Wke

Hur man vinner en swordfight

Enligt många populära postapokalyptisk filmer (Six String Samurai, för en), en dag ska vi köra slut på kulor. Hur ska du överleva när Hollywood är inte där med Arnold Schwarzenegger eller Mel Gibson? Läs på.

Observera: Läser denna artikel kommer inte att göra dig en expert krigare. Även denna artikel försöker sammanfatta grunderna i swordsmanship, kan de många invecklade hantera svärdet inte läras ut på papper (eller datorskärm). Därför är ständig övning nyckeln till att skaffa de färdigheter som krävs för att ens överleva (för att inte tala vinna) ett svärd kampen. Om du verkligen är intresserad av lärande, hitta en lokal Dojo eller SCA kapitel - det som passar din fantasi - och lämna din träning till en expert lärare. Kom ihåg att saker och ting kommer att vara annorlunda från stil till stil och skola till skola och svärd till svärd vissa saker i den här artikeln inte gäller dig. Var noga med att bara kämpa folk som använder kompatibla svärd. Blanda aldrig ett brett svärd och en samuraj svärd striden. Om du har ifrågasatts av någon med en inkompatibel svärd typ antingen springa iväg eller skjuta dem Indiana Jones stil.

Steg

Hur man vinner en swordfight. Rita ditt svärd innan du anlitar.
Hur man vinner en swordfight. Rita ditt svärd innan du anlitar.
 1. 1
  Rita ditt svärd innan du anlitar. Det tar längre tid att rita ett svärd än det gör att bli träffad. Å andra sidan, om ditt svärd och balja är lämpliga för en snabb dragning, och du övar, kan detta vara en stor överraskning attack. Observera att detta är i huvudsak tillämpas på japanska svärdet som har stilar för att attackera människor och samtidigt dra bladet heter Iaido och Batto-jutsu.
 2. 2
  Slappna av! Det är fullt förståeligt att spänt upp i strid, men du måste göra allt för att hålla sig lugn, hålla musklerna lös, och reglerar din andning. Om du är tight, kan du inte agera med snabbhet, vilket kan vara livshotande.
 3. 3
  Balans, hålla kroppen balanserad så att du kan slå eller parera utan att träffas. Alltid ha fötterna skuldra bred och när du flyttar, flyttar så benen särade. Aldrig har fötterna nära varandra. Håll ditt svärd så att du kan hantera den med lätthet. Titta på din motståndares rörelser och lära sig när han flyttar in för att attackera och lansera ett förebyggande anfall (räknare). Var snabb. När du parerar du hålla bladet nära dig så att du inte sträcka ut för att blockera och alltid försöka motverka dina motståndare attack. Din fot och ordentlig fot placering är viktig för balansen. Ju mer av den enda av foten vidrör marken mer jordad du ger dig större styrka i dina attacker. För att hålla balansen försöka glida fötterna istället lyfta dem upp och kliva. Framåtlutad lyft upp hälen minskar också din jordning så var försiktig med hur fötterna är placerade och används under varje strejk eftersom du ger stor möjlighet för din motståndare att slå dig över. Håll din hållning rak och bröstet och bålen framåt som kommer att hålla dig från att tappa balansen under din gungor och gör att du kan undvika med en enkel vridning några slag med lätthet snarare sedan med din torso vände sidled låsa dig att bara kunna undgå en attackera i endast en riktning.
 4. 4
  Bedöma situationen. Crafty fighters strävar alltid efter att vara medveten om sin omgivning, deras tillgångar och skulder, och de av deras motståndare. Helst bör du ta del av terrängen och miljön i förväg, till exempel där solen kommer att vara i dina ögon och försök att förvandla din motståndare runt till blinda dem, och om du kan, försök att få en uppfattning om hur din motståndare slagsmål. Är han modig, eller försiktig? Skickliga, eller nybörjare? Alla har en svaghet, till exempel små motståndare kan ofta övermannas, långa människor längre har nå men ofta lämnar sina ben exponeras, etc. Med detta sagt, kan det vara så att du inte kommer att ha tid att komma upp med en plan, så försök att göra detta så snabbt som möjligt.
