Wke

Hur man behandlar plötsligt hjärtstillestånd


Plötsligt hjärtstillestånd (SCA), missförstås ofta som en massiv hjärtattack, är ett behandlingsbart tillstånd som inte behöver leda till plötslig död. När någon lider SCA, kan han eller hon bli bra en minut och sedan kollapsa utan förvarning nästa. Utan omedelbara insatser, offret nästan alltid dör. SCA är den ledande dödsorsaken i USA, drabbar fler människor än bröstcancer, prostatacancer, tjocktarmscancer, aids, trafikolyckor, bränder hus och skottskador kombineras. Endast sju procent överlever nationellt - men femtio procent eller mer kan överleva. Du kan göra skillnaden mellan liv och död för någon du bryr dig om genom att veta vad man ska göra och göra det snabbt.

Steg

Hur man behandlar plötsligt hjärtstillestånd. Lär dig att känna igen plötsligt hjärtstillestånd (SCA).
Hur man behandlar plötsligt hjärtstillestånd. Lär dig att känna igen plötsligt hjärtstillestånd (SCA).
 1. 1
  Lär dig att känna igen plötsligt hjärtstillestånd (SCA). När någon är i SCA, förlorar han eller hon plötsligt medvetandet, normala slutar andas, och det finns inga tecken på liv.
 2. 2
  Bestäm dig för att hjälpa till. Offer för SCA kan bara räddas om kringstående ingripa omedelbart. Det kanske inte finns tillräckligt med tid att vänta på professionella räddningsarbetare att komma fram till scenen. Chanserna för överlevnad minskar med tio procent för varje minut efter kollapsen. Du kan vara offrets enda hopp om överlevnad.
 3. 3
  Ring 9-1-1 eller ännu bättre be någon annan i närheten att ringa 9-1-1 för att få professionell hjälp på vägen så att du kan börja behandlingen. Var noga med att kommunicera med en specifik person, t.ex. "Bob, samtal 9-1-1." Annars åskådare i en folkmassa kan tveka och vänta på att någon annan ska hjälpa.
 4. 4
  Om en automatisk extern defibrillator (AED) är omedelbart tillgänglig, ta tag i det eller skicka någon att hämta den och ge den till dig.
  • Applicera AED elektroderna på personens bröstkorg som visas på diagram som medföljer AED.
  • Följ röst och visuella instruktionerna. Om en person är i en hjärtrytm som måste chockad, kommer AED chockera automatiskt hjärtat. Denna elektriska terapi kan återställa en normal hjärtrytm om det används tillräckligt snabbt. Var inte orolig att skada offret. Antiepileptika är säkra och effektiva och kan bara hjälpa till. Antiepileptika kommer inte chockera någon som inte behöver vara chockad.
 5. 5
  Om en AED är inte omedelbart tillgängligt, påbörja hjärt-lungräddning (HLR).
  • Luta huvudet bakåt och lyssna efter andning.
  • Om offret inte andas normalt, nypa näsan, täcka munnen med din och blås tills du ser bröstet stiga.
  • Ge två andetag. Varje andetag bör ta en sekund.
 6. 6
  börja bröstkompressioner börjar>
  • Tryck ner hårt på bröstet (cirka 1,5 till 2 inches) mellan bröstvårtorna. Gör detta trettio gånger.
  • Pump med en hastighet av 100/minute--faster än en gång per sekund. Fortsätt med två andetag och trettio pumpar tills hjälp anländer.
 7. 7
  Kom ihåg att spara offren från plötslig död på grund SCA är beroende av omedelbara insatser från åskådare. Bara du kan förhindra plötslig död!

Tips

 • Om du inte har tagit en kurs men i hjärt-lungräddning (HLR) och användningen av automatiska externa defibrillatorer (AED), är det en bra idé att spendera lite tid att lära dessa grundläggande livräddande färdigheter. För mer information om utbildningar, besök Plötsligt hjärtstopp stiftelse. Din tid att göra en kort kurs kan spara en närståendes eller grannens liv.
 • Oroa dig inte om att bryta deras revben när man gör hjärtkompressioner - ges ett val mellan att leva med ett par byst revben, och dör med ribbor intakta, vilket skulle du välja?

Varningar

 • En av de vanligaste orsakerna SCA offren inte överlever är att åskådare tvekar att kalla 9-1-1, start HLR och använda antiepileptika direkt. Om du vill spara ett liv, tveka inte att engagera. Dina handlingar kan bara hjälpa till. Att göra ingenting är det sämsta alternativet.

Saker du behöver

 • En AED, om det finns
 • Mobiltelefon för att ringa 9-1-1
 • HLR färdigheter