Wke

Hur man undviker att rodna vid olämpliga tidpunkter

Rodnad, händer det att nästan alla. Men vad gör man när det händer oftare än normalt? Det är ganska svårt att kontrollera en rodnad när den har börjat. När du ständigt blir röd och det kan verkligen få ner dig. Men den goda nyheten att du så småningom kan lära dig att kontrollera eller minimera en rodna. Denna artikel kommer att förklara några enkla knep för att undvika att rodna och bekämpa rädsla för att få röd i ansiktet.

Steg

Hur man undviker att rodna vid olämpliga tidpunkter. Undvika känslan generad.
Hur man undviker att rodna vid olämpliga tidpunkter. Undvika känslan generad.
 1. 1
  Koppla av. Spänningar kan rodnande öka. Det andra du känner dig börjar rodna omedelbart koppla alla dina muskler. Du kan inte vara helt i kontroll när du börjar få rött, men du kan hindra ditt ansikte från att bli en cherry tomat! Öva genom att försöka rodna framför en spegel och avkopplande axlarna. Detta hjälper dig att se hur du ska hantera situationen om det verkliga livet.
 2. 2
  Acceptera det. Om du pratar med någon och det händer, bara säga det och gå vidare. Om du tala om för personen och gå vidare till nästa ämne, är chansen att det inte kommer att vara lika besvärande. Gör det kort och gå vidare. Folk kommer att se att du är bekväm trots att du är rodnade och de kommer inte reta dig.
 3. 3
  Undvika känslan generad. Ju mer en person som döljer sitt rodnande och är medveten om det, desto mer kommer det sannolikt att ske. När du pratar, dansar, eller vad det nu kan vara, bara gå med strömmen. Säg till dig själv "Tja, jag rodnar just nu. Ingen big deal." Självacceptans går långt. Säg till dig själv uppmuntrande ord som "detta är ingen big deal", "Jag är fantastisk". de ord du säger i ditt sinne kommer att bli sann.
 4. 4
  Prevention. Om du rodnar ofta eller under en viss verksamhet (tala inför publik någon?) Gör dessa visualisera aktiviteter innan du går till sängs. Tänk alla de situationer där du rodnar. Föreställ dig hur andra människor tänker om dig, tro att de ser det som gör dig generad. Fundera på varför det gör dig generad. Hur pinsamt är det? Ju mer du gör denna verksamhet, desto mer kommer du att vara bekväm med sig själv och så småningom runt andra.
 5. 5
  Vänd rodnande till ett spel. Försök att se hur rött du kan göra själv. Oftare än inte, kommer detta att minska faktiskt hur rött du kommer att bli.
 6. 6
  Tvätta ansiktet och applicera en tunn film av oljefri fuktkräm (om inte smink torkar ut huden.) Detta även håller ditt ansikte sval vilket är bra om de rodnande brännskador.

Tips

 • Försök med tuggummi. Tar en att tänka på saker.
 • Försök nonchalant täcker din kind med handen om du känner en rodnad som kommer på och kan inte förhindra det.
 • Kom ihåg att folk verkligen inte brukar märka om du inte gör det till en stor sak och alltför hårt försöka dölja det.
 • Om du rodnar varje gång du är med i samma rum som din kärlek, eller prata med dem särskilt, vänder du förmodligen mycket rött. Denna typ av rodnad kan vara så intensiv att det är oundvikligt. Det enda du kan göra i en situation som denna är att försöka lugna dig själv genom att ta några djupa andetag.
 • Håll dricksvatten om du känner att du kommer rött.
 • Gör som många sociala saker som möjligt. Ju mer bekväm du är runt människor, desto mindre kommer du att rodna. Interagera med människor kommer att göra ditt liv mer meningsfullt och kommer bara göra dig en säker och mer intressant person.
 • Om värre kommer till värsta, gå till närmaste badrummet eller köket och sätta en fuktig trasa i ansiktet. En luftkonditionering kommer också göra susen.
 • Prova att bära foundation som matchar din naturliga hudton. Det fungerar som en absolut charm.
 • Försök att använda en blekare foundation, eller en som matchar din hudton. Slappna av och bara försöka att ignorera det!

Varningar

 • Sluta inte. Om du rodnar och börjar bli nervös då du sluta. Livet handlar om att ta risker. Du kommer att gå miste om många saker om du tillåter det att styra hur du interagerar med andra.
 • Var inte för hård mot dig själv, att bli av med vanor är inte lätt.
 • Försök inte dölja den rodnande med smink. Det fungerar aldrig och oftast tendensen är att gå överbord för att se till att du omfattas som ser fruktansvärt. Om du är en kronisk rouge, kommer folk vet vad du försöker göra.