Wke

Hur kan man undvika irriterande ett sår

Ett magsår uppstår när magslemhinnan eller första delen av tunntarmen börjar erodera. Om du har fått diagnosen magsår, kan din läkare kan ordinera antacida, blockerare syra eller antibiotika för att minska smärtan. Förutom att följa läkarens behandlingsplan, finns det flera saker du kan göra för att förhindra framtida skov. Att lära sig att undvika irriterande ett sår, använd följande tips.

Steg

Hur kan man undvika irriterande ett sår. Läs om vilka anti-inflammatoriska läkemedel är säkra att ta.
Hur kan man undvika irriterande ett sår. Läs om vilka anti-inflammatoriska läkemedel är säkra att ta.
 1. 1
  Läs om vilka anti-inflammatoriska läkemedel är säkra att ta. Paracetamol rekommenderas över acetylsalicylsyra, naproxen, ibuprofen och andra droger i klassen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Men om du har receptbelagda NSAID som du tar på en daglig basis, kan en prostaglandin analog, såsom Pepto Bismol, förskrivas. En protonpumpshämmare kan också bidra till att minska magsyra.
 2. 2
  Minska konsumtionen av alkoholhaltiga och koffeinhaltiga drycker. Studier visar att alkohol och koffein irritera magen och tarmen foder, vilket kan leda till blödning och inflammation. De kan också orsaka syranivån i magen att stiga snabbt, vilket kan orsaka ytterligare smärta och halsbränna.
 3. 3
  Sluta röka och undvika passiv rökning. De kemikalier i cigarettrök kan försvaga magslemhinnan, vilket irriterar nuvarande sår eller kan även orsaka nya sår att utvecklas. Cigarettrök orsakar en ökning av magsyra, som kan irritera en ulcer.
 4. 4
  Gör smarta matval. Patienter med magsår bör undvika kost rik på rött kött, stekt eller fet mat, och förädlade livsmedel, såsom mjöl eller socker. Dieter tunga i dessa livsmedel kan leda till ytterligare sår irritation och en ökning av magsyra. Kost rik på fullkorn och fiberrika livsmedel, med begränsad mejeri, hjälpa till att kontrollera produktionen av magsyra.
 5. 5
  Ät måltider enligt ett regelbundet schema. Ett magsår lidande är inte rekommenderat att äta sporadiska måltider som varierar i storlek. Det kan leda till störningar i den normala produktionen av magsyra, och hamna irriterande ett sår. Att hålla måltider små och äta 5 till 6 gånger per dag med jämna mellanrum, kan jämna ut magsyra.
 6. 6
  Ta alla förskrivna läkemedel. Om din vårdgivare har bestämt din magsår orsakades av Helicobacter pylori (H. pylori), antibiotika är nödvändiga för att utrota bakterierna. Enligt Mayo Clinic, är 70% till 90% av sår i samband med förekomsten av denna bakterie. Den H. pylori orsakar ökad magsår irritation, särskilt efter måltiderna och under natten.
 7. 7
  Minska stressen. Även om det är en låg korrelation mellan stress och sår smärta i det medicinska samfundet, vissa sår drabbade tycker att när emotionell stress i sitt liv ökar, så gör såret irritation.