Wke

Hur man kan minska ödem naturligt

Ödem är en typ av svallning som är resultatet av för mycket vätska. Det är vanligt förekommande i vrister, fötter och ben men kan också påverka andra delar av kroppen, inklusive organ. Ödem är ett symptom på ett antal villkor, inklusive graviditet, hjärtsvikt, diabetes, allergier och infektioner. Det finns olika typer av ödem som påverkar olika delar av kroppen, men de är i allmänhet kategoriseras som gropfrätning eller icke-pitting ödem. Om man trycker på ett område och huden fortsätter att visa en inbuktning efter trycket släpps, som anses vara pittingödem. Icke-pittingödem lämnar inte ett indrag när trycket släpps. Båda typerna kan vara allvarliga och bör inte ignoreras. Det finns ett antal naturliga sätt att minska ödem, men det rekommenderas att du rådfråga en läkare innan du försöker en at-home behandling för att vara säker på att den bakomliggande orsaken är inte farligt. Här är några förslag på hur man kan minska ödem naturligt.

Steg

Hur man kan minska ödem naturligt. Börja med att eliminera alla kända eller misstänkta matallergens från din diet.
Hur man kan minska ödem naturligt. Börja med att eliminera alla kända eller misstänkta matallergens från din diet.
 1. 1
  Börja med att eliminera alla kända eller misstänkta matallergens från din diet. Detta kommer att minska inflammation som kan förväxlas med, eller färdigställande, ödem.
 2. 2
  Minska mängden salt i din kost. Salt kan bidra till vätskeretention och bör drastiskt begränsas om du upplever ödem.
 3. 3
  Undvik alkohol, tobak och koffein så mycket som möjligt. Dessa kan hämma den naturliga funktioner celler och organ, vilket gör dem mindre effektiva.
 4. 4
  Begränsa din konsumtion av animaliskt protein, stekt mat och choklad. Fettrik mat kan begränsa effektiviteten av organ, såsom levern, gallblåsan, njurarna och bukspottkörteln.
 5. 5
  Ät mycket råa frukter och grönsaker. Dessa kan hjälpa kroppen att eliminera toxiner som kan bidra till ödem.
 6. 6
  Öka ditt vattenintag. Många människor tror att om din kropp att behålla vatten, kommer konsumera vatten gör det värre. Men uttorkning kan förvärra ödem. Dricka mycket vatten är ett annat sätt att hjälpa kroppen spola ut gifter och salt.
 7. 7
  Gör din egen maskros te. Koka en kopp (236 ml) av vatten och tillsätt 2 tsk. (10 ml) av färska maskrosbladen och låt den branta i ungefär 5 minuter innan det dricks. Maskrosbladen är mycket näringsrika, innehåller stora mängder av många vitaminer och mineraler. Dessa arbetar tillsammans för att hjälpa dina celler och organ utför effektivt när det tas konsekvent.
  • Det rekommenderas att du dricker 2 koppar maskros te varje dag för att naturligt minska ödem.
 8. 8
  Motionera regelbundet. Motion ökar blodcirkulationen och syre till alla celler i kroppen. Motion är också en naturlig diuretikum.
 9. 9
  Massage och akupunktur kan också vara effektiva naturliga behandlingar för ödem.
 10. 10
  Leta efter druvkärneextrakt på din lokala hälsokostaffär eller nutrition center. Detta kan hittas i kapslar, pulver eller te. De antioxidanter som finns i druvkärnor är tänkt att hjälpa till att minska ödem.
 11. 11
  Ät en hel färsk gurka dagligen. Gurka är tänkt att minska vätskeansamling i kroppen, samt eliminera toxiner som kan bidra till ödem.