 5. 5
  Engagera med omsorg. Om du laddar in hänsynslöst, särskilt mot en utbildad fighter, kan han bara vänta och låta dig spetsa dig på hans svärd. Genom att anlita noga, kan du behålla kontrollen och fokusera på alla gånger. Detta kommer också att ge ditt bästa försvar som för det mesta är bara sidestepping (eller sida glidande) dina motståndare attack potentiellt rädda ditt liv och låta öppning för din vinnande slag. Ducka fungerar mycket bra i en öppen plats eller om du är snabb, en inomhus rum.
 6. 6
  Har ett starkt försvar. Saknas ett block eller parera kan vara dödlig, så skydda dig väl. Behåll ditt svärd i en position som går från botten av din torso till toppen av huvudet. Detta är en mellanposition, passar för alla utbildningsnivåer, som ger dig möjlighet att svara på en attack med rimlig hastighet och även ger dig många vinklar för dina egna strejker.
 7. 7
  Håll ditt vapen redo. Generellt bör ditt svärd förlängas ett bekvämt avstånd från din kropp, och mot din motståndares strupe, eller kanske hans öga. Detta kallas för att sätta honom "på punkten". Den fungerar som en församling mot en motståndare (som måste, trots allt, få igenom ditt svärd först), och kan vara ganska skrämmande, speciellt för en oerfaren fighter.
 8. 8
  Håll armbågarna böjda, och nära kroppen. En oerfaren fighter tenderar att sträcka ut armarna för att hålla sin motståndare längre bort, men det kommer att skada din förmåga att stöta och parera snabbt. Förläng ditt svärd mot din motståndare, inte armarna.
 9. 9
  Mät två gånger, klipp en gång. Historiskt, i de allra flesta fall, var ett riktigt svärd kamp beslutade och slutade med det första slaget slog, och ofta tog mindre än 30 sekunder. Var säker på din attack, för det är troligt att om du missar med din första strejk, kommer din motståndare att utnyttja, och avsluta kampen själv med en dödsstöt.
 10. 10
  Hitta och hålla ett avstånd på grundval av en balans mellan ditt svärd och hans. Om du har ett kortare svärd, komma nära och hålla sig inom sin vakt. Om du använder en längre svärd, hålla avstånd. Om ungefär samma, stanna om var det skulle bara ta ett stort steg framåt för att attackera. Håll avståndet, så för att kunna slå motståndaren. Din avståndet kommer att vara väldigt unikt eftersom din längd, svärd längd, svärd stil, och stridsteknik alla påverka din rätt avstånd.
 11. 11
  Förbli lugn och självsäker. Pois kan avgöra en kamp lika säkert som svärd, och är ett effektivt knep. Om du är nervös eller rädd, kan din motståndare försöker dra nytta av din brist på självförtroende och försök att sporra dig till att göra ett ödesdigert misstag. Cool krigare tenderar att göra andra försiktig, eller ens orolig. Du kan också välja att visa aggressivitet och skrämma din motståndare istället, eller ens låtsas vara rädd, i hopp om lulling din fiende till att göra ett ödesdigert misstag.
 12. 12
  Det viktigaste när kampen börjar är att hitta flödet av strid och försök att kontrollera den. Detta är bara ett finare sätt att summera allt annat i den här artikeln i en mening, men dess mycket viktiga i det egna rätt också. Om du lyckas hitta flödet och kontrollera det du har en mycket god chans att nästan direkt påverka hela kampen direkt genom dig åtgärder. Det är ett svårt begrepp att förstå men prova nästa gång du spar under praktiken. Hitta mönster och flöde från ett drag till nästa och försöker kontrollera din motståndare. Det tar många år och massor av praxis för att åstadkomma detta, men om du gör detta då striden är redan halva din.
 13. 13
  Använd aldrig onödiga blomstrar bara för effekt exempelvis inte snurra inte i en cirkel eftersom detta lämnar ryggen öppen för slag. Såvida du inte är duellerande en nybörjare, sådana drag tjänar något praktiskt syfte. Mot en nybörjare kan dock blomstrar endast användas från ett avstånd för hotelser.

