Wke

Hur man gör flygbilder sidentyger

Aerial sidentyger, även kallad Tissu, började i cirkusen, men nu finns det på läger, dans studios, även klubbar. Aerial sidentyger är en scenkonst där det finns en lång, lång bit tyg hängde från taket eller något annat med en krok. Det hängde i mitten så att det finns två separata bitar av det. Innan du börjar, se till att du har sträckt, har mattor under dig, och ha en erfaren person med dig, eller en vuxen. Denna artikel är för nybörjare.

Steg

Hur man gör flygbilder sidentyger. Ta silke i båda händerna, och linda din starka-sidig underbenet gång runt silke.
Hur man gör flygbilder sidentyger. Ta silke i båda händerna, och linda din starka-sidig underbenet gång runt silke.
 1. 1
  Stretch. Aerial sidentyger använder dina muskler utförligt. Du vill ha dem sträcks tillräckligt.

Climbing

 1. 1
  Ta silke i båda händerna, och linda din starka-sidig underbenet gång runt silke.
 2. 2
  Dra upp med armarna, och föra benen upp med dig.
 3. 3
  Sätt din fria foten ovanpå siden så den inte glider och du inte stödja dig med bara armarna.
 4. 4
  Stå upp, och fortsätt tills du har nått önskad höjd.

Rör sig

 1. 1
  Den nästa mest grundläggande drag är den enda fot tie-in. Det är lättare att träna detta på marken. Wrap underbenet runt silke som om du skulle klättra. Dra lite slack ur siden från omkring mitten av smalbenet, och slinga det under foten så det ser ut som du bär en sko. Dina tår och tår häl> bör inte vara i siden.
 2. 2
  Nu när du har lärt dig den enda fot tie-in och hur man kan klättra, kan du börja göra verkliga rörelser. Det enklaste nybörjare flytta för att lära kallas Ship Lady. Bind dig, från marken eller från en stigning, och separera sidentyger. Eftersom siden hängs från dess mitt, hänger det ner med två separata delar. När du är bunden i, det ser ut som en. Så separera dem så att du har två klart synliga bitar. (Om du har problem med detta, titta på toppen.) Grip de separata sidentyger så armbågarna är i nivå med toppen av huvudet. Luta dig framåt genom sidentyger, så din kropp är framför dem. Antingen förlänga din fria benet framför dig, eller ta upp det till knät i en jazz passé. Försök att få det att se så vacker som möjligt.
 3. 3
  En annan enkel nybörjare flytta kallas halv-moon. Återigen, separera sidentyger. Vänd sidled och sätta din fria foten direkt framför dig så det trycker mot en av sidentyger. Luta sig mot andra siden och greppa den över huvudet. Om du känner dig säker nog att du kan släppa taget. En annan cool sak du kan göra med den här flytten är utspridda i silke som du lutar sig mot, vilket kallas hängmatta.
 4. 4
  Nästa steg är farligare än de andra eftersom du går upp och ner. Det kallas Half-Buddha. Det är lättare att göra detta drag från en stigning i stället för från på marken. Separera sidentyger, och simma överkroppen igenom så att de sidentyger gör ett V ner din torso. Sätta sig på huk så att dina knän pekar utåt. Luta dig framåt, och gravitationen kommer att dra dig upp och ner. Detta är en mycket avkopplande drag.
 5. 5
  Den senaste drag är den farligaste eftersom du går upp och ner, men du håller dig från att falla på huvudet. Detta, som kallas Back Walk-Over, är också lättare att göra från en stigning. Separera sidentyger och sätta din fria benet igenom dem så det är framför dig. Skjut händerna runt höfterna. Luta dig tillbaka och dela så mycket du kan. Ju lägre du lägger dina händer, ju längre upp och ner du kommer att gå.

Tips

 • Det är oerhört viktigt att ha antingen en erfaren person eller en vuxen med dig när du gör sidentyger. Det är möjligt att trassla in sig i en tie-in eller fastna i ett drag, så du behöver någon att vara där för att hjälpa dig att komma ur det.
 • Stretch innan du gör sidentyger. De viktigaste platserna att sträcka är dina armar, axlar och handleder.
 • För att komma ur ett drag, rewind - innebörd få ut av en flytta motsatsen till hur du kom in i det. Detta är viktigt.
 • Har mattor under dig när du gör sidentyger. När du gör det halv-Buddha eller back walk-over, är det möjligt att gå igenom dem, vilket innebär att du gör en fullständig flip. Dessutom, om du faller, kommer Mats att hjälpa.
 • När kommer ner, gå ner dig själv hand över hand, långsamt. Om du skjuter ner, får du andra gradens brännskador på toppen av dina fötter, vilket SKADAD. Dessutom, låt inte gå tills åtminstone endast en fot från marken.

Varningar

 • Aerial silks är extremt farliga. Skador är vanligt för axlar, armar, anklar och handleder.