Wke

Hur man gör en side kick


Kampsporter uppvisar en stor variation av tekniker, vare sig det slående, grappling, eller något som innebär avvikelse av makt, från en angripare till ett offer. Den sida kick, en av de många viktiga vapen kampsport utövare har att bemästra, är en teknik som kan förbises. Det är en kick som är lätt att lära sig, men att fullända det tar längre tid - men en gång gjort, kan det göra otroligt skada på din motståndare.

Steg

Hur man gör en side kick. Höj din sparkar benet i midjehöjd eller högre.
Hur man gör en side kick. Höj din sparkar benet i midjehöjd eller högre.
 1. 1
  Höj din sparkar benet i midjehöjd eller högre.
 2. 2
  Vik din sparkar benet tätt, peka ner på hälen vid målet.
 3. 3
  Pivot och förvandla din höft som om du sparkar bakåt mot målet. Hålla din sparkar knä kamrar högt mellan dig och målet. Din stödja fotens häl vetter mot målet.
 4. 4
  Thrust din sparkar hälen rakt utåt mot målet. Föreställ stretching kroppen isär som om att göra sidan splittringar. Luta dig tillbaka något att hålla överkroppen i linje med din sparkar benet för att förstärka den på påverkan. Skjut från golvet med stödfot kör din kick in i målet.
 5. 5
  Spänn magen och andas ut kraftigt vid nedslaget.
 6. 6
  Håll ankeln tätt vid nedslaget.
 7. 7
  Återgå foten andas in till kammarförsedda positionen redo att sparka igen.
 8. 8
  Sätt ner foten.

Tips

 • Om du verkligen vill bli bra på att sparka, försöka ta en kampsport klass.

Varningar

 • Sträck inte ut benet, annars kan du (beroende på morfologi) skada dina ben och bindväv. Ha alltid en mycket liten vinkel för att förhindra permanenta problem.
 • Aldrig träna innan uppvärmning. Om du är kall, kommer stretching de små mikrofibrer i din muskel riva upp dem, vilket resulterar i att såra dig mer än att hjälpa. Den enda anledningen till att det känns bra är att din kropp sänder ut naturliga smärtstillande medel. För att skydda dina vävnader, måste du höja din hjärtpulsgenerator för att fylla dem med blod.
 • Andas in innan slående kommer att lämna dig mer sårbar för en motattack för att slå andan ur dig - av denna anledning, flera kampsport stilar lär dig att andas ut innan du startar kick att minimera de skador som orsakats av en motattack mot magen eller diafragma.
 • rätt kommer att öka din flexibilitet (högre sparkar), och minska risken för skador som orsakas av leisures
 av bindväv, benhinna och andra otäcka saker. Stretch före och efter du tränar. 
 • Träna inte om du är skadad om du inte har en överenskommelse om en specialist. Detta kan leda till ytterligare skada.