Wke

Hur man har en gynekologisk undersökning


Med regelbundna gynekologiska tentor är mycket viktigt för varje kvinna. Om det är något att vara oroliga, fånga den tidigt kan göra hela skillnaden.

Steg

Hur man har en gynekologisk undersökning. Innan undersökningen.
Hur man har en gynekologisk undersökning. Innan undersökningen.

Innan undersökningen

 1. 1
  Duscha kvällen innan den schemalagda tentamen. Tvätta inte vaginala området.
 2. 2
  Inte inför något till slidan förväg, inklusive föreskrivna medicinska behandlingar såsom krämer. Detta omfattar även införandet av tamponger.
 3. 3
  Använd inte en kvinnlig vaginal spray innan en tenta.
 4. 4
  Har du inte samlag 24 timmar innan gynekologisk undersökning.

Granskningen

 1. 1
  Tömma tarmen för att undvika gasbildning.
 2. 2
  Töm blåsan innan tentan.
 3. 3
  Vikt, blodtryck och möjligen kommer att kontrolleras.
 4. 4
  Medicinsk historia: Räkna med en detaljerad anamnes, om detta är ditt första besök till den medicinska kontoret.
 5. 5
  Avlägsna kläder och placera dem prydligt på en stol eller ett bord när den medicinska leverantören lämnar skrivsalen. Både övre och nedre klänningar examen kommer att användas under gynekologisk undersökning. Ändra dina kläder och sätta på båda klänningar. Den övre klänning kommer att ha en öppen front. Don klänning så att öppningen är i fronten så det är lätt för leverantören att undersöka brösten. Den undre klänning brukar draperad över benen tills det är dags för examen.
 6. 6
  Bröst: Leverantören kommer att undersöka brösten.
 7. 7
  Abdominal examen: Leverantören kommer att palpera (undersöka) buken. Berätta leverantören, om du känner någon smärta eller ömhet under denna del av tentamen.
 8. 8
  Sitt i eller på undersökningen bord eller en stol. Det kommer att finnas byglar för dig att sitta hälarna i som kommer att öppna dina ben. Det är att göra det enkelt för leverantören att undersöka dig, och kan vara en konstig ställning för att vänja sig. Försök att slappna av så mycket du kan.
 9. 9
  Speculum insättning: Leverantören kommer att sätta in ett spekulum i slidan för att bistå vid vaginal tentamen. Prover tas och placeras på ett objektglas. Ett fixativ normalt sprutas på bilden för att bevara prov. Sliden skickas till en patolog för granskning.
 10. 10
  Rektal tentamen: Den medicinska leverantör kan utföra en rektal undersökning för att kontrollera om interna problem.

Följ upp rutiner

 1. 1
  Följande förfaranden kan följa en rutin gynekologisk undersökning. Dessa är inte en del av den rutinundersökning utan används för att utesluta eventuella potentiellt onormala förhållanden. De flesta av dessa förfaranden utförs av en gynekolog medan rutinmässig gynekologisk undersökning kan göras av en sjuksköterska läkare, legitimerad sjuksköterska barnmorska, läkare assistent eller familj praktiken läkare.
  • Colposcopy - Den visning av slidan med ett instrument som kallas kolposkop.
  • Konbiopsi - mindre operation tar en konformad bit av livmoderhalsen.
  • D och C - Dilatation och curretage.
  • Ultraljudsundersökning av bäcken / vaginala området med användning av en speciell sond som förs in i slidan. En tekniker gör oftast detta förfarande i röntgenavdelningen. Resultaten skickas till den medicinska provider.

