Wke

Hur man kan minska PMS uppblåsthet

De flesta kvinnor upplever åtminstone lindriga symtom på premenstruellt syndrom (PMS) före och under menstruationscykeln. En vanlig PMS symtom är uppblåsthet, ett resultat av överskott vätskeansamling som uppstår från hormonella förändringar. Vissa kvinnor rapporterar vinner flera pounds innan perioden från vatten svälla. Det kanske inte är möjligt att helt eliminera vinst vatten vikt vid PMS, men det finns saker du kan göra för att minska mängden uppblåsthet du upplever.

Steg

Hur man kan minska PMS uppblåsthet. Drick mer vatten för att minska PMS uppblåsthet, eftersom detta uppmuntrar kroppen att släppa vatten som den lagrar.
Hur man kan minska PMS uppblåsthet. Drick mer vatten för att minska PMS uppblåsthet, eftersom detta uppmuntrar kroppen att släppa vatten som den lagrar.
 1. 1
  Drick mer vatten för att minska PMS uppblåsthet, eftersom detta uppmuntrar kroppen att släppa vatten som den lagrar. Det kan tyckas ironiskt, men det bästa sättet att motverka effekterna av vätskeansamling som leder till uppblåsthet är att dricka mer vatten, inte mindre.
 2. 2
  Minska mängden salt i din kost under veckan innan mensen. Kom ihåg att bearbetade och beredda livsmedel vanligtvis har hög natriumhalt. Salt är den största bidragsgivaren till vatten svälla.
 3. 3
  Undvik stärkelse, socker och raffinerade kolhydrater när du lider av PMS, eftersom dessa livsmedel gör det svårare för kroppen att bearbeta östrogen. De väcker också blodsockernivåer, vilket uppmuntrar natriumretention och leder till uppblåsthet.
 4. 4
  Ät en fiberrik kost med massor av färska grönsaker för att bidra till att balansera dina hormoner. Fiber binder till östrogen i våra kroppar, vilket gör det lättare för oss att eliminera överskottet hormon.
 5. 5
  Har 6 små måltider under dagen istället för tre större. Att äta mindre mängder oftare hjälper till att undvika att över-full känsla som ofta åtföljer vatten uppblåsthet.
 6. 6
  Ta kalcium och kompletterar magnesium om din kost inte ger minst 1200 mg kalcium dagligen. Studier har funnit ett samband mellan ökad kalcium konsumtion och minskad uppblåsthet.
 7. 7
  Få mycket motion för att bekämpa PMS svälla. Även det sista du kanske lust att göra när du är uppsvälld är motion, sittande och inaktivitet uppmuntrar vatten uppblåsthet.
 8. 8
  Ta en over-the-counter piller period lättnad som innehåller ett milt diuretikum, såsom pamprin eller Midol, för att hjälpa till med PMS-symptom och hjälpa kroppen att eliminera överflödigt vatten.

Tips

 • Vissa p-piller kan skapa problem vattenretentionsvärden för vissa kvinnor, medan andra piller har motsatt effekt, agerar som ett diuretikum. Om du tar p-piller och har problem med PMS uppblåsthet, tala med din läkare om andra alternativ preventivmedel.
 • Även uppblåsthet och andra PMS-symptom kan påverka kvinnor genom hela deras reproduktiva år, de är oftast de mest allvarliga i åldrarna 25 och 35.

Varningar

 • Undvik alkohol under veckan fram till mensen. Alkoholkonsumtionen ökar svårighetsgraden av PMS-symptom, inklusive vätskeretention och uppblåsthet.
 • Överflödigt vatten uppblåsthet kan vara ett symptom på andra allvarliga medicinska tillstånd. Om dina försök att kontrollera uppblåsthet inte är framgångsrika eller om din överskjutande vätskeansamling inte går bort när din mens börjar, se din läkare.