Wke

Hur man ska behandla svampinfektion

Trast orsakas av en överväxt av svampen Candida albicans och medan det är inte ett allvarligt tillstånd, kan det orsaka en hel del obehag. Samt söker hjälp hos din läkare och behandla dig med över disk läkemedel, det finns många saker du kan göra för att hjälpa dig som hemma.

Muntorsk ser ut som en krämig vit fläck på sidorna av munnen eller halsen. Det kan också orsaka röda fläckar på tungan och halsen. Thrush kan ske på andra platser än munnen, såsom vagina och kolon, och orsaka klåda och obehag. Den medicinska termen för tillståndet är "candidiasis".

Om detta är första gången du har fått detta tillstånd, eller om du får detta villkor ofta, bör du rådfråga en läkare eftersom det kan vara ett tecken på ett mer allvarligt medicinskt problem.

Steg

Hur man ska behandla svampinfektion. Placera en matsked äppelcidervinäger i 1/2 kopp varmt vatten, sedan använda denna blandning för att skölja munnen fyra gånger per dag.
Hur man ska behandla svampinfektion. Placera en matsked äppelcidervinäger i 1/2 kopp varmt vatten, sedan använda denna blandning för att skölja munnen fyra gånger per dag.

Muntorsk

 1. 1
  Placera en matsked äppelcidervinäger i 1/2 kopp varmt vatten, sedan använda denna blandning för att skölja munnen fyra gånger per dag.
 2. 2
  Minska mängden sötsaker och kolhydrater i kosten, eftersom de hjälper candida att reproducera.
 3. 3
  Äta vitlök eller ta vitlök piller kan hjälpa.
 4. 4
  Forskning för örter som förhindrar candida tillväxt (företrädesvis från icke-kommersiellt syfte informationskällor).
 5. 5
  Att ta acidophilus piller eller äta yoghurt som innehåller levande acidophilus kultur kan hjälpa. I en kvalitet komplettera piller är skärmade mot magsyra, innehålla minst 5 miljarder bakterier per dag (företrädesvis i fyra olika bakteriestammar).
 6. 6
  Bryta upp två acidophilus kapslar och blanda med en matsked apelsinjuice.
 7. 7
  Citronsaft och citrongräs. En kliniska studier visar att använda citronsaft och citrongräs dryck är effektivt för att döda av muntorsk efter 11 dagars användning. Placera citronsaft direkt i munnen flera gånger om dagen.
 8. 8
  Tea tree oil. Tea tree olja är känd för att vara effektiva i att döda av bakterier och svamp på huden. Gör ett munvatten med 1 tesked tea tree olja i ca 1/2 kopp (100 ml) i vatten och skölj munnen fyra gånger dagligen. Undvik att svälja lösningen.

Vaginal svampinfektion

 1. 1
  Mens! Menstruation ändrar pH i slidan, vilket gör det svårt för infektionen att överleva.
 2. 2
  Undvik att använda spermiedödande krämer, smörjmedel och latex kondomer om lider av vaginal svampinfektion.
 3. 3
  Unna både dig själv och eventuella sexpartner du kanske måste undvika återinfektion.

Allmänna råd

 1. 1
  Håll det drabbade området rent genom att tvätta med vanligt vatten. Undvik att använda tvål, dusch och bad geler och deodoranter.
 2. 2
  Bär naturliga fibrer och hålla de drabbade områdena så cool, ren och torr som möjligt.
 3. 3
  Drick tranbärsjuice.
 4. 4
  Undvik stressiga situationer som stress är ofta en utlösande faktor för trast.
 5. 5
  Behandla ihållande trast med extern tillämpning av melaleuca olja.
 6. 6
  Ta bort, behandla eller undvika eventuella orsaker till svampinfektion (där förnuftiga): perorala antikonceptionsmedel, bredspektrumantibiotika, järnbrist, anemi, diabetes, steroidbehandling, hög sockerhalt kost, alkohol.
 7. 7
  Applicera Aloe vera gel eller naturlig yoghurt till det drabbade området.
 8. 8
  Undvik mejeriprodukter, mat och dryck som innehåller jäst, torkad frukt, svamp, mononatriumglutamat, pickles och rökt kött och fisk. Dessa har alla visat sig vara det som utlöser trast.

Tips

 • Med en lång kurs av antibiotika kan också leda till detta tillstånd eftersom antibiotika död på hälsosamma bakterier som normalt finns i tarmen och de hålla "jäst" i schack. Patienten ska inte sluta ta antibiotika om inte ombedd att göra det av en läkare. Om du startar en lång kurs av antibiotika, fråga din läkare vad du kan göra för att undvika detta tillstånd.
 • Se till att du sköter din munhygien minst 3 gånger per dag drick rikligt vatten och tranbär juce eftersom detta hjälper spola systemet.
 • Oral trast är ett medicinskt tillstånd av en överväxt av jäst i mun och svalg. Detta visas vanligtvis i munnen av barn och personer med nedsatt immunförsvar.
 • Överväg att använda acidophilus kosttillskott för att stödja vänliga bakterier i tarmen.
 • Diabetiker kan få täta anfall av trastar om de har genomgående högre än normala blodsockernivåer.
 • När villkoret ses hos nyfödda spädbarn, har mamman ofta en vaginal svampinfektion och bör söka behandling.
 • Trast kan vara ett tecken på en bredare överväxt av Candida så följer en diet som ovan för minst en månad kan vara tillrådligt.

Varningar

 • Uppsök läkare omedelbart om du får detta ofta, eller om den är allvarlig.
 • Barn som inte äter eller dricker kan bli allvarligt uttorkad snabbt och behöver akut sjukvård.
 • Kontrollera med din läkare innan du påbörjar någon behandling alls.