Wke

Hur man håller i kissa när du inte kan använda badrummet

Behöva hålla i kissa kan vara svårt eller obehagligt. Men om du är utan godtagbara anläggningar, integritet, tid eller möjlighet, eller om du inte är tillåtet att använda toaletten, här är hur man ska klara.

Steg

Hur man håller i kissa när du inte kan använda badrummet. Stäng din urinröret.
Hur man håller i kissa när du inte kan använda badrummet. Stäng din urinröret.
 1. 1
  Stäng din urinröret. De flesta människor gör detta automatiskt när en viss lust att kissa först kände. När lusten att kissa växer, kan spänna onödiga muskler slösar ansträngning och kan göra problemet värre. Fokusera istället på att isolera och pressa musklerna runt urinröret samtidigt som andra muskler att slappna av på egen hand. Använd genitourinära muskler att utöva stängning spänning på kissa utlopp. Koppla bäckenet och buken för att undvika inre tryck på blåsan.
 2. 2
  Placera om kroppen. Det sätt du placerar din kropp kan hjälpa dig dra åt musklerna runt urinblåsan, och få dig att känna som att hålla det är mer möjligt. Tänk på detta:
  • Tryck inte den nedre delen av magen, alls. Det kommer att sätta mer press på blåsan.
  • Korsa benen när du står. Korsa inte benen när du sitter. Att göra detta kan resultera i smärta eller eventuell förlust av blåskontroll. När du står, korsa benen hjälper dig "hålla det i" genom att komprimera urinröret, omgivande vävnader, och (hos kvinnor) den urogenitala öppning. Men när man sitter, orsakar någon position som höjer ena eller båda låren mot magen tryck på blåsan, vilket gör det svårare att hålla den.
  • Öppna benen så brett som du kan hjälper dig att hålla den längre. Du kanske känner att du håller på att förlora kontrollen, men om du låter den känslan passera (vilket vanligtvis tar ca 20 sekunder), kommer du att kunna hålla det mycket längre.
  • Stå med benen för att stänga din urin strukturer, antingen genom att klämma eller dra hårt. Välj positioner du kan hålla balansen i naturligt utan att spänna. Slappna av resten av din underkroppen. Flytta dina ben och lår som behövs.
  • Sitt upprätt men avslappnad. Gör inte "slöfock". Höj din övre kropp och låter dig tillbaka till bågen tar bort trycket blåsan, men inte "stretch" magen eftersom detta kommer att öka trycket. Slappna av magen.
  • Luta dig inte framåt, dra framsidan av bäckenet upp, eller pressa magen inåt.
  • Låt din nedre delen av magen för att luta något framåt, om det inte gör det på egen hand. Detta kan lindra spänningar från blåsan. Låt korsryggen till båge så bröstet och huvudet fortfarande upprätt. Låt din mage expandera och dina främre bäcken "tips" nedåt (höja skinkorna). (Förutsätt inte denna ståndpunkt om det händer naturligt, stående på detta sätt medvetet kan bli besvärliga och skapa spänning.)
 3. 3
  Håll dig varm. Gör dig själv så varmt som du kan genom att täcka upp med filtar, vrida upp värmaren, eller curling din kropp närmare varandra. Här är logiken: Din kropp har att spendera energi för att hålla urin i blåsan vid kroppstemperatur. Om du är i ett kallt område, kommer din kropp vill bevara den värme det kan generera och inte spendera dem på en urinblåsa full av avfall.
 4. 4
  Undvik skakas eller skaka din kropp.
  • Bo sittande, om sitter.
  • Undvik att ändra positionerna för plötsligt, och spänd, abrupt eller plötslig rörelse. Förbli jämn och naturlig.
   Promenad med starka steg, inte springa.
  • Håll rörelser som vätska och graciös som möjligt när du går eller utför andra aktiviteter.
  • Om du märker att dina höfter tenderar att svänga mer när du går låt dem göra det. Det gör bäckenbottenträning förblir åtdragna. Men inte överdriva denna rörelse om det skakar din urinblåsa.
 5. 5
  Undvik att tänka på vatten, vattenfall, eller regn. Bostaden på ljud eller bild av rinnande vatten kan vara för mycket för din svullna blåsan.
