Wke

Hur jab i boxning

Om du har lust att lära sig sporten i boxning, även känd som "sweet vetenskapen," jab är en snabb, lång räckvidd punch som avgör ditt öde i ringen. Det kan också vara det slag du slår oftast eftersom även det är en av de svagare, kan det hjälpa dig att vinna genom poäng beslut snarare än genom knockout. Över 90% av stansarna att boxning stor Muhammad Ali kastade var stötar. Syftet med en stöt är att hålla din motståndare ifrån dig, ge honom ett litet stick, bära honom ner gradvis, och ställa upp honom för starkare slag.

Steg

Hur jab i boxning. Luta dig framåt med armbågarna i och din högra hand lite högre än din vänstra.
Hur jab i boxning. Luta dig framåt med armbågarna i och din högra hand lite högre än din vänstra.
 1. 1
  Luta dig framåt med armbågarna i och din högra hand lite högre än din vänstra. Om du är längre än din motståndare och det är osannolikt att han kommer att dra bort en rak höger i ansiktet, kan du hålla det lågt för större makt och synlighet. Annars håller det på hakan redo att parera eller blockera.
 2. 2
  Flytta din vikt framåt med jab. Samtidigt skjuta ifrån ryggen (höger) fot (men låt det inte komma från marken) och rycka hela din vänstra sida framåt medan något lyft din vänstra fot. När din hand kommer fram, bör kroppens tyngd komma fram samtidigt. Rotera handen när det kommer fram.
  • Håll hakan undangömt bakom axeln.
  • Kasta jab rakt ut som om du stansning i ett rör.
 3. 3
  Så snart din knytnäve når full förlängning, snabbt dra den tillbaka till sitt ursprungliga läge. Du kan antingen ta med din bakre foten framåt, att inkräkta på din motståndares utrymme, eller steg tillbaka, lägger vikten igen på bakre foten. Men Trampa inte tillbaka som du kastar jab, eller det kommer inte att ha någon makt.
 4. 4
  Räkna med någon form av motattack. Om du är lång, är ditt mål att komma nära nog att ge en rak höger. Om du är mindre och mer kompakt, kan du behöva ett par stötar för att komma nära nog för en eller uppercut. Den jab hjälper dig att uppnå båda dessa.

Tips

 • Utför denna punch när din motståndare är just längden på armen bort. Om han är längre, kommer du misslyckas och slösar energi. Om han är närmare och han skuggar eller parader, kommer du öppna dig upp till en rak höger eller en vänster krok (AJ!).
 • Interchange orden "vänster" och "höger" för en southpaw (vänsterhänt boxare).
 • Öva för hastighet. Den jab borde svida motståndaren och få honom lite omtumlad. Det är inte en knockout punch.
 • Öva på den tunga väskan för att få makt. Du bör höra ett högt pop som genljuder i rummet. Om det är inte högt nog, knäppa handen ut mer eller använda mer av en ryckning. Din kroppsvikt är vad som ger dina slag makt.
 • Kasta inte en lat jab. Lazy jabs kännetecknas av en brist på fart, snap, och uppsåt. En bra boxare kommer att slå över toppen av en lat jab och slå ut dig.
 • Oavsett var du håller din vänstra hand, aldrig få ner din rätt, även när du stansning. En bra boxare kommer att slå dig med en vänster krok.
 • Använd denna punch att känna ut din motståndares stil. Om han är en disk-hålslag, har han vissa sätt att hantera en stöt som du behöver studera innan du kan gå för knockout. Misstag är mycket kostsamt i boxning.
 • Leta efter den perfekta möjligheten att placera din jab. Slösa inte energi stansning i luften.
 • Om du landar en bra ren jab, följa upp det med en rak höger eller en vänster krok för knockout. Generellt, längre, längre boxare väljer det förstnämnda och kortare, mer kompakt boxare väljer det senare.

Varningar

 • När sparring alltid bära handskar och skyddsutrustning.
 • Om du är ännu en amatör boxare, aldrig slå någon utan handskar på om din personliga säkerhet är i fara. Du kan orsaka hjärnskador eller dödsfall. Detta kan leda till åtal och / eller stämningar.