Wke

Hur man behandlar vaginit

En inflammation i slidan kallas vaginit. Det kan orsakas av bakterier, en överväxt av jäst eller en parasit kontrakteras genom samlag. Vissa kvinnor kan också utveckla vaginit grund klimakteriet och lägre östrogen. Vaginit symptom kan inkludera vaginal smärta, klåda och lukt. Ändringar av flytningar kan också förekomma och varierar beroende på orsaken till inflammationen. Här är hur man ska behandla vaginit.

Steg

Hur man behandlar vaginit. Se din läkare för att fastställa orsaken och bästa tillvägagångssättet vaginit behandling.
Hur man behandlar vaginit. Se din läkare för att fastställa orsaken och bästa tillvägagångssättet vaginit behandling.
 1. 1
  Se din läkare för att fastställa orsaken och bästa tillvägagångssättet vaginit behandling.
  • Genomgå en gynekologisk undersökning. Läkaren kommer att kontrollera om ömhet och inflammation. Detta kommer också att hjälpa utesluta andra villkor.
  • Svara på frågor om tidigare vaginala infektioner och historia av sexuellt överförbara sjukdomar. Eftersom vissa former av vaginit kan orsakas av en parasit och överförs sexuellt, är denna viktiga information.
  • Din läkare kan svabba livmoderhalsen eller ta ett prov av flytningar för analys. Detta är en enkel procedur göras på läkarens kontor.
 2. 2
  Ta ett antibiotikum. Om vaginit orsakas av bakterier eller en parasit, kan antibiotikum rekommenderas. Vissa antibiotika för att behandla vaginit kommer också i form av en kräm eller gel, som appliceras direkt till vagina. Även om det är viktigt att följa ett recept, i många fall antibiotikumet kommer att behöva tas för upp till en vecka.
 3. 3
  Använd ett anti-svamp stolpiller. I de fall där vaginit orsakas av en svampinfektion, är anti-svamp medicin som används. Medicinering är tillgängliga genom recept och även över disk.
 4. 4
  Tänk östrogenbehandling. Om vaginit orsakas av en brist på östrogen under klimakteriet, kan östrogen krämer föreslås. Östrogen kommer också i en tablett och kan hjälpa behandla atrofi, vilket leder till inflammation.
 5. 5
  Minska obehag tills vaginit behandling botar sjukdomen.
  • Sätt en kall tvättlapp eller kompress på slidan för att lindra obehag. Detta kan lindra sveda eller klåda.
  • Vissa läkare kan rekommendera en kortison kräm för att minska inflammation. Detta kommer inte att behandla infektionen, men kommer att bidra till att minska vaginit symtom.

Tips

 • Fråga din läkare om råd om hur man kan förhindra framtida episoder av vaginit. Till exempel kan bära bomull underkläder, vilket hjälper till att hålla fukten borta från kroppen, minska anfall av vaginit orsakas av jäst.

Varningar

 • Undvik att repa. Även klåda kan uppstå, kan överdriven repor leda till hudirritation och eventuell smitta. Fråga din läkare om krämer som minskar klåda tills behandlingen fungerar.
 • När vaginit symtom utvecklas, många kvinnor tror att de har en svampinfektion och använda over-the-counter anti-svamp medicin. Detta kommer inte att behandla vaginit från bakterier eller en parasit. Att se en läkare först kan bidra till att undvika en fördröjning av lämplig behandling.