Tips

 • Titta på dina motståndare noga. Märka när han är ute - det kan vara det område där han förbereder sig för att strejka. När din motståndare är på väg att attackera, knytnävarna och axlar får spänd för en sekund.
 • Använd vapen och tekniker som du är bekant med, och som tillgodoser just dina styrkor. Försöker något nytt under strid är ett bra sätt att bli dödad.
 • Om möjligt, bära rustning. Allt som förlänger ditt liv förbi det första snittet är en bra investering. Var säker på att det är välsittande och hållbara. Var medveten om att medan ljus rustning ger dig mer frihet att manövrera och är lättare att slåss i, kan tyngre rustning absorberar mer straff. Var medveten om att tunga rustningar såsom stålplåt förändrar allt: hur du flyttar, se, och även hur du ska hålla ditt vapen.
 • Välj dina vapen noggrant, och om möjligt, bära mer än ett vapen. Vapen böja, bryta, eller blir fel för omständighet. Var noga med att bära en kombination av vapen som kan tjänstgöra i flera situationer, och som kompletterar varandra såväl som dina styrkor. Kombinera inte saker såsom två bredsvärd och en bastard svärd, försök bär en värja och jävel svärd så att de kompletterar varandra.
 • Känn ditt svärd och svärd stil, och vad båda är konstruerade för och klarar av. Ett svärd är ett verktyg, och är utformat för att göra en viss uppgift. De är inte magisk, och kommer inte att överskrida sin design. Planera i förväg baserat på denna kunskap. Är ditt svärd lätt och vig, avsedd för stickande? Eller en tung en kapabel av ett enda organ-avskiljning, men potentiellt långsammare stroke? Eller ett rakblad gjord för att skära? Alla har svagheter och styrkor, liksom de stilar som åtföljer dem. Veta begränsningar och förmågor din och din fiendes svärd och stil är nyckeln till att vinna.
 • Om möjligt, veta i förväg vapnet din motståndare använder. Om att gå mot en motståndare med en mindre snabbare svärd, låt inte utseendet lura dig. Ett vapen som det förmodligen har en måttlig mängd böj och är specialiserat på att klämma in mellan öppningarna. Å andra sidan, om din motståndare använder en stor tung svärd, planerar han förmodligen att avsluta kampen med en eller två strejker. Håll dig så långt borta från din motståndare som möjligt och vänta på honom att tröttna.
 • När man står inför en motståndare, även om han är en svagare kämpe, sedan försöka få någon kant på honom du kan. Detta inkluderar en mental kant också. Använda sand i ögonen eller förolämpningar eller något annat som kommer att göra honom svagare. Inte får cocky eftersom han är svagare, han kan fortfarande skada eller döda dig. Ackumulera många av dessa små fördelar är ett tecken på en bra swordsmen. Också vara medveten om att din motståndare kommer att försöka sig på samma. Snarare än att få nervös av detta, tänk på hur man ska motverka och undanröja sina fördelar och försöker hindra honom från starten av att ens försöka.
 • Där du står är inte värt att dö för. Om du alltid gå på ett linjärt sätt, eller bara stå stilla, begränsa dig själv, och en listig fiende kan dra nytta av detta. Var beredd på att utnyttja terrängen helt, och flytta i vilken mode situationen kräver.
 • Om det alls är möjligt, undvika att slåss mer än en person. Om du måste kämpa många motståndare, försök att manövrera dem så att de stör varandra, och på så sätt göra det möjligt för dig att ta itu med var och en för sig.
 • Kom ihåg att om du pekar ditt svärd när vi möter dem vara redo att luta ditt svärd och blockera eller dodge eller det kan lämna en svaghet.
 • Aldrig hoppa eller ta båda fötterna från marken. Prova 2 meter vid alla tidpunkter. Medan hoppning kan se cool, kommer det få dig dödad eftersom du inte kan ändra riktning i luften och ditt saldo är borta. Du använder ett svärd så bra och därför behöver extra stabilitet och balans. Hålla fötterna planterade och på marken är mycket viktigt. Dessutom, när du stegade skjut fötterna istället för att lyfta dem, detta sätt kan du ändra riktning eller plantera dem snabbt.
