Wke

Hur man bäst absorbera magnesium tillskott

Komplikationer till följd av magnesiumbrist är inte allmänt sett. Det finns dock en oro för att de flesta människor inte har tillräckliga mängder av magnesium som lagras i deras kroppar för att skydda dem mot immunsystemet problem och hjärt-kärlsjukdomar. Det bästa sättet att se till att din kropp har magnesium du behöver är att äta en kost rik på magnesium-rika livsmedel såsom grönsaker, nötter, baljväxter och fullkornsprodukter. Om din kost saknar magnesium du kan behöva ta ett dagligt tillskott.

Steg

Hur man bäst absorbera magnesium tillskott. Bestäm om du behöver magnesium tillskott.
Hur man bäst absorbera magnesium tillskott. Bestäm om du behöver magnesium tillskott.
 1. 1
  Bestäm om du behöver magnesium tillskott. Vissa hygienkrav störa kroppens förmåga att absorbera magnesium eller orsaka en ökning av magnesium förlust.
  • Alkohol ökar mängden magnesium som vi utsöndrar i vår urin. Studier har visat att 30 till 60 procent av alkoholister har låga halter magnesium. Magnesium nivåer slog en all-time low i individer går igenom alkoholabstinens.
  • Kroniska malabsorptive förhållanden, såsom gluten-känsliga enteropati, Crohns sjukdom, inte bara störa kroppens förmåga att absorbera magnesium, men kan också orsaka magnesium förlust genom diarré.
  • Om diabetes inte kontrolleras väl genom kost, livsstil och medicinering, kan en magnesiumbrist uppstår eftersom diabetiker passerar för mycket magnesium ur kroppen via urinen.
  • Låga nivåer av kalium och kalcium kan vara en indikation på en magnesiumbrist. Höga halter av dessa mineraler orsakar våra kroppar att frigöra magnesium för omedelbar användning, använd förbruka kroppens lagrade försörjning. Byta förlorade magnesium stabiliserar nivåerna av kalium och kalcium lagras i kroppen också.
  • Vissa läkemedel kan störa kroppens förmåga att absorbera magnesium inklusive vissa antibiotika, anti-neoplastiska läkemedel och diuretika. Tala med din läkare för att se om du bör komplettera magnesium när de tar dessa mediciner.
  • Studier har visat att när vi blir äldre vår kost tenderar att innehålla mindre magnesium. Dessutom ökar kroppens förmåga att absorbera magnesium minskar och utsöndringen av magnesium som vi åldras.
 2. 2
  Välj en magnesium tillägg som innehåller magnesium citrat. Denna form av magnesium ger en bättre absorption än den billigare magnesium i en oorganisk oxid formulär.
 3. 3
  Begränsa intaget magnesium tillägg till det belopp som anges av den rekommenderade kosten utsläppsrätter (RDA). Beloppet varierar beroende på din ålder och kön, men i allmänhet män inte bör konsumera mer än 420 mg per dag och kvinnor bör inte gå över 320 mg. Tala alltid med din läkare innan du ger magnesium tillskott till barn.
  • Diarré, aptitlöshet och magkramper när man tar magnesium tillskott är vanligtvis den första indikationen på överskott magnesium.
  • Det finns ingen hälsorisk att konsumera för mycket magnesium i din kost, men farmakologiska doser av magnesium som finns i kosttillskott inte utgör en risk för magnesium toxicitet om det tas i överskott.
 4. 4
  Ta din magnesium tillägg samtidigt som du tar dina andra vitaminer för att säkerställa maximal absorption. Intag av vitamin C med magnesium kan hjälpa kroppen absorbera tillägget mer effektivt.
  • Magnesium och kalcium samarbetar för att bygga starka ben och tänder.
  • Magnesium aktiverar enzymer i våra kroppar som hjälper med upptaget av andra vitaminer som B1, B2 och B6.
 5. 5
  Ta din magnesium tillägg på fastande mage om du har problem med absorption. Ibland maten i magen kan störa kroppens förmåga att absorbera magnesium.
 6. 6
  Minska eller eliminera raffinerat socker och alkohol från din kost. Båda dessa stör kroppens förmåga att absorbera magnesium och orsaka magnesium att frigöras från kroppen i urinen.

Tips

 • Choklad är hög i magnesium. Choklad cravings som sker under menstruationscykeln hos många kvinnor tros vara kroppens sätt att låta dig veta det behöver mer magnesium. Magnesium hjälper också musklerna att slappna av som kan ge lindring för mensvärk.

Varningar

 • Otillräcklig magnesium kan också orsaka trötthet, ett försvagat immunförsvar, muskelryckningar, förvirring, viktökning, för tidigt åldrande och torr rynkig hud, bland annat.
 • Individer med extremt låga halter av magnesium kan kräva intravenös magnesium ersättare.