Tips

 • Se till att låta läkaren vet om detta är din första examen. De tar det långsamt och förklara vad som händer.
 • Håll dina strumpor på, om dina fötter är kalla.
 • Före utnämningen, skriv ner alla frågor du kan tänkas ha för din läkare... och glöm inte att ta din lista.
 • Var ärlig när du svarar på alla frågor oavsett om det är om läkemedelsanvändningen, tidigare aborter eller riskfyllt sexuellt beteende.
 • Du kanske har fått rådet att lägga tentan om du startar din tid - dock några tentor gå vidare även när blödning, såsom en undersökning efter en operation för att avlägsna muterade celler.
 • Planerar att ha ditt gynekologisk undersökning när du inte har mens. Ibland blir knepigt när man går igenom klimakteriet eller om detta är första gången och mensen är ännu inte kommer regelbundet, men gör ditt bästa för att schemalägga testet när du inte blöder.
 • Vissa kvinnor tycker att de är mer bekväma med en kvinnlig gynekolog.
 • Bära byxor eller kjol och topp till läkarbesök. De är lätta att ta bort. En klänning gör saker lite knepigare.
 • Var ärlig med din läkare, även om generad. All information du kan ge om vad som kan såra eller stör dig hjälper honom / henne diagnostisera. Dina synpunkter är mycket viktigt.
 • Detta är inte en examen som i skolan. Du kommer inte graderas på resultaten. Var inte orolig.
 • Naturligtvis, (om detta är din första examen,) du kanske känner lite spänd. Eftersom slidan är omgiven av muskler som kan kontrakt eller slappna av, kan testet vara mer bekväm om du försöker att behålla lugnet och slappna av musklerna i det området. Om du känner att du spänner upp musklerna i slidan, försöka andas djupt eller göra några andningsövningar som hjälper dig att hålla avslappnad. Ibland nynna din favoritlåt eller göra små prata kan distrahera dig och gör att du kan känna dig mer avslappnad.
 • Räkna med en gynekologisk undersökning vart tredje år om det inte finns en onormal sjukdom. Om du använder p-piller (dvs., "p-piller") eller en hormon-utmatning Spiralen, bör du ha en tenta varje halvår eller en gång om året åtminstone. Hormonella preventivmedel kan påskynda utvecklingen av livmoderhalscancer, vilket är mycket behandlingsbar i tidiga stadier, är så nära sammansvetsat uppföljning viktig.
 • Läs "The Vagina monologer" av Eve Ensler - det kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm om din vagina, samt diskutera och ha det inspekteras. Se till att du läser "Min vagina är arg", vilket är en kort och humoristisk hänsyn till en kvinnas känslor om vaginala tentor.
 • Om det här är ditt första, försök att läsa informationen från denna webbplats: http://kidshealth.org/teen/sexual_health/girls/obgyn.html #
 • Var beredd att svara på när du hade din senaste menstruationscykel.
 • Ett bröst är ibland också uppträtt så har inte den klibbiga (eller någon) deodorant. Du kan ta den med dig för att gälla även efter examen.
 • Schemalägga tentan tidigt på dagen hjälper till att hålla dig frisk.
 • Äldre kvinnor kan ha tester göras för kolesterol och andra laboratorietester, som behövs, om deras primära läkare gör gynekologisk undersökning.
 • Någon kan vara i rummet med dig under hela tentamen endast om du vill att de ska vara där ändå. Om du inte gör det för din läkare och vem du tar med dig kommer att förstå.

Varningar

 • Inte gå någon annanstans i ditt huvud om du är generad under tentamen. Var närvarande. Detta är din tid med din läkare, så att vara "där".
 • Se till att vara helt ärlig, annars kan problem uppstå.
 • Om det här är ditt första gången, och av någon anledning inte kan engagera dina föräldrar, bör du dra nytta av vårdcentraler som Planned Parenthood eller din lokala teen klinik. Dessa kliniker har fullt utbildad personal som ofta kan ta hand om dig till en lägre kostnad och respekterar ditt behov av sekretess. Varje stat har olika riktlinjer för vilka medicinska frågor tonåringar kan få konfidentiell vård för. Din läkare bör kunna förklara dessa frågor till dig.