 • Ta väl hand om din utrustning. Välskötta vapen och rustningar är mycket mindre sannolikt att svika dig när det är viktigast.
 • Kombination strejker är mer effektiva än enstaka slag. I en förlängd strid, kommer en bra fighter attackera med mer än ett angrepp. Detta ger en mycket bättre chans att lyckas än bara en strejk. Att hålla en motståndare under tryck ökar möjligheten av ett misstag från hans sida.
 • Noggrannhet är viktigare än makt.
 • Var medveten om terrängen omkring dig och använd det till din fördel. Skickar en motståndare tumlande bakåt över ett hinder bakom honom säkert kommer att hjälpa. Dessutom kan placera tillbaka till solen orsaka din fiende att tillfälligt bländad, vilket öppnar upp honom till en dödlig strejk.
 • Om du använder båda händerna för att greppa ett svärd (som med en så kallad "oäkting" eller en hand-och-en-halv svärd), hålla din starka hand rätt enligt swordguard och den andra handen (off-sidan ) precis ovanför kappa. Håll armarna böjda vid armbågarna (men inte stela), med din starka näve framför din solar plexus och svärdet placeras enligt beskrivningen ovan. När försvara, bör din starka arm flyttar inte långt från denna position.
 • Om du inte behöver för att blockera, inte - det är en hel del enklare att komma ur vägen än användning brute force. Din motståndare (s) kan bli starkare än dig, men de kan inte skada dig om du inte är där. Som sagt, en riktig parera formulär är också nödvändigt, eftersom du inte kan möjligen undvika alla attacker. Lär dig att parera samtidigt exponera så lite av de viktiga målen på kroppen som möjligt. Du måste veta vad ditt svärd är avsedd för samt. Vissa svärd kan inte blockera effektivt utan att förstöras (Katana) och vissa är främst att blockera (kinesiska svärd catcher). Av denna anledning finns det små block i Kenjutsu som apposed till kinesiska eller europeiska fäktning. Kom också ihåg att kliva över gränsen för en attack och sedan trycka på motståndarens vapen åt sidan är inte bara ett effektivt försvar, men ger en bra öppning för en attack.
 • Kom alltid ihåg att någon av dessa trick kan användas mot dig.
 • Vanligtvis ditt svärd är tunn och lätt. Du ska bara behöva en hand på det om det inte är avsett för två.
 • Behåll ditt saldo. Håll din vikt jämnt fördelad på båda fötterna, alltid bara ha ena foten inte på marken på en gång. Aldrig korsa fötterna eftersom detta kommer att kasta dig ur balans, bara det minsta kraft kan slå dig över. Det finns en anledning till att nästan all kampsport betonar balans (utom för en eller två konstiga sådana där du ständigt fallande och återvinna) - det ger dig fler alternativ för att flytta.
 • Låt din motståndare gör allt hoppar och springer runt, om du tror du kommer att slitas ut snabbt vilket är extremt dödlig.
 • Spara på din energi. Det är väl känt bland veteraner som en kamp på liv och död tar en otrolig mängd ansträngning, så slösa inte din tid med fina manövrar eller onödig rörelse. Din överlevnad kan bero på detta.
 • Undersökning av ögonvittnesskildringar visar att många svärd dueller vanns av gashing motståndarens armar eller lår, sedan väntar tills blodförlust gjorde dem svimma, då de var på sin angripare nåd. Händer, fötter, armar och ben är legitima och användbara mål, och kommer ofta vara lättare att slå än torson eller huvudet.
 • Öva precis som du skulle kämpa, eftersom du kommer att kämpa på det sätt du har utbildats. Om du införa en begränsning som normalt inte skulle existera i strid, riskerar du att utveckla en dålig vana som i slutändan kan visa sig ödesdigert.
 • De flesta fighters tenderar att separera försvar mot angrepp, vilket begränsar deras teknik allvarligt. De bästa krigare kombinera de två, så att ett block eller parera förvandlas till en naturlig motattack. Deras striderna blir en smidig, flödande progression rörlighet.
