgiftande program för maghälsa. Dessa kan hittas i många hälsokostbutiker och centra näring. Läs alla riktningar fullo och följa programmet exakt för att undvika att blanda dina matsmältningsproblem.
 9. 9
  Kontrollera etiketterna på alla recept och over-the-counter läkemedel som du tar. Om någon lista gas, uppblåsthet, illamående eller annan mag stress biverkningar, kan det vara en bra idé att byta dessa läkemedel om det är möjligt.
 10. 10
  Ta bort alla kända eller misstänkta allergener eller känsligheter från din kost. Mejeriprodukter, jordgubbar, nötter, kyckling och ägg är vanliga allergener som många människor har om de inte inser det. Om du misstänker att du kan vara känslig för något, ta bort det i flera dagar och se om du känner en skillnad i din matsmältning.