Wke

Hur kan man hantera neurotiskt ryckningar

Neurotiska ryckningar är en skrämmande och svårt problem för drabbade individer att förstå. Ofta sådant beteende är en källa till humor i de traditionella medierna, men kan vara särskilt förödande för människor som vill leva ett normalt liv. Det är mycket vanligt i neurologiska sjukdomar som autism och / eller epilepsi.

Steg

Hur kan man hantera neurotiskt ryckningar. Upprätthålla fysisk hälsa.
Hur kan man hantera neurotiskt ryckningar. Upprätthålla fysisk hälsa.
 1. 1
  Upprätthålla fysisk hälsa. Du kan behöva få några fler timmars sömn varje natt. Vitaminer och en hälsosam diet förbättras generellt de flesta problemen till viss del.
 2. 2
  Motionera regelbundet. Simning, cykling och löpning är några av de bästa sätten, beroende på intensitet och uppmärksamhet på detaljer i andning och hjärtfrekvens som de behöver.
 3. 3
  Försök att vara lugn. Ryckningar blir värre när du blir stressad eller när man tänker på det för mycket. Ta dig tid att andas och slappna av när du behöver.
 4. 4
  Har förtroende när du möter nya människor och i sociala interaktioner. Behåll ögonkontakt när man talar och lyssnar. Om du känner en impuls kommer på, vrid åt sidan lite, släppa ut rycka och fortsätt som vanligt.
 5. 5
  Om någon påpekar dina ryckningar, bor inte i ämnet för mycket, men låt dem veta vad det är utan att ge en enorm lektion (om de inte ber om det). Till exempel: "Vad är det du gjorde med ditt ansikte?" "Det är bara en nervös vana jag har haft sedan jag var liten." "Väl är du nervös?" "Nej, det är som en ryckning som är orsakade av kemikalier i hjärnan. Åh, men som du sa..." Om de bara har att göra narr av dig för något du inte kan kontrollera, så de blir idiot.
 6. 6
  Lyckligtvis nervös ryckningar ofta försvinner när människor åldras. Låt dig aldrig definieras som en Tourette eller epileptiker, utan bara som en person som har att göra med en sjukdom.

Tips

 • Ta sociala risker och undvika blyghet. Ofta gånger människor med dessa sjukdomar blir blyg från förlägenhet och bär skygga tendenser under hela livet.
 • Skicka ett meddelande till den ursprungliga författaren till denna artikel. Han har Tourettes syndrom och har övervunnit den sociala stressen i hans ansikts ryckningar. Han skulle gärna vilja prata med dig!

Varningar

 • Försök aldrig någon medicin utan recept från en läkare. Det kommer förmodligen passar dig bra att rådfråga en neurologisk specialist innan en ny medicin eftersom de flesta kliniska läkarna inte är experter inom området neurologi.
 • Och om du är osäker om att komma ut med din läkare... gör det, kan han / hon ordinerar en otroligt affektiv läkemedel som kommer att lugna ner dig och få dig att tänka på det mindre. Kom ihåg att hitta en läkare.
 • Använd aldrig din funktionsnedsättning som en ursäkt för varför du inte kan lyckas i någon del av ditt liv. På så sätt kommer du att vara "self-handikapps" och göra ursäkter för misslyckanden i stället konfrontera dem att övervinna.
 • Om din ryckningar är skadligt för din hälsa, kontakta en läkare omedelbart. I extrema fall, vissa individer har tics som involverar självstympning - särskilt när det gäller ansiktet - som har resulterat i förlust av ögon och andra permanenta skador.
 • Bara du kan känna igen om en medicinering är rätt för dig efter att den har ordinerats. Det finns spekulationer i det vetenskapliga samfundet att nivåerna av dopamin i hjärnan bidrar till ryckningar beteende, och för övrigt flera antidepressiva läkemedel ökar dopamin. Som ett resultat av många läkare är snabba att förskriva dessa anti-depressiva till ryckningar patienter. Kom dock ihåg att många av dessa anti-depressiva företag har en massa pengar för marknadsföring. Som ett resultat, aldrig känna skuld för att berätta en läkare för att ta dig ut på en medicin som du inte tycker fungerar (speciellt om det är för ett barn).