Wke

Hur man trösta en vän med multipel skleros och cancer

Det är svårt att trösta en vän som har en allvarlig sjukdom, men när de redan har multipel skleros, och nu har fått diagnosen cancer, är det mycket svårt för dem att acceptera. Vid denna tid, de behöver närhet av en vän att erbjuda dem tröst och förståelse. Bara att vara där för dem, prata med dem kan vara vad som kommer att dra dem genom denna svåra ögonblick i livet.

"Ingenting försvinner spårlöst." -Wernher VonBraun

Steg

Hur man trösta en vän med multipel skleros och cancer. Prata inte om någonting.
Hur man trösta en vän med multipel skleros och cancer. Prata inte om någonting.
 1. 1
  Besök ofta. Besöker är en form av fysisk kontakt, som hand innehav eller kramas, vilket också rekommenderas.
 2. 2
  Snacka om bra saker. Ta ut dem för dagen. Fokusera inte på sjukdomsprocesser eller förlust av självständighet, om de inte vill prata eller ventilera sina känslor. Snacka om blommor, familj och vänner, vad din vän åt till frukost. Läs till din vän, tidningen, bibeln, poesi, oavsett din vän föredrar.
 3. 3
  Prata inte om någonting. Vara där. Håll din väns hand samtidigt som han eller hon sover. Titta på en film tillsammans. Lyssna på musik.
 4. 4
  Borsta inte undan eller avfärda din väns rädsla. Han eller hon har en potentiellt dödlig sjukdom. Det är normalt att vara rädd. Lyssna på honom eller henne och inte säga saker som "Åh, du ska vara okej" eller "Var inte rädd" och "So-och-så hade samma sak, och de är bra nu." Även om detta kan vara sant, kan din vän känner att du minimerar deras tillstånd och förneka sina känslor av rädsla.
 5. 5
  Ta små presenter. Fråga om du kan få något speciellt. Du är också att erbjuda en gåva av din tid.
 6. 6
  Säg upplyftande saker om din relation som är svårt att säga. "Jag vill att du ska veta att jag kommer att vara där för dig genom allt du möter." eller "Jag älskar dig, och jag kommer alltid att göra."
 7. 7
  Tron kan vara viktiga i din väns liv. Prata om det!
 8. 8
  Alla ber annorlunda. Vissa talar direkt till Gud. Andra ber tyst. Du kan ber på hebreiska, arabiska, eller annat språk i din religion. Kanske du är en ateist. Om så är fallet, tankar, "Jag hoppas ______ blir bättre snart!" är bra nog för någon.
 9. 9
  Be din vän och hans eller hennes familj om det är något som du kan göra innan du lämnar. Erbjud dig att diska eller rengöra kattlådan, etc.
 10. 10
  Inte nedlåtande inte eller förringa din vän.
 11. 11
  Gör det bästa av varje ögonblick. Leta efter dagliga välsignelser och enkla nöjen.

Tips

 • Om din vän är för trött eller sjuk för att besöka, inte bära ut dem.
 • Alltid visa respekt och värdighet, att din vän och hans eller hennes familj.
 • Om din vän skulle ha nytta av smärtlindring, be familjen att överväga hospice.