Wke

Hur man motverka en frontkick

Front-sparkar och side-kicks är en gynnad spark i Tae Kwon Do, och flera andra former av hårda kampsporter. Medan de flesta kick boxare föredrar roundhouse sparkar, är detta fortfarande en användbar färdighet att veta.

Steg

Hur man motverka en frontkick. Det finns tre sätt att en räknare.
Hur man motverka en frontkick. Det finns tre sätt att en räknare.
 1. 1
  Det finns tre sätt att en räknare: undvik, sylt, räknare.
 2. 2
  Att undvika en spark är ganska grundläggande - steg bort från spark, innanför eller utanför området för spark. Kliv inte in i kick! Även om det är frestande att öva springa från varje attack, kommer det vara till din fördel om du kan öva minimera dina rörelser och stänga avståndet för din föredragna tekniken. Stepping direkt tillbaka (06:00) kommer att hjälpa dig att vinna tid, men förlorar avstånd, vilket gör din motattack ta längre tid. Stepping åt sidan är att föredra eftersom det är det snabbaste sättet att få ut av raden av angrepp och ändå hålla dig inom räckhåll för din uppföljande åtgärder. Detta ställer du upp för nästa sak: störning.
 3. 3
  Eftersom de flesta strejker åstadkommes genom otukt benet innan sparkar, störning strejken är vanligen ett effektivt sätt att minimera skadorna. Försök att förhindra rörelsen från att fortskrida förbi centrum av den slingrande rörelse. Om det görs bra, detta kommer obalans motståndaren och tillfälligt förvirra dem. Tänk på att störning inte nödvändigtvis betyder att stoppa benet, bara kroppen.
 4. 4
  När du har bemästrat både undvika och störa kick, är du redo att motverka. I huvudsak undvika och sylt samtidigt. Motverka är den högsta nivån av försvar där du stjäla andras attackera och använda sin attack mot dem.

Tips

 • Var noga med att träna med någon som du litar på, i en kontrollerad miljö. Helst ska du skadar dig själv eller din partner när du utvecklar dina färdigheter.
 • När du tränar undvika, minimera din motion och hålla sig till motståndaren. Medan du får fler blåmärken initialt, kommer dina framsteg att bli mycket snabbare.
 • Använd kontroll - se ovan.

Varningar

 • Värm alltid upp först för att undvika skador och påfrestningar.
 • Kampsporter gör inte dig oövervinnerlig. Glöm inte om vapen och knivar.
 • Fighting är kul, men kan få dig i trubbel om du inte vet vad du gör. Lära sig under en kvalificerad instruktör.
 • Visa inte upp... det finns alltid någon bättre än dig.
 • Om du inte bär skyddsutrustning, se till att du är både på den nivå där du kan undvika en spark. Olyckor händer med en utmärkt student och en total novis