  • Vänner tycker det är lustiga att beskriva vattenfall, floder och andra organ för att flytta vatten - liksom tömmer toaletter - när de har fått höra att du behöver gå. Berätta för dem på allvar att det är inte roligt. Försäkra dem att vara med en person som har våta byxorna inte kommer att hjälpa sitt rykte. Tala lugnt och bestämt. Ge inga tecken på att deras insatser fungerar. Om de fortsätter, lugnt ta bort dig från området. Om detta inte är möjligt, koppla dina öron och högt hum samtidigt blunda. Om du inte ska blunda eller inte vill ansluta dina öron, bara nynna så högt du kan. Vänd dig bort från dina vänner för att visa dem att du inte kommer att kommunicera med dem om de inte slutar.
 6. 6
  Fidget, men inte överdrivet. Försiktigt flytta dina ben och höfter, och andra subtila rörelser, störa kissar och bidra till att uppmuntra din kropp att "vänta". Men överdriven eller överdrivna nervösa ökad spänning och tryck.
 7. 7
  Minimera dricka något medan du behöver kissa. Drick tillräckligt för att upprätthålla en normal vätskebalans, men undvika allt onödigt.
 8. 8
  Tänk på en distraktion. Undvik alla tankar om att låta ut kissa. Vill inte tänka på någonting som kan göra att du vill kissa mer.
  • Gör inte "debatt om kissar eller inte". Håll-det om du inte är absolut säker på att släppa taget.
  • Tycker inte om att använda badrummet, tills du faktiskt är där.
  • Tänk inte "låta det gå" så fort du når badrummet, kommer detta väcka din urinblåsa medan du fortfarande har underkläder, byxor, etc. för att ta bort.
  • Håll dig borta från ord och bilder som representerar toaletter.
  • Upprepade gånger intala dig att du inte behöver gå. Ge dig själv skäl att inte gå.
 9. 9
  Vet att du inte kan faktiskt "brast" blåsan. Kroppens reflexer kommer att förhindra allvarlig skada. Så länge du fortfarande kan "hålla tillbaka", är blåsan inte i allvarlig fara. Känsla som du ska "explodera", eller på annat sätt skadar dig själv, är en illusion. Primitiva instinkter kombinerat med ökat obehag när blåsan kontrakt. Känslan kommer snart att passera, och du kan styra den känslan tills kontraktion är över. (Läs Myter i den här artikeln)
 10. 10
  Lösa situationen så att du kan kissa - på dina villkor, inte någon annans villkor, situationens villkor, eller blåsan användarvillkor.
  • Försök att hitta en toalett när man går, om tillgången är problemet. Men hålla din uppmärksamhet på idén när osannolikt att vara tillgängliga.
  • Försök att få tillstånd, om tillstånd nekas. Säg att det är en nödsituation. Men undvik "ropar varg" (som hävdar en nödsituation varje gång) om situationen är som du kan stöta på regelbundet.
 11. 11
  Tro inte att "låta en liten bit ut" kommer att hjälpa. Det kommer inte. "Att låta en liten bit" är omöjligt - blåsan kommer inte att sluta.
 12. 12
  Ge inte in om någon försöker skrämma eller skrämma dig till att kissa. Detta är ett vanligt trick som spelas av vänner och fiender lika. Kom ihåg att stanna på sin vakt för att undvika frestelsen att kissa i byxorna. Ja, det skulle vara lättare att slappna av urinblåsan och låt urinflödet dock ihåg att det finns några skäl till att inte göra det. Minns dessa personliga skäl.
 13. 13
  Skratta inte eller tänka på något roligt. Skratta kan få dig att kontrakt muskler (t.ex. din membran) som sätter mer press på blåsan.
  • Återigen, vänner tycker att det ack så lustiga att göra en drabbad person som desperat behöver kissa, skratt-helst så de kissa sina byxor. Eller kanske de inte vet att du behöver kissa och bara vara deras normala jag. Oavsett anledning, försiktigt berätta för dem att du skulle uppskatta om de skulle vara tyst i några minuter, åtminstone tills du kan hitta och använda en toalett, och inte titta på dem. Bara åsynen av en väns ansikte eller ett enda ord de säger kan orsaka okontrollerbara anfall av skratt. De kan komma i ditt ansikte eller fortsätta att prata eller skratta. Lugnt, artigt lämna området. Om detta inte är möjligt, se tips för "blockera ut dem" ovan. (Det inkluderar nynna och plugga öronen.) I grund och botten, är nyckeln till att vara snäll, mild och artig, men fast och seriös. Detta kan vara en känslig fråga för er alla.