 • Utbildning är viktigt. Om du tränar mycket hårt, kanske 10% av vad du vet kommer att vara tillgängliga för dig under strid. Du måste kunna agera instinktivt, utan tanke. Grundläggande tekniker lämpar sig väl för detta, vilket är varför de kallas "grunderna". Var noga med att träna dig ständigt i dessa väsentligheter, för mycket av den tiden, kommer de att vara de enda saker du har att falla tillbaka på. Det tar vanligtvis cirka två månader för att lära sig en teknik fullt ut, men bara en månad för att förlora det.
 • Placering av kroppen är viktig. Håll kroppen vinkelrätt och axeln av ditt svärd arm pekade mot din motståndare (som fäktare gör). Detta gör din torso ett mindre mål och kommer att skydda många av dina vitala organ.
 • Vet längden på ditt svärd. Om båda fighters är korrekt bedöma längd, kommer du bara någonsin har möjlighet att träffa med de bästa sex inches eller så. Håll koll på ditt svärd och din motståndare hela tiden. Men fokus just på motståndarens svärd är inte tillrådligt, eftersom du kan bli vilseledda. En skicklig fighter ska kunna bedöma riktningen av motståndarens nästa slag genom att undersöka hans hållning.
 • I försvar, när det är tillräckligt att bara röra handleden, flytta bara handleden. När handleden är inte tillräckligt, flytta armbågen. När armbågen är inte tillräckligt, flytta axeln. När inget av detta är tillräckligt, retirera.
 • Kom ihåg att varje del av ditt svärd är ett vapen, inklusive den punkt, varje kant, den Handskydd och svärdsknappen. Tillsammans med detta din kropp är ett vapen och allt runt omkring dig kan vara ett vapen. Det finns ingen anledning ett svärd kampen bör begränsas till ditt blad. Använd vad du kan för att vinna.
 • Vänner kan vara en stor hjälp, eller ett stort hinder. Om du kan, träna med andra, så att du kan fungera tillsammans som en grupp. Försök också att plocka allierade, vapen och tekniker som kompletterar varandra, som att använda en polearm bakifrån ett par vänner med sköldar och svärd.
 • Ett vanligt misstag är att presentera ett ben som ett lätt mål - en sådan möjlighet bör aldrig missas. Om en av motståndarna går ner, då kampen är oftast över.
 • Även om detta inte kan vara sant 100% av tiden, använda mindre och lättare svärd. Bastard svärd och minor är tung och inte mycket smidig. De kommer trötta ut dig snabbare än om du använder en Tachi eller Shortsword som är lättare och mycket mer lättmanövrerad. I ett svärd kampen agility är allt. Att ha ett stort svärd bara däck du ut och är meningslöst om du inte kan slå något. Kom ihåg att detta är svärd, inte klubbar: de skär, inte krossa, så att ha en stor tung svärd är onödig (tänk på att även större svärd är tyngre än enhandssvärd, svärd jävel och två-handed svärd fortfarande bara väger.. in vid mindre än 8 pounds Real två vänsterhänta görs av en anledning, och deras vikt och balans är spektakulära:. de är specialiserade vapen se ARMA esay på två-handed stora svärd i källorna för mer information)
 • I fäktning (slåss med ett svärd för att dragkraft, i motsats till skära), alltid hålla ditt svärd pekar direkt på din motståndare, om du parera (block) precis till slutet av sidan av sin kropp, kommer de inte att kunna slå dig. Overextending själv (parera förbi den punkten) kommer att lämna dig sårbar.
 • Om ditt svärd är korrekt balanserad, kommer det att fungera som en hävstång. Använd din off-hand för att styra det, och din starka hand för att låna ut kraften till attack eller parera.
 • "Svärdet är ett vapen. Kenjutsu (svärd konst) är en konst av dödande. Det är Kenjutsu sanna natur, även om du använder vackra ord för att beskriva den." (Rurouni Kenshin) Konsten att svärdet är här: att döda eller oskadliggöra din motståndare på kortast möjliga tid, med minsta möjliga ansträngning. När du har deltagit i strid, kämpa för att vinna. Medkänsla, ridderlighet, och god sportsmannaanda är underbara begrepp, men om det är ett val mellan dig och din fiende, är valet självklart. Ofta kommer fighter som är mer villiga att vara skoningslös vara en vänster stående efter en strid. Sorgligt, men sant.

