Wke

Hur man använder en WIC check

Du är nu på WIC-programmet och har fått din första bunt. Denna artikel kommer att guida dig genom de olika delarna av kontrollen och hur man använder en i en butik.

WIC (en förkortning för kvinnor, spädbarn och barn) är en federal hjälp-program i USA som ger näring och extra mat till nyfödda och barn upp till 5 års ålder som är på en nivå av näringsmässiga risker, samt låg- inkomst gravid, ammar, och icke-ammande kvinnor postpartum. Programmet finns tillgängligt i alla 50 stater, 34 indiska Tribal organisationer, Europa Samoa, District of Columbia, Guam, Commonwealth öarna i Nordmarianerna, Puerto Rico, och Jungfruöarna.

Steg

Hur man använder en WIC check. Titta på de olika sektionerna.
Hur man använder en WIC check. Titta på de olika sektionerna.
 1. 1
  Titta på de olika sektionerna. Varje avsnitt har sin egen användning och krav.
  • Den viktigaste är den "First Date att använda" och "Senaste datum för att använda". Dessa två datum definieras som den tid som du har rätt att använda de kontroller och när de löper ut. Om "Senaste datum för att använda" har gått med kontrollen oanvända, returnera den till din lokala WIC kontor eller.
  • Mat lista: Maten Listan är viktigt eftersom det berättar specifikt vad du kan köpa och hur mycket av varje objekt. Det finns inga tillåtna byten och varje livsmedel varumärke objekt, oavsett om det är spannmål, ägg, eller måste vara på WIC Mat Lista - broschyren du får med din kontroller som listar de acceptabla märken, storlekar och smaker.
  • "Date of Use" och "Belopp": Datumet kan fyllas ut av dig eller butiken, beroende på läget, beloppet är för butiken kassören att fylla ut.
  • WIC-ID eller Klient-ID: Detta måste matcha numret på din WIC mapp. Var noga med att dubbelkolla innan de lämnar WIC kontoret så att du får dina förmåner, och inte förneka en annan familj sina fördelar.
  • Signatur: Du måste skriva (och kanske datum) detta avsnitt framför kassörskan. Inte underteckna innan du använder den.
 2. 2
  Titta på maten listan. Beskrivningarna kommer att berätta specifikt vad du kan få. Om det står "24-36 oz - torr spannmål", kan du få en kombination av godkänd spannmål som uppgår till minst 24 men högst 36 gram. De flesta poster, dock måste matcha exakt det börsnoterade beloppet, storlek och typ. Till exempel, "1 dussin stora" måste vara 12 ägg, inte 6, 8, eller 18, stora, inte medium eller jumbo, och vitt, inte brun eller organiskt. Du kan också köpa färre objekt än är på checken, men kontrollen kommer inte att ges tillbaka till dig för att köpa de återstående enheterna senare.
 3. 3
  Separata WIC objekt från regelbundna inköp. Placera dina WIC objekt först på transportbandet och placera den specifika WIC kontroll på toppen av objekten. Detta är för att varna kassören att det är en WIC köp, vissa livsmedelsbutiker kassaapparater måste ringa upp WIC inköp i ett separat läge. Sätt en livsmedelsbutik avdelare efter varje WIC köpet om du använder mer än en check. Dessutom, placera en avdelare mellan de WIC objekt och dina andra matvaror.
 4. 4
  Presentera din WIC mapp (eller ID) till kassören. Kassören kommer att behöva för att kontrollera att din signatur är på den för att starta WIC köpet. Du kan behöva lägga fram ett giltigt foto-ID, liksom.
 5. 5
  Registrera din WIC check. Detta är hur butiken får betalt för WIC köpet. Vissa stater kan kräva att du underteckna ett kvitto, liksom. Du kanske eller kanske inte få en (andra) kvitto för dina egna skivor, beroende på läget och lagra politiken. Du förmodligen inte kommer att återvända maten till butiken (och i vissa stater är det olagligt att försöka göra det), så att ha ett kvitto oftast ingen roll.

Tips

 • Å andra sidan, låt inte okunskap om andras skrämma dig. WIC-programmet är där för att hjälpa dig att få din familj behöver för att hålla sig frisk och du har all rätt att använda dem.
 • Vissa butiker som accepterar WIC Kontrollerna är märkning av produkter som uppfyller kraven för inköp med WIC kuponger. Även shopping, håll utkik efter en färgad klistermärke på hyllan som säger "WIC Godkänd".
 • Tills du blir bekant shopping med WIC hjälp kan du besöka butiken på sena kvällen eller tidigt på morgonen när det inte är så trångt. Du kommer att ha tid att studera de krav och se till att dina inköp match. Försök att lämna barnen hemma med en eller annan ansvarig vuxen och tar tid att bli bekant med processen.
 • WIC lista regler för vad som är tillåtet och vad som inte är beroende av de statliga organen. Så det kan variera från stat till stat.
 • Om du har en fråga om en produkt som du bör ställa ett butiksbiträde eller en chef innan du når checka ut linjen.
 • Fosterbarn kvalificerar för WIC. Ofta fosterföräldrar / adoptivföräldrar är inte medvetna om detta.
 • Var omtänksam mot andra när du handlar. Din utcheckning processen tar längre tid. Försök att besöka butiken i lågsäsong och dubbelkolla de objekt du får med WIC programmet uppfyller krav på storlek och märke innan du får i rad. Att anordnas för att påskynda utcheckning processen. Genom att gå under högtrafik kan du bromsa checka ut linjen och orsaka andra en olägenhet.
 • Inse vissa människor har en låg uppfattning av WIC-användare och är misstänksamma de manipulera systemet. Var medveten om den bild du projektet i butiken. Om någon misstänker att du utnyttjar det system som de kan ringa och anmäla dig. Shopping i en mink päls, med en designer väska eller laddar dina matvaror i en lyxbil är röda flaggor.
 • Den månatliga ersättningen för varje åldersgrupp är. När du eller ditt barn flyttar till en annan nivå, till exempel, nyfödd (0 till 3 månader) till barn (4 till 12 månader), kan du behöva lämna in en ny blankett om kost, vikt, medicinsk information och dokument, och andra nödvändiga information.

Varningar

 • Du kommer att behöva din WIC mapp (eller ID) varje gång du använder en check. Om du inte gör det, bör säljaren eller butiken inte acceptera ditt köp.
 • Använd aldrig dina WIC kontroller för någon annan. Dessa kontroller är avsedda för barn eller mor vars namn är på checken, och de personer som har på din WIC lista.

Saker du behöver

 • WIC kontroll (er)
 • WIC mat lista
 • WIC mapp eller ID