Tips

 • Kom ihåg att det är en "lust" att kissa, inte ett "behov" av att kissa. Utom om ber om tillåtelse att använda toaletten, betrakta din situation som du har / känner ett behov men behöver inte gå ännu. Gör det klart (speciellt till dig själv) att du kan vänta.
 • Öva "Kegel" eller PC muskelbyggande övningar. Dessa var utformade för att förbättra kontinens genom att stärka bäckenbottenmuskulaturen. De muskler som används för att hålla den. Även avsedd att hjälpa inkontinenta personer, kan de ge någon extra kontroll för att hålla den längre.
 • Upprätthålla en ljus, fast, positiv attityd. Projekt tron ​​du kan hålla kissa på så länge du vill.
  • Projekt begreppet framgångsrikt skall kunna hålla blåsan. Gör detta på ett sätt som trovärdigt för ditt eget sinne, och övertyga någon skulle vara observatörer. Var inte "desperat", men inte "in denial" om lusten.
  • Applicera den ansträngning som krävs för att hålla den i, men inte mer än detta. Agerar som kontroll över ditt kiss kräver mer ansträngning, falskeligen lägger till din egen känsla av att behöva kissa. Överdriven "kämpar" och skruvade uppmuntrar tankar av att inte ha kontroll. "Köra till badrummet" innebär att vara "nära din gräns" och "inte kan vänta", och berättar din kropp undermedvetet du "kommer att nå en toalett förr" och "måste gå nu".
  • "Och, inte mindre ansträngning heller. Att begränsa ansträngningen till kontroll kissa stör åtgärder som används för att hålla det. "Dölja" lust att kissa skapar spänningar, känns dumt, är irriterande, föreslår omogenhet, och kan innebära att din kontroll är bara "en handling".
  • Bekräfta med ett behov av att kissa där du är i fullständig kontroll över. Projekt detta tillstånd genom att agera i enlighet därmed. Försök inte att dölja det, men inte överdriva det.
 • Applicera stegen som beskrivs på ett vettigt sätt. De är mest effektiva när det görs naturligt och det finns ingen anledning att känna sig generad över frågan. Över-överdrift eller "agerar ut" kan göra situationen värre och öka spänningen på blåsan. Men att försöka gömma eller dölja din situation kan störa hävda kontroll.
 • Om det inte finns något sätt eller plats att kissa, eller du börjar känna smärta nära blåsan, är det smartaste att göra för att lyfta upp en handduk och blöt själv. Detta kan vara svårt om du bär en kjol - prova att lägga en handduk mellan benen.
 • När behöva hålla det händer ofta, inte vanligtvis begränsar vätskor för att minska kissa. Uttorkning orsakar urin att bli koncentrerad - irritera blåsan och öka "lust" att släppa taget. Regelbundet undvika drycker för att minska kissa kan leda till infektion, vilket gör långsiktig blåskontroll svårare (se Varningar).

Varningar

 • Hålla tätt, när det görs alltför ofta, kan orsaka en ansamling av bakterier i urinvägarna och leda till eventuell smitta. Dessa anvisningar är avsedda att hjälpa till att hålla urinen endast när situationen kräver det. För att minska förknippade riskerna, "spola" urinvägarna mellan tider av att ha, eller välja, att hålla kissa genom att dricka mycket vätska när de inte håller kissa. Om du räknar med att hålla ditt kiss tillbaka ofta, har druckit tranbärsjuice visats minska riskerna (OBS: Om du har diabetes, eller om du använder blodförtunnande läkemedel, bör du inte äter tranbär grund av fruktos i sin sammansättning).
 • Urin kan endast hållas så länge. Dessa steg fungerar definitivt, men någon gång att bygga upp kommer att bli för svårt att hålla bort. Om du verkar ha problem med att hålla den i det kan vara för mycket att bygga upp. När detta händer, måste du gå på toaletten SÅ SNART SOM MÖJLIGT, oberoende av konsekvenserna. Om det finns bokstavligen ingen badrum runt överallt, gå utanför. Om du är speciellt får höra att du inte kan åka med någon av högre myndighet, efter berätta att det är en nödsituation, då helt enkelt gå på toaletten. Lärarna berättade att låta eleverna gå om de förklarar att det är en nödsituation. Om du får problem, hävdar att det var mycket brådskande, och be dem (sarkastiskt) om de förväntade dig att kissa i byxorna, och fortsätter med att förklara att om den hålls i längre, skulle det ha varit en UVI (urinvägsinfektion ).
 • Undvika vatten för att minska urin är onödigt, skadligt och inte rekommenderat eller rekommenderade, och kan orsaka uttorkning och värme skador (om i en extremt varm miljö). Uttorkning orsakar urin blir mer koncentrerad, som förmodligen kan öka sannolikheten för bakterier och infektioner, och kan vara kontraproduktivt eftersom koncentrerad urin kan öka känslan av brådska. Men dricker för mycket vatten, eller överdrivet gör du kissar mer, eftersom kroppen behöver för att bli av med oanvända vatten. Försök att dricka precis rätt mängd vatten.