Varningar

 • Det är sagt att den största krigaren är den som aldrig behöver dra sitt svärd. Detta kan innebära att en krigare har bara sig själv att jämföra med, och inte behöver testa sig mot en motståndare. Mer praktiskt, om du är i ett riktigt svärd slagsmål, allvarligt överväga att köra iväg. Fäktning är ett bra sätt att bli dödad, och är mycket svårt att förklara för myndigheterna (därav varför dueller är olagligt). En tre tums dragkraft eller skiva i halsen / ansiktet område är dödlig eller försvagande, 80% av tiden. Detta innebär att det mest sannolika utfallet av ett riktigt svärd kamp är att "förloraren" dör snabbt, och "vinnaren" dör långsamt. Om du överlever en svärdslagsmål utan skador, anser dig lycklig, och försöker undvika sådant i framtiden. Om olyckligt händer, och du är sårad, sök läkarvård omedelbart.
 • Aldrig, aldrig vända. Även flashiga och cool, är det i stort sett ineffektiva och fungerar inte. Vända ryggen till din motståndare, ens för en sekund, kan få ödesdigra konsekvenser, så gör det inte!
 • I en verklig stridssituation, gäller reglerna i en tävling inte. Det finns inga punkter eller time-outer, och att koder föraktad utom personliga sådana inte tillämpliga. Detta är ett fall var du kan få fördel gentemot dina motståndare genom att veta vilken typ av person han är och leker av av personliga etiska ära eller ego.
 • När stängsel (på skoj, som barn med pinnar), den # 1 misstaget de flesta gör är att de försöker att slå svärdet i stället för personen. Om du håller det i åtanke - att slå den person (hans hand, kropp eller huvud), inte hans svärd - du lättare kan besegra någon som attackerar ditt svärd (eller stick). Plus du hittar din hållning och självförtroende förändring, och att vanligtvis spooks en amatör.
 • Vistas på defensiven är endast delvis ändamålsenliga. I historisk tysk stil fäktning, hålla din motståndare på defensiven är det bästa sättet att hålla dem från att anfalla. Använd med försiktighet.
 • Aldrig, aldrig mer släppa ditt svärd. Ett enda slag på en luftburen svärd kommer att skicka det flyga, gör dig försvarslös. Om du inte har fått mer än ett svärd för att slösa, hålla händerna på ditt vapen.
 • När du använder en två-handed bladet, håll armarna från korsning. Du förlorar mycket av din manöverförmåga, vilket kan vara förödande. Använd "spaken" grepp som beskrivits ovan.
 • Räkna med att skäras, eller värre. En krigare som är orolig för sin egen hud tenderar att frysa upp mitt i striden.
 • Det är en kliché, men alltid förvänta sig det oväntade. Det var aldrig några klart definierade regler för fäktning annat än överlevnad. Din motståndare kan sparka på dig, kasta smuts i ansiktet, eller någon av tusen andra saker att distrahera dig. Kom ihåg att detta är taktik som du också kan använda.
 • Det viktigaste att komma ihåg är att fäktning är inte "spela". Det är mycket allvarlig sak att dra ett svärd. Svärd var utformade för att döda, utan några andra syften. Behandla ett svärd med samma respekt som ett skjutvapen och andra kommer att behandla dig med respekt.
 • Sword snurrande är vanligtvis reserverad endast för trumma majors leder ett marching band. I strid svärd snurrande kan resultera i att förlora greppet om ditt svärd, samt lämna dig utsatt för angrepp. Som sagt, gör en "väderkvarn" med en två-handed bladet kan lämna en mindre erfaren fighter skrämmas - även om det är tröttsamt, och är inte tillrådligt mot en mer erfaren motståndare.
 • Kom ihåg att det inte finns några utmärkelser för 2: a plats i ett svärd kampen. 1: a plats innebär att du fortfarande står när kampen är över. 2: a plats lämnar dig död. Detta innebär att när du ställer ut för att bekämpa någon med ett svärd, eller för den delen, något vapen, är ditt slutgiltiga mål överlevnad, inte ett pris.