Wke

Hur man gör ett eldrör

Skjutvapen, mer känd som vapen, används av utomhus jakt entusiaster. Några jägare kan välja att göra sina egna vapen, snarare än att köpa dem, för att få en anpassad skjutvapen. Den svåraste delen av att bygga en pistol är att skapa en tunna som kommer att styra den brända rundan vid det önskade målet. Pipan ger också en dragning till rundan när den färdas längs pipan, vilket ger den runda gyroskopisk stabilisering som flyger till målet. Använd dessa tips för att lära sig hur man gör ett eldrör.

Steg

Hur man gör ett eldrör. Välj den typ av stål som skall användas för eldröret.
Hur man gör ett eldrör. Välj den typ av stål som skall användas för eldröret.
 1. 1
  Välj den typ av stål som skall användas för eldröret. Stålet som väljs måste ha en styrka av 100.000 psi (689.476 kPa) för att tåla den explosiva kraften av avgiften som driver runt. Stålet skall ha en hårdhet av 25 till 32 på Rockwell skala, så att stålet är tillräckligt stark för att innehålla den explosiva laddningen, men inte så sprött att det kommer att skadas av de bearbetningar som skall utföras. Skaffa 1,25 tum (31,75 mm) stavar från en specialitet stålverk. Be om en kvalitetscertifiering på stålet. Specificera att stålet måste avspänningsglödgas vid stålverket.
  • Välj 4140 chrome moly stål. Chrome moly stål är det billigaste alternativet. Det är också lättare kemiskt att svärta, om så önskas, för att ge ett traditionellt utseende till cylindern.
  • Besluta om 416 rostfritt stål. Rostfritt stål är dyrare än chrome moly stål. Rostfria fat har en längre livslängd och är mer exakt än chrome moly stål fat.
 2. 2
  Klipp en bit stål för tunna lager. Skär en längd av stål runt 28 inches till 30 inches (711,2 mm till 762 mm). Se till att ändarna av pipan lager är sant i parallellitet med varandra, möter upp och är helt rund.
 3. 3
  Borra pipan. Borra ner det inre i längdriktningen till en diameter ca 5 tusendelar av en tum (0,127 mm) mindre än den färdiga önskade håldiameter av pipan. En speciell borr, känd som ett djupt hål borra, måste användas för att borra pipan. Den djupa hål borra kommer att hålla volframkarbid borr stilla och snurra pipan att utföra borrningen. Borrning kommer att vara vätskekyld och kommer att fortgå vid ca 1 tum (25,4 mm) per minut. Total tid för att borra hålet kommer att vara cirka 30 minuter.
 4. 4
  Brotscha pipan. Arbeta en volframkarbid borrning brotsch ner det färdiga borrhålet av pipan, med flytande flytande kylmedel som brotsch fungerar. Brotschen kommer att expandera hålet till de önskade slutborrning, och jämna ut inre borrade ytan av cylindern eftersom det skapar den slutliga önskade hålet.
 5. 5
  Gevär pipan. Räffling består av spiralformade spår i hålet, vilket kommer att ge en dragning till den brända omgången när den färdas längs pipan. Denna spin kommer gyrot stabilisera flygningen av den brända rundan. Bestäm antalet rifling spår som skall placeras i hålet och mängden twist läggas på räfflingen spåren. Rådgör med experter inom området eldröret gör att avgöra denna information. Hitta dessa experter på specialitet eldröret göra affärer.
  • Gör den första rifling spåret. Sätt i ett rör monterat med räfflingen krok cutter rutan ner borrningen i pipan. Rita räfflingen rutan kroken fräs genom hålet samtidigt rotera trumman med en hastighet som rekommenderas av experter för att ge den önskade rifling spinn.
  • Lägg till fler rifling spår. Index pipan till startpositionen för nästa spår. Rita räfflingen rutan kroken fräs genom hålet samtidigt rotera trumman med en hastighet som rekommenderas av experter för att ge den önskade rifling spinn.
  • Avsluta räfflingen. Upprepa passerar genom hålet med räfflingen kroken cutter boxen som behövs.
 6. 6
  Lap pipan till fina polska hålet.
  • För in pipan läppning stången i hålet tills den är ca 4 inches (101,6 mm) från en ände av borrningen. Häll smält bly in i änden av borrningen och låt det härda.
  • Tryck knät ur tunnan. Skjut läppning stången framåt tills nu stelnade blyämnet, kallas blylapen, exponeras. Täck blylapen med slippasta, vilket liknar ventil slippasta.
  • Slutför lappning. Kör blylapen upp och ner längden på pipan ca 50 gånger, att tillämpa mer slippasta som behövs.

Tips

 • Vid beställning av stål, vara medveten om att de flesta specialitet stålverk har en 20 order ton minimum.

Saker du behöver

 • Stålstång
 • Tillskärning av stål och arbetsredskap
 • Djupt hål borra
 • Barrel brotschning borr
 • Räfflingen krok cutter
 • Barrel lapping stav